Nötter... kan innehålla spår av nötter...

Häromdagen köpte jag en påse Wasabinötter åt Tomas för han gillar det.. Jag gillar dessa små gröna starka saker också. Och om ni inte vet det redan är det alltså jordnötter som är inbakade i nån "deg" tillsammans med den gröna pepparroten Wasabi.



När man sen läser på baksidan så kan man läsa följande..



Japp... Ett stort utropstecken och Allergi: Kan innehålla spår av nötter... Men huvva vad hemskt... Wasabinötter kan innehålla spår av nötter... och jag som trodde att det var nötfritt... Men det är ju tur att jag inte är allergisk mot dessa små saker.

O så var det "lödda"

Jag hade en väldigt trevlig kväll igår. Mamma kom vid 17 tiden och då åkte Tomas och jag in till Linköping. Vi hade först tänkt att vi skulle käka pizza på Adriatic innan spexet men eftersom vi åt en så sen o mastig lunch så blev det bara en macka på ett fik innan spexet. Man vill ju inte riskera att hamna i paltkoma o somna under roligheterna.

Jag hann in en snabb vända på Bodyshop o köpa lite lukta gott saker. Jag älskar denna butiks utbud så jag gör av med måååånga kronor där. Men som sagt de har bra grejer och det är rätt dryga produkter så lite "tjänar" man kanske på det hela.

Spexet var roligt och de bjöd på många skratt och omstarter. Tomas och jag har börjat gå på detta spex varje år i februari o det som var igår var ett jubileumsspex eftersom det var 30 år sen det första startade.

När det gäller biverkningar av influensasprutan så har jag nog fått väldigt lindriga symptom. Jag är bara lite öm i vänsterarmen och det känns inte lika mycket idag som det gjorde igår kväll. Det är gott läkekött i mig ;-)

O nu lite svar på mina kommentarer.
Tezz: Jooo det går galant för mig.. Skönt, jag har inte heller kommit i nån svacka. Eftersom jag "unnar" mig lite gott till helgen så har jag inga svårigheter att gå över till ordentlighet igen till vardagen. Jag beundrar dig o de som orkar med att köra Nutrilett o dessa "helvetesdieter" tycker det är såååå tradigt att köra med shaker o bars, Men vi är alla olika och det är ju tur det. Alla måste ju hitta sin metod som funkar.

O så "grannen".. Sååå man kunde alltså ta i Mantorp.. när man kollade på lios hemsida över öppettider så såg jag inget om Mantorp.. Jaja, så kan det vara.. Men som sagt i Motala var det bara att gå rätt in o jag var klar på 5 minuter... Medans tomas hade otur och fick stå i 2 timmar. Men det var tydligen lite halvdåligt skött i Mjölby med bara en sköterska som både fick sticka o blanda till vaccinet.
Jag har inte en aning om Kjell o Ingmarie gjort det ännu. Pratade med Kjell som hastigast när han kom hem igår och han visste inte hur de skulle göra.

Näää nu ska jag rota fram lite julpryttlar för det är ju tydligen 1a Advent imorron..

En snabbis

Blir det idag i bloggen. Har varit på sångstund med Laban på förmiddagen. Efter det åkte jag till Motala för att ta vaccinationen för svinisen. Jag trodde att det skulle vara mycket folk så jag var beredd på det värsta. Men det var bara att gå raka vägen in, jag var klar på ca 5 minuter. Tomas åkte till Mjölby och han fick stå i kö i ca 2 timmar innan han fick sin spruta. Snacka om skillnad på olika orter. Men nu är vi iallafall vaccinerade och det är skönt. Bara att invänta biverkningarna.

Ikväll ska vi på studentpsex i Linköping. Mormor kommer och ska vara barnvakt. Det kommer nog att gå galant om Laban bara vill vara sitt charmiga jag.

Ställde mig på vågen i morse och det hade gått galant även denna vecka.. -1 kg så den totala är -6,5 gött gött... Kommer kanske att vara i skapligt skick till julfesterna. Om inte så kommer det nångång.

Nu drar sonen i mig så jag ska leka lite med honom innan det är dags att sätta på sig sminket.


Veckovill

Blir man lätt i mitt yrke. Eftersom jag läser in morrondagens tidning så är jag alltid en dag före i veckan. Jag är dessutopm ledig denna fredag så för mig är det onsdag nu. Men så är det ju inte på riktigt.. Onsdag imorron... Dagis är stängt så Laban kommer förmodligen få följa med mig till jobbet nån timme eller två innan Tomas kommer o hämtar honom. Laban vet såååå väl att "på mammas jobb dricker man dricka o äter choklad"... han fick drick ao choklad en gång från automaten o sen dess är det en oskriven regel att de ska man ha när man kommer hit.. Jaja, han är ju åtminstone lite still under den tiden som han har dessa godsaker.

Måndagen o tisdagen har varit väldigt lugna hemma. Tomas har ju varit krasslig och jag har inte heller varit superpigg, men nu har mitt halsonda börjat ge med sig. Det måste bara vara Strepsilen som jag använder mig av som hjälper. När det gäller maten så funkar det bra. Jag äter frukost, lunch o middag o ev. nån frukt nån gång under dagen. Ska bli spännande att kolla vågen på fredag. Skulle det visa sig ett lite + är inte det hela världen inte med tanke på hur mycket minus det var i helgen. Nu har jag dessutom "röda veckan" så det gör ju att jag samlar på mig lite vatten o känner mig lite svullen.

Adios amigos.

Söndag = jobb

Lördagen i går gick i makligt tempo. Tomas är ju lite sjuker så han låg mest o sov eller vilade hela tiden. Laban och jag åkte till Citygross o handlade. Ett tag blev jag riktigt orolig på CG. jag var på köttavdelningen och kollade lite, jag såg i ögonvrån att Laban var där också, men så helt plötsligt var han bara puts väck.. Hjärtat började att slå och jag kände en liten tendens till stress där. Var fasen hade ungen tagit vägen???  jag gick och letade och så plötsligt hör jag en bekant liten stämma "Mammmaaa, mammaaaaa... jag ilade bort till lösgodishyllan o mycket riktigt där stod "huliganper" själv med en påse o spade i högsta hugg... " Mamma jag hittade till godiset..."
*PHU* Jag kunde andas ut... Men jädrar vad rädd jag blev där ett tag. Många tankar hann gå genom min skalle om var han kunde tagit vägen. Jorå han fick lite godis för det hade jag ju lovat honom.

Gårdagen bestod av många godsaker. Men jag skrev ju att jag skulle sväva ut lite under lördagen för att sen återgå till "duktighet" igen på söndagen och det har jag gjort.

Hittade en vinterjacka igår också. En snygg röd sak, så nu får det gärna bli vinter o minusgrader för jag är redo.

Tack Cecilia som skrev en kommentar. Jag hoppas du kommer ur din svacka snart. Jag vet ju att du kan. Tror på dig.

Och till Terese (dennis mamma) Jag kommer att köra på tills jag når 69-70 jag vet ju att jag trivs bäst däromkring. Men som jag skrev tidigare så är inte den slutliga siffran så viktig. Det viktiga är att kläderna som jag har sitter skönt och snyggt, sen spelar det ingen roll om det är 69 eller 73. Jag ska må bra o inte behöva "svälta" för att kunna hålla en trivselvikt.

Jisses... här var det minus

Kunde inte ha börjat lördagen bättre... Efter det att jag fått eld i brasan, Laban sittandes vid tv:n och jag hade gjort mitt besök på toaletten som man bara måååååste göra innan vägning. Även kiss väger en del ;-)

Tog fram vågen, ställde mig på den med dunkande hjärta..... och resultatet 77,5 det betyder ett minus på 5,2 kilo...PÅ BARA 5 DAGAR... (Min startvikt var 82,7) Jag är förstummad. Joo jag vet att första veckan kan man tappa mycket eftersom kroppen släpper ifrån sig mycket vatten som samlas i kroppen. Och äter man mycket kolhydrater så suger den åt sig extra med vätska, iallafall har jag märkt det. Men ändå, detta ger ju en superkick till att fortsätta resan neråt.

Idag kan det tänkas bli nån liten utsvävning men imorron blir det skärpning igen. Jag har mycket lättare att äta rätt när jag jobbar, förmodligen för att det inte finns så mycket frestelser på jobbet.

Nu håller Laban på att gå bärsärk. Han påstrår att han är en liten kattunge som ska klättra över mitt tangentbord. Tror inte det finns några 20kilos kattungar, så jag får nog logga ut för nu. Men jag återkommer var så säker.

kärlek till er alla ♥

 

 

Så var det då fredag.

Fredag = fredagsmys?? Iallafall hos många vanliga familjer. Men icke för mig. Eftersom jag jobbar som jag gör med endast en ledig fredag var tredje vecka så är det inte så mycket till fredagsmys. Lördagarna däremot är lediga alla veckor. De få fredagar jag är ledig är "heliga" hemma hos oss. Icke boka upp något på egen hand en ledig fredag.

Dagen idag har varit ok. Natten däremot var jobbig. Tomas är krasslig så han sover nere i gästrummet för att inte störa mig o Laban. När jag somnat igår kväll så vaknade jag en stund senare av att ena katten stod o rev på dörren. Han ville komma in i sovrummet. Det får han inte så det vara att låsa in honom i badrummet. Sen började Laban att sparka o snurra och prata ja jag vet inte allt. Precis när jag höll på att somna så snurrade han. Han kan vara värre än kinesisk vattentortyr ibland. Jag somnade vid 6 tiden i morse...huuurra.. Klockan 7 fick ungen för sig att han ville ner till pappa.. Så han traskade ner.. Då efter en stund infann sig lugnet o jag somnade om en stund. Skööönt.

Tomas var hemma från jobbet för han var lite krasslig. Och man vet ju hur det är när karlar är sjuka ;-). Laban och jag var till barnsången i Skeppsås och det var trevligt. Vi var dock en väldigt liten skara idag. Väl hemma igen så var det bara till att göra lunch och fixa lite sen var det läge att åka och jobba. Så nu sitter jag här på jobbet och har så gjort i ett par timmar. Får åka hem om ca 1.5 timme sen har jag helg. Till söndag.

Åt en liten bit tårta idag. Men attans vad kletigt och sött det blev efter ett tag. Har nöjt mig med en bit och är stolt över det. Min arbetskamrat Y däremot fick i sig ett par rejäla bitar. Den människan kan verkligen äta när det är gratis. Gratis är gott ;-)

Imorron blir det vågdags, jag hoppas på ett någorlunda bra minus. Återkommer om det imorron.

 

Projekt grå inleds och avslutas.

Jag brukar gå till en frisör vid namn Johanna på Beauty Box i Motala och färga och klippa håret. Som alla vet kostar det en liten slant. Jag har nu blivit lite "ekonomisk" (bara tillfälligt) o tänkt att dessa kronor jag lägger ut på färgning kan jag lägga ut på några fina julklappar till mina nära o kära. Så sagt och gjort jag åkte till min affär och inhandlade hårfärg. Det var en såndär avancerad historia där man ska göra saker och ting i två steg. Men det vara bara att spotta i nävarna och sätta igång.

Före, de grå skimrar i ljuset
Detta är från första början man kan se den snygga utväxten med de grå stråna som glimrar i ljuset från badrumslampan.

Steg 1
Nu har då steg nummer 1 kladdats i håret den brunröda nyansen. Kallades visst cassis på förpackning. Får verkligen hoppas att de inte blir lilasvart som en svartvinbär. *våndas* Nu blir det en viss väntan på ca 25 minuter innan detta kan sköljas ut. Mååååste komma ihåg att skölja både väggar o golv ordentligt efteråt. Vill ju inte riskera fula fläckar på vägg o golv. Maken blir så ilsken ;-)



Jahapp, det var det.. Blev ju helt ok. De grå är täckta o det ser ut att vara relativt jämnt överallt. Nu till steg två, de ljusare slingorna.


Det är verkligen ingen lek att lägga i slingorna själv. På bilderna ser det så enkelt ut. Men men jag kladdade i uppljusningskletet efter konstens alla regler. Nu blev det återigen en stunds väntan och vånda. Tänk om det blir gulrandigt. Då blir jag tvungen att i panik ringa till Johanna o få en akuttid för omfärgning. *tick tack* tiden går.


Fääääääärdig.. Resultatet blev väl inte fullt så kontrastrikt som jag hade önskat mig. Men med tanke på att jag gjorde det själv så blev det helt okej. Inte gulrandigt som jag befarade.  Eftersom det är lite taskigt ljus på bilderna så ser man inte slingorna så mycket. Men jag är nöjd o kan tänka mig att göra det igen när jag blir lite ekonomisk (snål).
Men eftersom jag till sommaren vill vara blond så kommer jag att komma tillbaka till Johanna.. För slingning med blekmedel ger jag mig inte på.. Är för erfaren med att göra taskiga blonderingar så det överlåter jag till proffsen.
Nu behövs det bara en snygg klippning... så fram med kökssaxen.......................Näää skämta bara.

Over and out. 

Och regnet droppar

November är inte nån kul månad. Det är mörkt, regnigt och eländigt. Om jag fick bestämma så skulle året se annorlunda ut. Kanske lägga in två stycken augusti månader hoppa över november o sen hoppa in i december på en gång. Jag tycker att även mars kan vara en tråkmånad. Det är varken vinter eller vår utan bara en sörja. Men men det är väl bara att genomlida alla månader o ta dagen som det kommer.

I förmiddags bar det av till Borensberg för Pussel fick sin andra spruta när det gäller kattpest o snuva. Nu behöver han förhoppningsvis inte åka dit än på ett år. Han gillade def. inte att åka bil och när de undersökte hans öron var det inte skoj heller. Men väl hemma igen så var han sitt vanliga tokiga jag. Mer galen katt får man leta efter.

Maten har gått kalas. Har än så länge inte känt något godissug och det är skönt. Kommer att köra en kontrollvägning på lördag för att se hur veckan artat sig. Det kommer bjudas på tårta på jobbet på fredag för Radiotidningen (mitt yrke) fyller 20 år. Vi får se vad det blir för tårta, är det prinsess kan det kvitta. Annars kanske jag tar mig en liiiiten bit, mest för syns skull... för jag fyller ju trots allt år... Kan man ju låtsas.

Hemma, aaaaa...

Har nu kommit hem från jobbet. Så skönt. Kvällen hade gått bra för Tomas och Laban hade smaskat i sig blodpudding med bacon och lingonsylt. Somnat gott strax efter 20 så det var lugna gatan när jag kom hem. Vi sitter just nu och spelar Betapet mot varandra på varsin dator. Ett litet kvällsnöje som vi har. Man kan surfa var o en för sig o samtidigt "umgås". Denna gång verkar jag vinna också.

Jag vill tacka Viktoria W för orden i kommentarsfältet... Joo jag brukar vara taggad till tusen första veckorna, sen kommer jag i en svacka. Men jag ska bita ihop. Det är visserligen ett gäng julbord i december men jag ska äta gott på dem o sen vara ordentligt resten av tiden. Som jag skrev i början får det ta den tid det tar o jag ska må gott under tiden. När det gäller kissarna så går det bättre o bättre. Pussel far fram som en tok och Surf tittar mest på honom och verkar tänka "Meeen tröttna då"

Och till Camilla: Tackar. Jag har ju blivit lite inspirerad av dig och din make i era bloggar för jag tycker ni skriver så kul.

Attans.. jag förlorade ändå i Betapet... Jag ska alldeles snart kräva revansch.
Imorron blir det att åka till veterinären med Pussel han ska få sin andra spruta mot kattpest. Det är inte bara vi människor som får vaccinationer... Är det inte mot svinsjuka så är det mot kattpest.

Adios

Och det rullar på

Resten av dagen igår gick alldeles utmärkt. Var skötsam med maten. Dagen idag har också rullat på bra. Var och handlade på Citygross på förmiddagen. Hade ett antal duster med Laban som kan röja rätt rejält i affären. Han har nu upptäckt lösgodishyllorna i butikerna o har liiiite svårt ibland att låta bli att nalla från dem. Jag får vara som en hök över honom och se till att han inte snattar för mycker från dem. Man får köra med hot, mutor ja det mesta för att få honom därifrån. Men det slutade iallafall lyckligt o vi kom till slut hem igen.

Full rulle även hemma. In med maten i kylen o frysen. Slängde i mig en 8pack med sushi och sen var det så dags att lämna honom på dagis. Phuuu.. Nu hade jag ca 30 minuter på mig innan det var dags att åka till jobbet. Tog mig en liten lugn stund och tittade på gårdagens "Halv 8 hos mig" Äääälskar det programmet. När det var slut så var det bara att skutta in i bilen o åka o jobba.

Vad kul att jag redan har fått några kommentarer i min blogg. det betyder ju att det är en och annan som läser den.
Nu ska det jobbas.

Lite bilder

Måste ju pröva att lägga in lite bilder i bloggen. Jag har alltså två katter en son o så min make Tomas. Jag lägger in lite bilder på dessa.


Efter ett par dagar så accepterade Surf den lille. Och nu går det alldeles utmärkt att äta från samma tallrik
Pussel o Surf käkar.

Det är också mysigt att sova tillsammans.
Och efter maten blir man så pömsig.


Labanälsklingen i badartagen


Sen måste jag ju självklart ta med en bild på mig själv.

När det gäller maken så var det lite sämre med bilder på denna dator. Får återkomma när det gäller honom. Nu är det lunch som gäller. Pannkaka åt sonen och en köttfärsgryta åt mig som låg o skramlade långt bak i kylen.

Ny dag nya förutsättningar

Såå, då var man alltså igång med sitt "nya" liv. Jag klev upp på vågen i morse o det var sannerligen inga roliga siffror. Jag känner att jag inte vill dela med mig av dem här just nu. Men jag kommer iallafall att rapportera mina fram o motgångar och när jag känner mig mogen så kommer jag att avslöja siffror. Jag kommer nog att ha min vägningsdag på fredagar eller lördgar så behöver man inte ha så superdåligt samvete över helgen. Det har funkat bra förut.

Min frukost bestod av 1 kokt ägg, några skivor kalkonpålägg och så fick jag äta upp Labans prickig korv-skivor för de vill han helt plötsligt inte ha. Hade även lagt upp lite kräftstjärtar på min tallrik men de smakade unket och jag vågade inte att äta dem med risk för att åka på nån magsjuka.

Just nu ligger kissen Pussel och spinner bredvid mig här på bordet och Laban sitter och tittar på en dvd-film. Tv:n är verkligen en bra barnvakt ibland ;-) Men jag ska alldeles snart fylla på vatten i badkaret för han ville bada och självklart ska han få göra det.

Denna vecka jobba jag mån-fre, 15-21 mån-tors o sen 16-23 på fredag. Jag ser fram emot nästa långledighet som är nästa vecka. Hela 4 dagar fre-tis såååå skönt. Det är väl dags snart att börja julpyssla ska bara hitta de få saker som vi har. Men det får vänta en vecka eller två.
Nu ska här badas.

Mitt första inlägg.

Oj, oj. det är invigning på min nya blogg. Det kommer att vara mycket pillande o funderande innan jag kommer underfund med hur det funkar. Men alla barn i början.

Anledningen till att jag börjar denna blogg är för att jag ska kunna hålla lite koll på mig själv o mitt matintag. jag "upptäckte" i förmiddags när jag tog på mig mina "arbetsbrallor" att de konstigt nog hade krympt i källaren. (måste vara pga att det är så fuktigt där) Näää skämt åsido. det är jag som blivit tjock...igen. förra året vid den här tiden hade jag tappat ca 10 kg med hjälp av GI o LCHF.. Allt var frid o fröjd. Sen kom julen o nyår om påsk o födelsedagar mm mm.. Och med alla dessa "firartillfällen" kom också kilona tillbaka. Jag har gjort lite halvhjärtade försök att skörpa till mig igen men det har gått bra i en vecka eller två o så är jag tillbaka i samma osunda spår igen. Blir ju så trött på mig själv.

Jag kommer inte att vara medlem i något viktminskingsprogram utan jag kör på egen hand om använder mig av denna blogg som dagbok och jag hoppas att det kommer vara en eller annan som följer med mig på denna resa.

Mitt mål är att jag ska komma i mina kläder igen som hänger i garderoben. Det är X antal plagg som sitter väldigt illa just nu och det är synd för det är många plagg som är redigt snygga. Strunt samma i hur många kilon jag tappar det vikitga är att kläderna sitter snyggt.

Jag kommer att följa både GI o LCHF, men jag kommer inte vara så superstrikt när det gäller miniintag av kolhydrater, det blir rätt tradigt att bara äta ägg vareviga morron så är jag nångång sugen på ett gott bröd så kommer jag att äta det. Likaså lite mer kolisar till lunchen som pasta eller gryn.

På återhörande.

Mitt liv i bloggform

Mitt liv o min matdagbok blandad med familj & jobb.

RSS 2.0