Vidalundbesök

Idag fyller Labans kusin Mattias år. Så vi ska ner till stugan nere i släktgettot Härnum. Hoppas hoppas hoppas att det blir uppehåll i regnandet så att man kan vara ute. Kommer bli väääldigt trångt i stugan annars. Vi kommer dock att åka hem till kvällningen igen. Vi åker ju til Göteborg i morron och jag har ingen som helst lust att sova över i stugan för den är bara obekväm o jobbig att vara i. Visst stugan kan vara mysig ibland, men jag kan känna sån vantrivsel där också. Kan vara charmigt utan el, rinnande vatten o toalett ibland. MEN kan också vara fruktansvärt jobbigt. Pricken över I i ångest är att det är så förbannat obekväma sängar. En våningssäng med hårda madrasser från typ 70talet. Min rygg säger NO-NO... O när man påpekar denna obekväma säng o div. brister för svärmor så sparkar hon bakut, för man kan ju inte ändra på någe som alltid varit på detta sätt.. Har det funkat sen stugan byggdes så funkar det än... o ingen har klagat hitintills... Näää sommarstuga utan bekvämligheter är inte riktigt min grej.

Skönt med hotellfrulle på onsdag ser jag fram emot iallafall.



Sommaren är kort.

Är sommaren över nu?? Det har varit lite regnigt o trist i ett par dagar nu. Näääää inte är den över, det är säkert bara en liten formsvacka i vädret.

För att sammanfatta sista veckorna lite kort.
Laban har fyllt fyra och vi hade kalas i två dagar, det var fullt ös med släkten o kamrater.

Vi har varit ute på lite utflykter bl a en cykelfärd på Omberg som inte var att leka med. Vi tog våra 7växlade Skeppshultscyklar o trampade på. Tomas hade kollat ut en färdväg som såg bra ut på kartan. MEN den var rejält backig, dålig asfalt o det gick inte att cykla uppför. Laban satt på sin stol bakpå o vi puttade upp cyklarna uppför Omberg. Det var mygg, flugor och bromsar o en o annan fästing. När vi väl kom upp så var det grusväg nerför till Västra Väggar där vi tog en välbehövlig fika. Sen asfaltsvägen ner till Borghamna gick i ett flygande fläng. Jag förslog att vi skulle cykla kanalen den dagen men det vill inte Tomas... Men nu vet vi iallafall att det är jobbigt att cykla off-road på Omberg.

Jag har fått en ny mobiltelefon av Tomas. En försenad julklapp. Det blev en SE Xperia X10 mini pro, röd. Så fin och jag håller på som bäst att lära mig den.

Igår hämtade vi Tomas syster Tina för vi hade tänkt ta en båttur idag söndag. Men det är inte världens roligaste väder så istället kommer vi att åka o ta en buffé på Ladugård 206.

När det gäller lchf/gi tänket så har det havererat den sista veckan. I och med att både Tomas o Laban har fyllt år så har det blivit aaaaaalldeles för mycket av det goda. Att man åkte till Cloetta i Ljungsbro gjorde ju inte saken bättre o man har massor med gotter över. Jaja, får väl helt enkelt ta tag i saker när jobbet startar igen om några veckor.

Imorron måndag fyller labans kusin Mattias år så då blir det kalas i Vidalund. På tisdag åker jag, laban o Tomas till Göteborg. Det blir hotellvistelse, Universeum och Lisebergbesök. Laban är jättetaggad till att åka Flumride.

Nu måste jag hjälpa Tina med lite PS-spel. Laban har tvingat henne att spela little big planet.


 

Kalasdags

På söndag fyller Laban 4 år. Jisses vad tiden har gått fort. Tyckte inte det var längesen som jag vankade omkring o hade ont i ryggen (då med) o han sparkade mig i revbenen så fort jag satte mig ner.

Så imorron lördag ska vi ha lite kombokalas. Tomas fyllde igår. Då kommer mormor, morfar, farmor, farfar och faster Tina. På söndag blir det kalas med lite dagiskompisar o deras föräldrar. Så jag hoppas, hoppas att det blir skapligt väder så att vi kan vara ute. Inte så skoj om det regnar o alla ungar + föräldrar måste vara inne. Visst det går men det kommer bli trångt o högljutt.

Jag ska alldeles snart dricka upp mitt kaffe, piffa till mig o sen ska jag o Laban bege oss till Cloettas fabriksbutik o inhandla lite godis till fiskedammen. Eller lite var väl kanske att ljuga... Känner jag mig själv rätt så kommer det bli en hel del.
Vikten har stått still sen förra lördagen 77.4 men jag hade inte räknat med nån viktnedgång eftersom jag tappade så mycket veckan innan. Det får ta den tid det tar. Måste ju njuta lite mellan varven också.

Återkommer..

Veckovill

Joo jag är redan dagvill efter ca 4 dagars ledighet. Får för mig att det är söndag idag.. Men se det är det ju icke. Gårdagen blev en dag i magont. Jag vaknade på natten o var körig i magen. Det molvärkte. Min syster med dotter kom en stund på förmiddagen men jag berättade att jag inte var helt hundra. Min syrra kände då att det var lika bra att åka hem igen för hon ville inte riskera att åka på någe nu när de har semester.

Jag gick o lade mig o sov i två timmar. När jag vaknade igen så stack Tomas o laban iväg o badade en stund. Jag låg i soffan o glodde på tv. Gårdagen blev en "ofrivillig" bantning. Framåt kvällen klarade jag av att äta lite smörgås. På bara ett dygn tappade jag 6 hekto. På en vecka blev det ytterligare -1.2.. Så skönt. Trots den "röda veckan".

Idag blir det att åka o handla lite på Citygross för det börjar bli rejält tomt i kylskåpet.


Laban käkar klubba på Ladugård 206


Vi var till Flygvapenmuseet i torsdags och Laban fick prova på att vara stridspilot.. Myycket sötare än Tom Cruise var i Top Gun.


Här blåser det..

S, som i semester... eller sura uppstötningar..

Eller kanske både ock. Igårkväll när jag kom hem från jobbet så låg Laban o sov nere i gästrummet. Tomas berättade att han hade vaknat o haft ont i magen mm. Sa att han ville kräkas, men det kom inget....DÅ..

Jag gick o lade mig i rummet jag med o Tomas gick o la sig i vårt sovrum. Sen nån timme senare så vaknar L med ett ryck o säger "bråttom bråttom, måste kräkas". Jag får tag i honom lyfter in honom i badrummet o så precis när jag ställer ner honom på golvet så öppnas en fontän.. Ut kommer denna kräka över mig, över laban o ner på golvet. I det läget är det bara att bita ihop o inte lägga en pizza själv. I med laban i badkaret, av med pyjamas o ta hand om allt elände... O vad gör Tomas... INGENTING, han bara sover o sover. Jag kände att jag inte kan traska upp med kladdiga fötter o väcka honom.

Jahapp... Så var allt någorlunda fixat i badrummet.. Gå o lägga sig igen.. L somnar om, men ca 40 minuter senare är det kört igen. Men denna gång hann vi in i badrummet o fälla upp toalocket.  Upp kom vattnet som han druckit.

Tillbaka till sängen o L somnar igen. Det tog ju ett tag innan jag lyckades knoppa in. Sov väl ca 4 timmar i natt.
Men laban har varit kräkfri hela dagen så jag tror att det bara var nån liten elak bakterie som spökade i magen på honom.
Vi skulle ha träffat syster med dotter idag. Men när syster fick höra om nattens eskapader så vågade hon inte riskera att det var smittsamt. Vi ska däremot ses på fredag istället.

Jag o L åkte till Ladugård 206 o intog en lunch. Jag käkade deras buffé och den var oerhört god med många smaker. Jag överåt inte och jag höll mig ifrån potatisen, pastan o brödet så det blev en meny i lchf/gi tecken.  Vi får se om det blir vågdag på fredag eller lördag. Ska nog ta lördag för annars finns det risk att det blir för många dagars undantag.. "Börjar ju alltid om på en måndag" ;-)

Klockan är 20.10 o både L o T sover sen ca 40 minuter... hopplöst att Tomas alltid ska somna också.  För han blir sittandes uppe till 2 på nätterna och är svårväckt satan på morronen. Men några sovmornar ska jag minsann ha under semestern också, det ska jag se till.

Snart, snart....

Har jag semester. Imorron onsdag börjar min ledighet. Fredagen den 13e (olycksbådande) kommer jag att vara tillbaka på jobbet. Utvilad, solbränd och "slimmad(?) Hmm får väl se med där sista. Jag ska verkligen se till att inte sommarfrossa på glass, pommes, pizza mm mm.. Som det lätt blir på semestern. Jag ska sköta mig i veckorna o unna mig gott när det verkligen gäller.
Dagen efter att jag börjat jobba igen så är vi inbjudna på ett bröllop. Eller snarare en bröllopsfestival som paret väljer att kalla det. Det är en arbetskamrat till mig som kommer att gifta sig. Ska bli kul att få på lite bröllop. det blir ju inte så ofta.

Här kommer en liten bildkavalkad från midsommar och framåt.



Skönt att bada. Detta är från badberget vid stugan på midsommarafton.


Det är så spännande med traktorer. Det är Tomas morbror Leif som har ett gäng med traktorer som Laban gärna klättrade i på midsommarafton.


Såååå hääääär stora däck har traktorer.. Laban försöker att nå upp till det översta.



Här har vi en gammal "Buster" eller var det en "Boxer".. jag kommer inte ihåg. Tomas sa det men mitt intresse för gamla fordon är inte så hög.


Däremot att klappa hästar och andra gulliga djur gillar jag. Här var en liten söt pålle på Sommarknäppen i vadstena i helgen.


Laban gillade också hästarna men var lite mer reserverad och hängde mer på mig.


Små söta ulliga kaniner fanns det med.. Nästan så att jag smugglade med mig denna lilla ulltuss hem.


Dessa var också helt bedårande.


Det är kul att hoppa i hoppborg. De tog 30 hutlösa kronor för 10 minuter under Sommarknäppen. Men men vill grabben hoppa så ska han få hoppa. Även om det bara var skoj i ca 5 minuter. Dyra minuter.



Tivolit som var uppställt under Sommarknäppen var världens sunkigaste tivoli. Denna "flygande haj" Åkte upp i luften, snurrade ett par varv o stannade ca 2 meter upp. Där satt laban o en tjej till o såg uttråkade ut. De som skötte karusellen fick snurra igång den med handkraft varje gång som den stannade. Skulle aaaaldrig våga att sätta mig i nån karusell typ virvelvind på dessa ambulerande tivolin. Finns väl risk att man hamnar borta i "tjottahejti" då.


Det finns mycket gulliga änder i vattnet i Vadstena. vi matade dem med lite pizzakanter. Det värsta var ju att fiskmåsarna var rätt så På o aggresiva o snappade åt sig maten innan änderna fått ändan ur...



Men det fanns en liten kaxig andunge som jagade iväg måsarna. Liten men tuff.

Mamma o två bäbisar.


Kan detta vara Normlösas svar på Fonta di trevi??? Jag tycker ju att Laban är sötare än Anita Ekberg. Men jag är väl kanke inte rätt person att svara på det.

O här har Laban lyckats få i mig i poolen. Det var skönt, för det var så oerhört varmt o klibbigt i lördags.

Siså, det var ett par bilder denna gång. Jag lovar att uppdatera under min semester.

Lycka

go och gladSicken lycka.. Det har varit en liite jobbig natt, Laban sov oroligt o drömde rätt mycket. Så sömnen har inte varit den bästa i natt. Men vad gör det när man på morronkvisten ställer sig på vågen o den visar ett minus på 2.1 kg. Det känns verkligen helt underbart att tappa detta på bara 4 dagar. Nu är det ju visserligen mycket vatten som man tappar första dagarna. Men det är peppande till tusen. Jag hade sett fram emot att få äte upp resten av mina lchf-pannkakor med blåbär o grädde. Men ack vad jag bedrog mig, dem hade laban käkat upp i gårkväll. Så jag fick hitta på lite annat till frulle.

Idag bär det av till Sommarknäppen i Vadstena. Om nu bara Tomas vill vakna upp ur sin medvetslöshet. Undrar när jag ska få mig en sovmorron?? Får väl ta o skriva någon typ av "kontrakt" där jag blir lovad en eller två sovmornar i veckan under semestern.

Återigen kallar huliganen på mig. Han vill att vi ska läsa o sjunga ur hans Barnkammarbok. Lite svårt att skriva när han sitter o slår på mina armar hela tiden. Han kan också låta värre än en vuvuzela.

Ha en underbar lördag mina vänner.

Solen..

SolÄr verkligen helt underbar just nu. Det är så skönt att vakna upp på morronen o se att solen skiner. Det är ju också en fördel att bo nära vattnet så det bara är att hoppa i o svalka sig när det blir för varmt på land. Laban tycker också om att bada. När vi badar från bryggan så måste han ju ha flytväst på sig. Men vi har ju bara ca 3 km till badplatsen o där kan han härja rel. fritt.

Imorgon kommer jag att köra vägning. Jag har fuskvägt mig lite under veckan o det verkar luta åt ett minus. Hur mycket får jag se i morron. Efter marängtårtsätandet i tisdags har jag inte fuskat något. Jag har ätit mycket jordgubbar och eftersom det har varit så varmt under dagarna så har jag käkat mest filmjölk till lunch. Men jag har inte gått hungrig några längre stunder och jag har inte heller varit stupmätt. En skön känsla. Jag har sluppit den "obligatoriska" huvudvärken som jag fick förra gången som jag drog ner mycket på kolhydraterna och det är jag ju tacksam för. Försöker också att komma ihåg att dricka mycket vatten.



Imorron är också tanken att vi ska ta en tur till Vadstenaknäppen. Jag såg att de ska ha ett "barnens zoo" uppe vid rödtornet. Vi var där för två år sedan och laban äääälskade att klappa gulliga kaniner (ja inte bara han, jag var inne i hagen o kelade med gulliga ullbollar jag med.) Det finns säkert en o annan karusell också som han vill åka. det ska tydligen bli rejält soligt o hett imorron så det är bäst att vi alla smörjer in oss ordentligt med solkräm. O inte glömma en handduk så att man kan doppa fötterna i Vätterns vatten om det blir för varmt.

På återhörande mina vänner.. Och nu är det bara ca 3 arbetskvällar kvar innan jag har seeeeeeemester. Så skönt.

Mitt liv i bloggform

Mitt liv o min matdagbok blandad med familj & jobb.

RSS 2.0