Bertine Zetlitz

Jag har upptäckt en tjej vid namn Bertine Zetlitz. Har dock inte lyssnat så mycket på henne men det finns en låt som heter "Twisted little star" som är otroligt bra. Utseendemässigt påminner hon en del om Robyn. Snygg frisyr har hon också., det är en frilla som jag eftersträvar... så det är väl bara att låta håret växa lite till.




Bertine Axeliane Robberstad Zetlitz, född 9 april 1975, är en norsk popartist och författare. Hon växte upp på FrognerOslo. Tolv år gammal var hon med i NRKs lördagsprogram för barn och unga, Midt i smørøyet. Hon gick musiklinjen vid Foss gymnasium. I februari 1997skivdebuterade hon med singeln «Getting Out».

Hon har fått Spellemannprisen fyra gånger. För debutalbumet Morbid Latenight Show, som kom i mars 1998, fick hon Spellemannprisen 1998som årets nykomling och popartist. Hon fick också Spellemannprisen 2000 i klassen popsolist för albumet Beautiful So Far ochSpellemannprisen 2003 i klassen kvinnlig popsolist för albumet Sweet Injections. Detta albumet blev det stora genombrottet for Zetlitz iNorge, och såldes i ca. 75000 exemplar. Albumet Rollerskating följde upp succén med över 80000 sålda album på fyra månader. Detta ledde till att hon blev Norges mest sålda kvinnliga artist 2004.

Snart nytt år








Då är det snart nytt år. Jisses vad 2011 har gått fort. I det stora hela har året varit bra. Jag började på ett nytt jobb. Jag sysslar ju fortfarande med samma sak. Men jag läser in fler tidningar och jag pendlar till Linköping istället för till Motala.

Jag har återigen kommit igång med träningen, även om det nu under julen inte blivit så många pass. Men snart är det ju nytt år och då kommer det bli lite ordning på det hela igen. Tyvärr så kommer det inte att vara så många pass som passar mig att gå på innan jobbet. Men ett eller annat pass ska jag nog kunna hitta.

Imorron på nyårsafton kommer våra kompisar Lollo & Andreas på middag. + att Tomas lillasyster Tina också kommer. Vi har delat upp maten mellan oss så att inte en får stå o slita med sakerna. Tina ska göra ett drinktilltugg. Lollo & Andreas ska göra förrätt o efterrätt och Tomas o jag ska göra varmrätten. Vi kommer inte att vara hungriga denna nyårsafton det är ett som är säkert.

Nyårslöften då??? Nääää jag tror jag skippar det. Annars är det som vanligt att man lovar att man ska träna mer, äta bättre o gå ner i vikt. Visst jag önskar allt detta. Men det får ta den tid det tar. Huvudsaken är att jag och mina kära håller oss friska o krya.

Vi ses på andra sidan 2012....

Julen

Jahopp, nu har vi firat jul i dagarna två. På julafton var vi hem till mina föräldrar och min syster med sambo och barn kom dit. Vi åt gott o tittade på tv. Tomten kom och laban var verkligen fascinerad av honom. Laban fick massor med Lego, ritböcker, pussel o en bok. Snacka om att vi kan bygga Lego i flera veckor nu.
Jag hade också varit snäll. Jag fick bl a. Presentkort på Kappahl, varma strumpor, en fleecefilt med ärmar, små ugnsformar, planktsteksplankor. Och av Tomas fick jag en ny mobiltelefon, en Sony Xperia Arc S
Den är sketasnygg. Jag blev lite paff när jag fick denna telefon. Visst hade jag sagt några gånger att jag tyckte att min telefon va lite liten o trist. Men inte tusan trodde jag att jag skulle få en mobil nu. Såååå tack älsklingen min.
På juldagen åkte vi till Åtvidaberg och fortsatte julfirandet. Med julmat, tvtittande, julklappsutdelning. Laban fick ännu mer Lego. Jag fick två flaskor vin, varma sockar, skinnhandskar och lite ansiktskräm En skön jul.
Vi sov över i Åtvid och kom hem framåt eftermiddagen idag. Skönt att komma hem igen. Borta bra men hemma bäst som det så heter.
Det blåser rätt rejält ute, tror väl att det är Dagmar som är i farten. Men än så länge är det inga träd som fallit i min närhet.
På återhörande.

Inställd fika

Jag hade bestämt att jag skulle fika med en kompis i Linköping innan jobbet. Men det blev inställt. Det var för mycket att göra på jobbet för polaren.. Men men det kommer väl fler gånger. Då hade jag istället en fundering på att åka o träna för det lär ju inte bli så mycket av den varan under julen. MEN så slog latmasken i mig till. Jag har även ärenden till Mjölby som jag ska klara av innan jobbet. Såå det får bli en tur till metropolen Mjölby för att shoppa lite där.
Äntligen har det kommit lite snö. Jag hoppas, hoppas att det blir kvar åtminstone över jul. Det bli ju mycket mysigare med lite vitt på backen.
Julklapparna är inslagna och det blev en rejäl hög. Imorron ska jag väl rota fram granen och kulorna så det blir lite julstämning i huset.
Nu ska jag ge mig ut o halka lite på vägarna
kramen

Snart jul

Har inte uppdaterat på ett tag. Men nu är det snart jul och jag har pyntat liiiite hemma. Jag ju inte nån superpyntare egentligen. Men nån stake o en liten julkula har kommit fram. Ska väl ta mig i kragen och stryka gardinerna och sätta upp dem. På fredag blir det väl att leta fram plastgranen och granpyntet då känns det kanske lite mer som om julen nalkas.

Jag har gjort 6 olika sorters godisar som jag ska ge bort till mina nära i julklapp. Men fasen vad jag svor när jag gjorde en pralinsort idag. Det stod att man skule spritsa ut chokladsmeten i små snygga högar. mMen inte fasen gick det att spritsa för hasselnötterna fastnade ju i öppningen. Jag försökte att byta tyll men då blev hålet för stort o chokladen rann ut i pölar. Det hela slutade med att jag klippte sönder spritspåsen, blaskade ut smeten i en form och ställde in den i kylen. det där med finlir o pill är verkligen inte min grej. Men de blir gott och det är ju huvudsaken.

Julen blir att fira hemma hos mina föräldrar, min syster med familj kommer ner från Stockholm och sen på juldagen blir det att åka till Tomas mamma i Åtvidaberg och Tomas syskon med familje kommer dit. Det kommer bli röj i dagarna två.

Julklapparna är inhandlade nu ska de bara slås in också. Tänkte göra det imorron när jag lämnat Laban på dagis. Det går vattkoppor på dagis och det är en bunt med ungar som har varit sjuka o ett gäng med ungar som har det just nu. jag kan slå vad om att laban får det på julafton så vi får väl helt enkelt ha en plan B om det skulle ske.

Mitt liv i bloggform

Mitt liv o min matdagbok blandad med familj & jobb.

RSS 2.0