Juleriet

Är över för ikväll. Imorron blir det lugnt men på annandagen ska vi åka till Åtvidaberg för att fira med svärmor o släkten där.

Dagen idag har iallafall varit helt underbar. Mycket mat, godis och kul julklappar. Laban var superexalterad över att tomten kom på besök. Han bara satt o sken som en sol o i sin stol o inväntade julklapparna.

Jag själv fick mycket fina saker. Bla trådlös mus, ett bluetooth-headset till min mobil och en parfym av Tomas. Sen sa älsklingen min att han kunde inte bestämma sig för om jag behöver en ny telefon eller en "upplevelse" så han sa att när jag bestämt mig för vilket jag vill ha så kommer han att bistå mig ett antal kronor till denna grej.

Av mamma o pappa fick vi bla biljetter till "Big Comedy" i Linköping i april. Ska bli skoj. Jag gav Tomas biljetter till Fredrik Lindström i mars så det blir mycket skoj till våren.

Liten uppdatering vad gäller vågen.... den visade plus denna vecka men jag hade inte räknat med annat med tanke på lussebullar, godis o div. annat smått o gott. I vilket fall som helst så var det + med 0,7 kg Men det får jag ta tag i efter julhelgen. Idag har det också varit frosseri.

Imorron kommer Alea, syster o Jimmy förbi på lunch innan de åker tillbaka till Stockholm. Nu är det sussedags för jag är rätt sleten.
Ajöss o go fortsättning julen.

snorigt

Jag vet inte om man ska säga att det är tur eller otur att jag är supersnorig och hes just nu. Kanske mest tur att det kommer lagom till min lediga helg, nu har jag 4,5 dag på att kurera mig innan det är dags att jobba igen. Att vara hes o läsa in en radiotidning är inte en höjdare.
Klippte mig igår och jag blev mycket nöjd, jag tackar och niger Camilla för att du alltid fattar hur jag vill ha det. Du är verkligen en klippa(re). ;-)

Igår så var det möte o presentation om de nya schemana som ska träda i kraft feb-mars nästa år. Det blev som jag trodde mer ensamarbete. Men ändå såååå mycket bättre schema än det jag haft under 1,5 år. Det vi har just nu innebär bara en 4a dagars ledighet var 3e vecka och det har varit väldigt jobbigt. Det nya schemat innebär som sagt mer ensamarbete men å andra sidan kommer vi att vara lediga tors-mån varannan vecka. Så när vi jobbar kommer vi köra 14-23 som ensammen eller 15-21 när vi jobbar tillsammans.  Detta kommr bli så mycket bättre för mig. Laban får gå lite längre på dagis men eftersom jag är ledig mer så kommer det bli färre dagar. Men vi hade ett prat med fröknarna idag o de sa att det inte var omöjligt att han kan få vara en förmiddag nån gång i veckan då jag egentligen är ledig, bara för att han inte ska missa så mycket av aktiviteterna. Kalas.. jag älskar vårt dagis. Inget är omöjligt.

Jag är verkligen i ett positivt flow just nu... Klev upp på vågen i morse.. OCH *bambambam* -1 kg... så den totala är nu -7,9 GÖTT, GÖTT... Vi får se hur det går runt jul.. men men då är det tillåtet att flippa ut. Bara att ta tag i det hela när vardagen sätter in igen.

Julbord med jobbet imorron. Ska bli kul.

Här kommer lite kul julmusik.

http://www.youtube.com/watch?v=j8g6bUl5cRg&feature=PlayList&p=B2A122E9520839D5&playnext=1&playnext_from=PL&index=16

kylan..

Har lägrat sig över Normlösa o övriga Sverige med.. Imorse när vi vaknade så var det bara 15 grader i köket så i dag är det eldning som gäller. Braskaminen ska glöda röd hela dagen. Mormor ska hämta Laban på dagis för Tomas ska på julbord och jag jobbar. Så det blir att ge henne stränga order om att hon måste se till att brasan brinner.

Jag ska klippa mig innan jobbet, skönt för just nu är min frilla mest bara en pälsmössa. Vilket i och för sig är bra eftersom det värmer. Men det finns mössor som uppfyller samma värme så nu ska barret av. Skönt det. Får inhandla lite ny hårfärg sen för den grå skarven börjar synas redan.

Skönt att det är fredag imorron o dessutom är det min långlediga helg så jag är ledig fre-måndag... Då ska jag göra de sista julklappsinköpen och inhandling av mat.

Idag är det personalinformation på jobbet ang. nya scheman som ska börja gälla den 1a mars. Jag kan inte vara med men jag blir informerad av min kollega när jag kommer till jobbet. Jag misstänker o förbereder mig på att det kan komma att bli mer ensamarbete vissa dagar i veckan för mig o Ylva. Allt för att spara pengar. Sen MVT blev uppköpta av en större koncern har det blivit väldigt mycket omstruktureringar och pengasparande. Visst en del är säkert nödvändigt men arbetsglädjen försvinner när det dras in på massor av saker. Men men, en får vara glad att man har ett arbete åtminstone.

Nu är det dags att göra lite nytta.



Pussel som busar i granen som vi köpte för ett tag sen. Det kommer att bli katastrof när glitter, kulor o lampor kommer upp. Vi kommer att hitta en katt som snärjt in sig i hela härligheten. Vi kan kanske använda honom som julpynt också.

Spännade

Var det att åka till jobbet idag. Det drevar igen rätt ordentligt på vägarna hemma så det kändes lite äventyrligt att bila sig fram. När man kommer till ett stort snödrev är det bara att växla ner, hålla i ratten o gasa på. Förhoppningsvis tar man sig igenom o i värsta fall fastanar men eller sladdar av vägen. Men jag kom fram till jobbet.

På jobbet  ställs man istället inför de svåra utmaningarna att hålla sig borta från alla godiskorgar o chokladkartonger som hägrar. Än så länge har jag klarat mig rätt bra. Jag tog en liten bit igår och idag har jag inte petat i mig något.
Nu ska jag iallafall gå o käka min medhavda matlåda.. Smarrig broccolisoppa med skinka o lite brieost.. Värmer gott i kistan.

Grattis

Grannarna till sonen. Ääääääntligen efter 1,5 vecka över tiden så fick de se vad för liten kotte som hade gömt sig under dryga 9 månader. Det blev alltså en liten pojk som ska heta Texas. Jag hoppas att allt gick bra för er och att vi får se på underverket sen när ni känner att ni är redo.

Idag snöar stora flingor och det är hur mysigt som helst. Jag tänkte ge mig ut på stan i eftermiddag när jag lämnat Laban på dagis. Jag ska köra ett race o köpa de sista julklapparna. Jag vet på ett ungefär så det kommer nog att gå skapligt bra. Ikväll är det Tomtenatta i Motala så butikerna är öppna till 22 ikväll, men så länge ska ju inte jag vara på stan eftersom jag börjar jobba kl 16.

Nu börjar det bli fara å färde att sitta o skriva eftersom Laban klättrar upp på bordet o tryckerpå mitt tangentbord så det är bäst jag avslutar för nu.

Snön faller.

Igår kväll började det att snöa en del och det har snöat lite idag med, vad myyysigt. jag hoppas på mycket snö så att vi får ta på oss varma vinterkläder och ge oss ut och åka pulka. Laban skulle bara älska att åka pulka o leka i snön i år.

Vi var på julbord igår. Mejellerumsgården i Linköping. Jädrar vad gott det var. det blev väl 4 olika tallrikar med gottigheter så mätt blev jag. Inte behövde man äta nån mer mat den dagen. Laban var ju hemma hos mormor och morfar under tiden och han hade roligt han med.

Dagen idag har varit lugn. Gjorde en sats med wienernougat så nu har jag gjort 3 olika sorters julgodisar. Jag vet att jag ska göra Snickers men sen vet jag inte mer. Men känner jag mig själv rätt så blir det något mer.

jag klev iallafall upp på vågen igår morse...innan julbordsfrossan och den stannade på 75.8 så jag har tappat ytterligare 1 kg på en vecka. Så nu är jag uppe i 6,9 tappade kilon. sååå gött. Vi får väl se vd det blir nästa vecka.

På återhörande.

Ungskrutten..

Var det inte mycket med igår. Jag lämnade honom som vanligt på dagis strax före 14 o då var han som vanligt. Men sen hade en fröken ringt till Tomas vid 16 tiden o sagt att Laban var sjuk, han var ledsen hade ont i magen, halsen o huvudet sa han. Tomas åkte direkt från jobbet o hämtade skrutten. Han kommer in i hallen här hemma o då kräks Laban  rätt ut... Sen sov han i soffan i nästan 2 timmar. När jag kom hem vid 21.30 var han pigg o glad och nästan som vanligt. Han somnade sen lite före 23 på kvällen. Han kräktes inget mer sen på kvällen o natten och nu på morronen vaknade han som vanligt och var glad och pigg. Förmodligen hade han nån liten orolighet i magen som ville ut.. Sååå om inget mer händer idag så kommer vi att vara med på lussefirande på dagis idag vid 15. Det vore ju för eländigt om han missade lussefirandet i år också. För förra året så kräktes han presis när vi skulle iväg till dagis så då blev det inget firande.

Vad eländig o hjälplös man känner sig när en sitter på jobbet o får höra att ens älskling är hemma o är sjuk. Jag ville ju helst av allt bara åka hem o krama om både Laban o min älskade make som fick ta hand om alltsammans. Älskar dig verkligen Tomas..

På återhörande.

ett par dagar sen.

Har inte skrivit på ett par dgar, men jag har helt enkelt inte haft ork. Jag har drabbats av nån konstig muskelinflammation. På morronen när jag vaknar har jag grymt ont i höger lår. Känns som om den är antal centimeter för kort och det gör grymt ont när jag ska räta ut benet. Men efter ett litet tag så känns det bra igen och jag kan gå o stå nästan normalt. Jag har mina misstankar om att det är pga snebelastning i resten av min kropp. jag har ju problem med ryggen så när jag har ont där så spänner jag mig o då får jag ont på andra ställen med... det är inte mycket med min kropp nuförtiden.. en börjar bli gammal.

Idag har jag och Laban varit på jakt efter den "perfekta" plastgranen.. vilket var svårare än jag hade trott. Till slut köpte jag en gran som fanns på ica maxi.. kanske inte den snyggaste men jag orkade banne mig inte att leta längre. Anledningen till att det bli fejkgran i år bero på Pussel.. Denna katt är ju mer vild än tam o han klättrar på allt som tas fram. hade vi haft en riktig gran i år så kan jag med säkerhet säga att den skulle ligga på backen efter 2 minuter.

Denna gran skulle aaaabsolut plockas upp så fort vi kom hem tyckte Laban.. så visst jag plockade upp den. Efter 30 sekunder så var Pussel uppe o klättrade i den medans jag fortfarande höll på att montera eländet. den "barrar" lite, men inte bråkdelen så mycket som en riktigt gran skulle göra. Jaja, med mycket glitter o ljus kommer den nog bli riktigt snygg ändå.

Ser fram emot lördag.. Då ska jag, Tomas, Lollo och Andreas åka på julbord. Ska bli sååååå gott. Vägningen får ske på lördag förmiddag och absolut inte söndag.
Maten sköter jag utmärkt och inget godis slinker ner under veckorna så jag hoppas på ett minus denna helg. jag inbillar mig att brallorna sitter lite lösare iallafall.

Nu ska jag fortsätta att jobba. Ha de.

Regn den 5e december

Isch.. med ett par dagars riktigt kallt o mysigt väder så är det återigen regn. Nog var det bättre väder "förr" när jag var barn så har jag för mig att det alltid var snö i mitten av december o sen var det så hela tiden ända fram till nångång i slutet av februari.. Men det är klart jag kan minnas fel.

Avslutningen på barnsången igår var mysig. Lite tradigt i kyrkan bara eftersom kidsen var lite rastlösa o hoppiga. Men men det gick bra ändå. Maten efteråt var god o det var kul att prata med de andra.

Idag kommer det inte att hända så mycket. Klockan är ju redan efter 11 o Tomas sover fortfarande. Jag ska väl ta med mig Laban sen till CG o handla lite, börjar återigen bli tomt i kylskåpet. Tomas ska jag slänga upp i rummet som renoveras... Det måste banne mig bli klart snart. Vi har ju bara hållit på med det i 3,5 år.. inte hela tiden men ändå.

Ställde mig på vågen igår och denna gång var den inte på min sida. Det var ett liiiitet plus på 3 hekto. Så den totala viktminskningen nu är minus 5,9 kg. Det är bara att bita ihop o se till att det är ett minus nästa vecka.

Over and out.

Julklappsjakten har börjat.

Japp, idag åkte jag och Laban in till Linköping och började med att köpa lite julklappar. Jag hittade en till Cilla, Tina och sen till lilla systerdotter Alea.. jajustja en present till Tomas också. Nu är det bara resten kvar och det är inte det lättaste. jag ska ju göra en hög med julgodisar o lägga ner i en fin burk eller ask och ge bort till de på Tomas sida, det är alltid populärt o det är någe de ser fram emot. Vad för gotter jag ska göra har jag inte kommit fram till ännu.

Till lunch blev det ääääntligen sushi. Jag köpte med mig ett 10 pack från wasabi i Linköping, sååå gott.

Kylan håller i sig, men det sägs att det ska bli varmare igen. Lite trist för det är mysigt med kylan.

Tezz: Nää varken jag eller Tomas är med i kyrkan, vi gick ur 2003 vill jag minnas och det är inget jag saknar heller. jag känner att jag inte riktigt kan stå för det som kyrkan predikar utan får mest bara krypningar i kroppen av vissa gudstjänster. Men ibland måste man ju offra sig och jag sitter oftast som på nålar.

Imorron är det som sagt avslutning på barnsången och det ska supermysigt med lite julbord efter kyrkostunden. Laban ska vara iklädd pepparkaksdräkt, ska inte glömma kameran detta år och batteriet ska vara laddat. det tog slut efter en bild förra året, lite snöpligt.

Imorron ska jag också ta vågdag.. vi får väl se om det hänt någe. Jag har skött mig när det gäller mat o godis så vem vet någe litet gram ner kanske. Spännande..

Kallt.. härligt

Jo jag gillar kylan när det är en sån här torr kyla o det inte blåser. I går kväll när jag åkte hem från jobbet var det ca -3 grader och jag fick skrapa rutorna. Det är lite "charm" över det. Idag kommer jag nog att få glädje över min nya vinterjacka så jag slipper att frysa ikväll.

Just nu så skiner solen och det är rimfrost överallt, jättevackert. Jag matade fåglarna igår så det är fullt ös vid talgbollen och fröna. Hackspetten som vi brukar ha, har kommit tillbaka. Undrar om fasanerna kommer sen. Det är charmen med att bo på landet, man får se många fåglar. Visst i stan finns det ju pippisar också men inte så många sorter.

Jag är nyfiken och spänd hur det går för grannen.. Hon har beräknat datum för förlossning idag, men jag tror inte att någe har kommit igång ännu. Bilen står iallafall hemma. Jag har gissat på att hon kommer gå över tiden ett par dagar och att den lill* kommer att titta ut söndag 2a advent, vi får väl se om jag gissar rätt.
Sååå Frida.. du mååååååste messa mig när ni åker in till förlossningen... är ju nyfiken.
Ska alldeles snart ställa mig o skala potatis och lök och slänga ihop en Janssons till fredag då vi har julavslutning på barnsången. Varje jul har vi ett litet julbord och det brukar vara väldigt mysigt. Om man bortser från kyrkobesöket innan vill säga... Har ju inte mycket för kyrkan och dess andakter eftersom jag inte är med i kyrkan längre. Men men den korta stund det är kan jag härda ut.

Mitt liv i bloggform

Mitt liv o min matdagbok blandad med familj & jobb.

RSS 2.0