Snart, snart, snart

Om ca 12 timmar så är jag på väg o ska hämta upp Anna o Lena för vår färd till Ullared. Så kul det ska bli. Listan är skriven. Väskan är packad. Bilen fixad.... Imorron är det till att lämna Laban på skolan. Äta frukost, mata katter o sen iväg o köra ett PT pass. SEN är det dags. På lördag när denna resa är över och alla kassar ligger utspridda på sängen så kommer ett stort tomrum fyllas. Då kommer jag återigen längta tillbaka till detta shoppingmecka. Men då har man ju någe att se fram emot dvs nästa tur som går av stapeln till våren....

Men nu är nu o jag ser verkligen fram emot denna tripp. Är glad att den blir av för ett tag kändes det som om jag skulle behöva boka av rummet eftersom det var svårt att få ihop folk. Men nu är vi tre o det är alldeles utmärkt.

Träningsvärk

Det är så skönt att ha lite träningsvärk igen. Jag har hellre sån värk 7 dagar i veckan än min ryggvärk som jag har med ojämna mellanrum. Med träningsvärk känner man åtminstone att man kunnat använda sin kropp o att den fått arbeta. Jag var o körde ett Undergroundpass igår. Killen som höll i det är en liten muskulös gummiboll. Allt han gör ser så lätt ut. NÄR HAN GÖR DET. Men fy tusan en annan har ju säkert 20 kilo mer vikt än han o mindre muskelmassa. Men alla kör efter sin förmåga och jäklar vad vi kämpar.

Jag avskydde ju stations o cirkelträning när jag var yngre men nu är det så kul o tiden går både fort men ibland oooooerhört långsamt. Men satan vad skönt det är efter ett sånt pass.

Ska köra ett PT-pass imorron innan det är dags att åka till Ullared. Lika bra att förena nytta med nöje o eftersom jag ändå ska hämta Lena o Anna i Linköping så passade det bra med ett pass innan.

Plocka, plocka

Varför väntar jag alltid så länge med att vika den rena tvätten. Idag tog det väl en timme eller lite till att vika alltihopa. Men nu är det gjort plus att jag rensat bort en del gammalt, slitet, för litet o solkigt. NU är jag redo att åka till Ullared. Ut med det gamla o in med det nya. ;-)

Idag blir det till att jobba igen efter en veckas ledighet. Jag ska vara ensam på bygget idag. Kommer bli lite tomt men det är ju bara för idag. Imorron går Ylva på schemat igen så då blir det inte fullt lika ensamt.

Ska även komma iväg på ett UG pass innan jobbet. Har inte tränat sen den dagen då jag körde med Matte. Var ju lite sned i ryggen. MEN nu är det "bra" igen. Jag har åtminstone inte ont.

Högst hypotetisk "ligga lista"

Aftonbladet har som "nyhet" dessa kändisar vill svenskarna vara otrogna med.. O sen radar de upp tio män o tio kvinnor. Jag kommer att koncentrera mig på listan med 10 män. 
Här är för övrigt länken till denna sida. 
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article15475465.ab
 
Iallafall så här har svenska kvinnor valt.
1. Mikael Persbrandt: Nääää tack, visst han har sugande ögon. Men med tanke på allt han sugit i sig så går han bort.
2. Alexander Skarsgård: Förr kanske men inte längre när han blivit "vampyr", känns plastig.
3. Zlatan: Näää inte för allt smör i småland. Kan kanske bero på att jag inte är nån fotbollsfantast men nog finns det snyggare fotbollsspelare?
4. Lasse Kronér: Charmig men njaee visst med humor kan man komma långt. Men att dra göteborgsvitsar kan få vem som helst att tröttna. 
5. Dolph Lundgren: Ehhh nääää. En Ken-docka har mer utstrålning
6. Per Holknekt: En alkoholiserad vänstrande designer.. näää inga snygga kläder gör han heller. 
7. Fredrik Reinfeldt: Vaaaa, näääää. Kräks en aning. 
8. Andreas Carlsson: Ännu mera plast.. Är inte han gay? Men det kanske kvittar
9. Joel Kinnaman: Jomen okej.. han ser ut att vara en rar ärta. Men lite svår eller? 
10. Ola Rapace: Snygg javisst.. Men verkar vara oerhört medveten om det så det drar ner charmen. 
 
Såååå detta var alltså "svenskarnas" lista. Hur ser då min lista ut kanske ni undrar... 
Näää jag skulle inte gå o vänstra men OM så är detta den "godkända" listan ;-)
 
1. Reuben Sallmander : Jag har alltid varit svag för denne man. Brunögd o charmig verkar han vara så kom nu inte o säg att han är tölp o skitstövel för då rasar allt. 
 
2. Bygglovs-Matte : Joo jag vet han är medveten om sin snygghet. Men han har ändå någe visst. Dom ögonen mmmmm
 
3.E-type: Den mannen kan svänga på håret..  Han verkar också vara en mångsysslare av vad man kunde se i "Så mycket bättre"
 
4. Torkel Petersson: Tuffing men ändå får man en känsla av "kom till mig så ska jag ta hand om dig"
 
 
5. Björn Starrin: De ögonen o sen värmländskan gör allt.
 
6. Gustaf Skarsgård: Verkar ha mer charm o äkthet än storbrorsan. 
 
7. Jonas Karlsson: Pojkaktig men ändå manlig. Blicken säger allt
 
8. Petter: Återigen. Efter att ha sett honom i "Så mycket bättre" fick jag en annan bild av honom. O bruna ögon är alltid en charm
 
9. Olle Sarri: Pojkaktig, busig. Samma där "kom till mig så ska jag ta hand om dig" ;-)
 
Och så slutligen, sist men inte minst, kanske lite otippat....  
10. Bosse Sundström: Efter att ha sett o lyssnat på ett par konserter med Bo Kaspers Orkester så sjunger sig denna norrlänning rätt in i mitt hjärta. Han har en scennärvaro som heter duga och en sjungande karl är ju aldrig fel. ;-)
 
Jahopp, detta var alltså min lista. Nån som håller med eller bara sitter o säger NÄÄÄÄÄ Hur tänker hon. Kommentera gärna. 
 
 
Edit: Jag har valt att endast lista svenska män. Ska vi gå internationellt blir det så svårt. Men jag kanske återkommer med en utländsk lista också så småningom. 

Blodgivning

Idag var det dags för mig att besöka blodbussen. Jag var o hämtade Laban på skolan o sen åkte vi till Skänninge. Jag har ju blodgrupp 0 negativ så jag har tydligen ett bra blod som alla kan få. Därför känns det extra bra att kunna göra en god gärning. Laban tycker om att vara med mig till bussen men jag tror mest att det fikat o festisen som lockar.
Efter blodgivningen åkte vi in till Mjölby för att handla lite vin o öl till morrondagen. Hedlundarna kommer på käk så då ska vi bjuda på lite gott att äta o dricka.

Fikadags

Igår var det fika "o lära känna ny person-dags". Jag och Anna , hon som ska med till Ullared hade bokat "dejt" med varandra. Det började "bra" fick ett sms några minuter innan vi skulle ses där det stod att hon var en timme sen... Hmmmm. Jaja, jag strosade lite på stan innan vi sågs så det var inga problem. Hon stormade in på fiket o från första sekunden kände jag att detta kan funka. Vi var nog inte tysta många sekunder under den 1,5 timme som vi sågs. Jag har en bra vibb om att vi tre som ska åka till Ullared nästa vecka kommer ha det oerhört kul. Vad jag längtar.

Gräsklippning

Är något jag har en hatkärlek till. Det kan vara sååå trist spec på de besvärliga ställena i trädgården, under träden o runt buskar mm.. Vi har ju inte en "plan" fläck någonstans knappt. Men det är så skönt när det är gjort o man ser skillnaden.
Nu klipper ju inte jag gräsmattan så ofta... Jo det är jag som klipper hemma det har visst råkat bli min arbetsuppgift. Fråga mig inte varför o det är ett under att jag fortfarande får klippa eftersom jag har lyckats att ha sönder vår förra klippare både en o två ggr.

Men i vilket fall som helst. Nu är det gjort för denna gång och jag hoppas att det var sista gången för denna säsong. Fast om jag tänker efter så kommer det säkert bli om några veckor igen om inte annat för att klippa sönder alla höstlöv som snart börjar att falla.

Massage

Sitter o njuter av mitt morronkaffe. Laban är lämnad på skolan o jag ska snart skutta ner i badkaret för en dusch. Sen bär det av till Campushallen för jag har bokat en massagetid hos Maria. Min rygg känns "bra" igen, jag är åtminstone inte lika sned idag. Men det kan ju vara bra att köra lite massage i förebyggande plus att jag säkert mjukar upp mina stackars spända muskler vid ryggraden. På återhörande

En informationsskylt

Häromdagen så gick jag genom kyrkogården i Linköping och då fick jag se denna informationsskylt ang. en person som ligger begraven där. Texten är inte så smickrande för denna person så jag blev nyfiken o googlade vidare. Han måste ha varit både snål o trist att leva med. Läs den medföljande länken så kanske ni förstår vad jag menar.
http://www.kulturarvostergotland.se/Article.aspx?m=332518&a=335738

Höstpromenad

Eftersom jag är lika sne som en gammal tall så kände jag att det inte var nån mening att åka o träna. Det finns ju bara en risk att jag vrider till ryggen ännu mer. Istället gav jag mig ut på en liten härlig höstpromenad tillsammans med kameran. Här är bilderna som jag tog. 
 
 
Jippikajej

Jag ska ju till Ullared i slutet av september. Bokat motellrum. Från början var det meningen att min kompis här i byn skulle med. Men efter mycket övervägande kom hon fram till att hon tyvärr inte har råd. Efter en sommar med Norgeresa, renovering och Legoland så var pengarna slut. Jag har sökt med ljus o lykta efter nån annan som vill hänga med men alla sagt ooo vad kul, men tyvärr kan jag inte. Men så kom jag att tänka på att jag kunde lägga ut en förfrågan på FB i en grupp som jag är med i. O tänka sig jag fick napp. En tjej från Linköping ska hänga med och det är verkligen spännande. Vi ska ses IRL på tisdag för att "lära känna" varandra lite bättre innan det är dags att åka till shoppingmeckat. Vi kommer ju att bli 3 eller 4 som åker dit. Jag, Anna, Lena och ev en arbetskompis till Lena. Såååå skoj. Längtar och jag hoppas att jag kommer att fynda massor.

Då var det dags igen

Jag ska aaaldrig mer bädda sängen.... Varför? Jo jag får bara ryggont. Så typiskt att det hände igår. Jag gjorde någe knas när jag fixade med sängen o så gjorde jag mig illa. Kommer till Matte på Campus o ska träna med honom o jag är hur sned som helst o pallar inte att göra så mycket som jag vill.

Men jag ska gå på massage på måndag hos en tjej som heter Maria o förhoppningsvis kan hon mjuka upp mina kramper lite grand. Matte såg helt förskräckt ut när han såg mig. Men igår var ändå en "bra dag" det har funnits ggr då jag har haft så ont att jag inte ens klarar av att ta på mig skorna. Så med lite promenader o rörelser ska jag nog vara okej till helgen igen.

Saker som irriterar mig. Utan innebördes ordning.

 • Folk som kör för fort på vägarna hemma. Spec. vid skolan.
 • Livsfarliga omkörningar. Att gasa o köra rakt fram är lätt. Men får du ett möte i kurva eller krön så blir det svårare. Varför riskera andra människors liv för att kanske spara 10 sekunder. 
 • När personer är för lata i butikerna o lägger kylvaror vid tex pastan för de orkar inte lämna tillbaka köttfärsen i kyldisken.
 • Sura människor.
 • Folk som inte kan passa tider. Den akademiska kvarten är ju okej. Men när det ständigt o jämt sker så gör det mig lätt irriterad. Okej om de ringer o säger att de är sena. Men när de låter en vänta o vänta utan ett pip gör mig sur. 
 • Personer som står o röker precis vid ingångar till tex butiker. När de sen dessutom suger in sista blosset, slänger ciggen o sen går in innanför dörren o då blåser ut röken är oerhört ansvarslöst.  Jag ska nog börja ta med mig en parfym o stå o spraya på dem som röker så får de hur otrevligt det är att få något i näsan som man själv inte valt att använda. 
 • Bilister som inte kan blända av / blända på i tid när man kör bil i mörkret. Spec bussar o lastbilar är specialister på att slå på heljuset en mikrosekund för tidigt så man blir helt blind när man möter dem. 
 • Köpare på Tradera som inte kan betala sina auktioner i tid så att man gång på gång måste skicka påminnelser. 
 • Personer som inte kan ta upp sina hundars skit efter sig när de ät ute o rastar sina små vovvar. 
 • Telefonförsäljare som inte kan ta ett NEJ utan måste fortsätta att tjata tills man tröttnar o blir otrevlig. 
 • Energitjuvar
 
Det finns säkert en hel massa mer saker som jag irriterar mig på. Men just nu kommer jag inte på något mer. Gör jag det så kommer en uppdatering. 

Djurliv

En liten bildkompott på sommarens djur. 
 


Tjaa, som ni ser så är det en salig blandning. Svanarna o spindeln har jag fotat vid ån där jag bor. Igelkott, gräsand och ekorre är från Mariefred. De mer "tropiska djuren" är sen vi var till Kolmården å så slutligen några getter från Valla i Linköping. 
 
 
 

Henrik Fexeus

Tjoho, jag och mina svägerskor Cilla o Tina ska gå på "föreläsning" show med Henrik Fexeus den 19e oktober. Detta går att läsa om HF på Ticnet:
Sveriges främste tankeläsare Henrik Fexeus är tillbaka! I föreställningen I DITT HUVUD tar han med dig på en svindlande resa i det mest privata: dina egna tankar.

Genom en halsbrytande blandning av psykologisk manipulation, rent tjuvspel och en stor portion humor skapar Henrik en värld där inget är vad det ser ut att vara. Han är charmig, men vågar du lita på honom?

Henrik har gjort sig känd för att med knivskarp precision kunna ta reda på vad som rör sig i huvudet på andra och nu tar han sin mentala manipulation till nya höjder. Han får plötsligt publiken att läsa varandras tankar, för att i nästa stund inte kunna motstå Henriks manipulationer hur de än försöker. Henriks unika stil som underhållare I DITT HUVUD gör det till en upplevelse olikt allt annat.

Ska bli kul att gå o se på honom.

Lista

Jag tycker det är kul att läsa andra personers listor. Så jag tänkte ju inte vara sämre jag. Denna lista har jag lånat/snott från Sara: http://frodis.blogg.se/
 
Senaste:
Låt du hörde: "Vart jag än går" - Stiftelsen
Film du såg: "Dum & Dummare, tillsammans med Laban och Sweet home Alabama med Tomas
Mat du åt: Frukost bestående av smörgås och kaffe
Kram: Laban  
Puss: Laban
Känslan: Trött o rasslig i halsen
Bråk: Ett dagligt bråk med Laban i söndags
Glädje: När man får höra från laban "Mamma jag älskar dig"
Längtan: Längtar till min höstresa till Ullared
Dröm: Jag drömde om en massa sushirestauranger. Istället för att plocka till sig lösgodis fick man plocka sushibitar. Min granne var med och hon var alldeles galen i sushi. 
Personen du träffade: Några mammor på skolan: Malin och Sofi
Person du pratade i telefon med: Svägerskan Cecilia
Personen du fick sms av: Tomas
Gången du var utomhus: När jag var och lämnade Laban på skolan
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Nångång i mitten av juli då min syster med familj var o hälsade på hemma i Lönsås. 

Rasselröst

När man har ett sånt yrke som jag har så är det inte skoj när man blir rasslig o trasslig i halsen. Det är så hemskt att läsa när man känner att det bara knyter sig o man börjar vrålhosta. Det är då en evig tur att man kan pausa o redigera om man börjar hosta. Man låter ju som om man varit storrökare i 30 år o samtidigt halsat en flaska whiskey dagligen. Men som tur är så är jag ledig imorron o tisdag så till onsdag har min hals o röst säkert kurerat sig.

Kalas i eftermiddag

Katarina fyller snart år och hon ska idag ha kalas. Eftersom det är fint höstväder så har hon bestämt att vi ska ha picknick. Vi ska vara nånstans vid Roxen på andra sidan om Linköping. Jag har inte en aning om var men jag litar på att Tomas hittar dit.

Jobbar till kvällen så det kommer att vara full fart hela dagen. Imorron är jag ledig och då ska vi åka till simhallen efter det att Laban har hämtats från skolan.

Min hosta o rasslighet i halsen sitter kvar. Det är ju inte drömsits att ha krasslig hals när man har mitt yrke. Men men med mycket vatten o halstabletter så ska jag nog klara av kvällen också.

Göra slut...

Nej jag ska inte göra slut med någon eller skilja mig. Jag bara kom o tänka på detta med att göra slut eller bli dumpad häromdagen då Tomas sa en mening. Jag har ju varit tillsammans med en eller annan "tölp" till kille i mina yngre dagar. En del har gjort slut på ett juste sätt genom att prata o berätta varför det inte kan funka mellan oss mm. Till dessa personer har jag inget agg idag.
Men sen så finns det en o annan som dumpat mig mer eller mindre moget. Lågvattenmärket är ändå detta.... Detta var innan mobiltelefonen och FB kom in i bilden ;-)

För ett antal år sedan var jag tillsammans med en kille som jag jobbade ihop med. Han hade jobbat passet innan mig o jag tog över efter honom. Vi kom överens om att jag skulle gå hem till honom efter jobbet.. Efter passet går jag ut i hallen o ska ta på mig mina skor. I skorna ligger en lapp.. Ååå vad gulligt hann jag tänka. MEN på lappen står det (ungefär) "Jag har tänkt en del. Det är ingen idé att du kommer hem till mig. Jag och XX ska ut o ta en öl och jag känner att detta inte funkar. Jag vill lägga vårt förhållande på is. Jag har min dotter att tänka på. Det är inte du, det är jag....." Bla bla bla. Alla floskler o klyschor på ca 10 rader" Snacka om att jag inte var jublande glad på denne person. Vårt arbetsförhållande fick sig en redig törn också.
MEN hade inte denna person dumpat mig så vågar jag inte tänka på hur mitt liv skulle ha sett ut idag. Jag har nu en underbar karl o en lika underbar son. Men som sagt att göra slut kan man ju göra mer eller mindre snällt.

Skolstart

Min lilla kille har nu blivit en stor kille. Laban började 6års för ca 3 veckor sen. Jag satt o kollade på fotografier häromdagen där han var bebis. Jisses jag tycker inte det var längesen som jag låg på BB o precis hade klämt mig ur honom. Jag får nästan lite "panik" när jag tänker på att om några år är han tonåring o då vill han inte veta av mig. Då kommer han inte att säga "Mamma, du är min bästa kompis, jag älskar dig och jag kommer att sakna dig när du är på jobbet." Jag får försöka att ta vara på denna tid då han är rar o gullig. Visst han har sina utbrott och kan vara ett litet "monster". Men i samma stund som vi säger förlåt till varandra så är han min älskade unge igen.

Vad hände?

Men oj, våren gick, sommaren kom och med den semester. Vi hade en skön semester med blandad kompott av sol, regn, blåst mm. Men det var skönt. Vi har både latat oss, besökt vänner o släktingar. Kalas i mängder för varenda kotte på Tomas sida fyller ju på sommaren. En av höjdpunkterna var när vi åkte till Trosa och hälsade på en arbetskamrat med familj. Vi pratade konstant från lördag em till måndag em. Jag hoppas vi kan träffas igen snart Sanna & Daniel. Vi hann också med en tur till Mariefred där det åktes ångbåt o ångtåg även då hann vi med en snabb träff med Sanna o Daniel.
Såå i det stora hela var det en kalassommar.

Mitt liv i bloggform

Mitt liv o min matdagbok blandad med familj & jobb.

RSS 2.0