Gomorron

Sitter här och hör hur en kille står ute o slår bort putsen från väggen. När all puts är väck ska ny cement eller vad det nu är för material dit. Tydligen har våra grävarkillar som dränerade slarvat lite o satt fast lister i den gamla putsen så nu har skruvarna börjat att lossna från väggen... så det är bara för dem att komma hit o göra om.  Att man hela tiden ska vara orolig för att hantverkare inte ska göra sitt jobb ordentligt. Det kostar ju hur mycket pengar som helst o då vill man ju ha det bra.

När jag kom till jobbet igår så hade Martina bakat en jättemaffig marängtårta. Fylld med kolasås, grädde o på toppen massor med jordgubbar. Den såg så god ut så jag kunde inte avstå den. Men jag tog bara en bit o sen fick det räcka. Den var verkligen supersmarrig. Ska be henne om receptet o göra den tills Laban fyller 4 för han har pratat om att han vill ha ett kalas med några av sina kompisar.

Idag verkar det inte vara lika soligt o varmt som igår. Det är iallafall lite molnigare. Skulle vara skönt med en rejäl regnskur och åskskräll för att rensa upp luften lite.

Dags för den dusch och sen vill huliganen gå ut o titta på när killen slår bort puts från väggen.

Tack ni som skrev kommentarer i mitt förra inlägg. Då vet jag iallafall att jag har några som läser min blogg.

Sommarvärme o nystart

Ojoj, snacka om att det verkligen har blivit sommar nu. Sååå skönt. Med sommaren blir det också mer glass o med mer glass blir det viktuppgång... Fast nu kan jag ju inte skylla på värmen för min viktuppgång kom ju tidigare än så. O så mycket glass har det inte heller blivit utan mycket annat har slunkit in i min mun.

Ställde mig med vånda på vågen i morse o den visade åtskilliga kilon plus. Dock ingen katastrof 80.7... Men det är ändå ett antal kilon för mycket för att jag ska trivas med mig själv. Så återigen har jag börjat med att köra lite lchf/GI. Eftersom det är sommar o jordgubbstider så kommer jag att käka gubbar o vattenmelon för det släcker ju törsten bra.

Ska också vara mer ordentlig o uppdatera denna blogg. Hoppas nån hänger med på min lilla resa. Annars tar jag den ensam.

Äventyr.

På Torpadagen. Vi åkte ner till Torpavallen efter 11 och träffade på Abbe med föräldrar. Han satt redan på en ponny o traskade runt. Vi betalade en tia och lät Laban kravla sig upp på en ponny han med. Han var ett enda solsken gossen när han satt på hästen.
Det finns ett stall i närheten där de har ridundervisning och jag tänkte åka dit nångång för att låta honom ta nån ridlektion. Jag hoppas, hoppas att han inte blir nån fotbollspojke. Har inte lust att stå som en fotbollsmorsa vid en blöt o kall fotbollsplan.


När det gäller detta med mobbingen så var vi och pratade med en av fröknarna och hon skulle ta upp detta med de andra fröknarna + fritispersonalen. Nu är ju visserligen Laban inte världens lugnaste själv o han kan minsann vara rätt bråkig han med. Men det är iallafall skönt att ha pratat med personalen så de är medvetna om saken.
Som sagt Laban kan vara en liten huligan han med. Häromdagen berättade en fröken att han kastat en sten på en pojke som blev helt galen (förståeligt) När sen fröknarna pratar med honom så vill han inte se dem i ögonen. Han är såååå medveten om att han gjort fel så han kör lite "strutsmetod" dvs vänder sig bort för då kanske han klarar sig undan. Såå det är mycket tragglande nu. En trotsig snart 4åring är inte att leka med.

Efter Torpadagen tog jag och Sofie en promenad hem. Gossarna satt i varsin vagn o vi traskade, det var skönt att få röra på fläsket lite. När vi kom hem åkte vi till Ikea och köpte säng till Laban. Det blev en skummadrass med en tjock bäddmadrass till. 140 cm. Han somnade gott i sitt egna rum. Nu märks det om han vill sova i sin säng hela natten eller om han kommer över till oss eller om det är nån av oss som kryper över till honom. Det kommer säkert vara svårt att somna eftersom man är så van att ha han bredvid. Han har ju sovit bredvid oss ända sen han föddes.

Imorron blir det flyguppvisningar i Linköping. Vi tänkte åka dit o kolla tillsammans med familjen Fleming. Öronproppar blir nog ett måste.På återhörande.

Mobbing

Är verkligen bland det värsta jag vet. Därför skär det nu i hjärtat på mig när min älskade son har sagt ett antal gånger att de större barnen vid skolan/dagis retar honom. Först trodde jag att han hittade på. Han har ju livlig fantasi gossen. MEN nu har han flera gånger idag sagt att de retar honom o att han inte vill leka med dem för att de är dumma. De tar hans keps o slänger den mellan honom. Han har även sagt samma sak till Tomas.

Så imorron ska vi gå upp till dagis på morronkvisten för att prata med fröknarna o se om de sett något. Om inte så får vi väl prata med rektorn för att säga att lärarna ska prata om mobbing o att man ska vara snäll mot varandra.

Eftersom jag själv blev mobbad från 4an upp till högstadiet så vill jag verkligen inte att min Laban ska bli utsatt för denna behandling.

Ujuj, om jag får tag på de ungar som är dum mot min son så kommer jag att säga dem både ett o annat. Man behandlar inte folk illa oavsett ålder, kön, läggning eller you name it.

Musse Piggs klubbhus

Kan verkligen vara en bra barnvakt ibland.. Dagens program står o snurrar för tredje gången denna morron. Laban kan programmet utantill men han vill se det om o om igen. Jag kommer drömma mardrömmar om dessa små möss o pipiga röster. Men men huvudsaken är att huliganen är nöjd.

I morse ville han gå ner kl 7.08.. såå det var bara att bita ihop o vackla ner för trappen. Slösover en stund i soffan. Men efter snart tre koppar kaffe börjar jag att vakna till liv. Tur att det finns koffein.

Gårdagen bjöd på gott väder. En liten cykeltur med gott fika. När vi kom hem så klippte jag gräset. Ja det lilla som finns just nu, med tanke på alla jordhögar som vi har.  Det tog ändå en dryg timma. Men det är lite kryssande mellan stenar o hjulspår.

Idag ska jag återigen jobba. Men nedräkningen till mina lediga dagar är på G. Jobbar sön-tis denna vecka. Innan jobbet så ska jag åka hem till mamma o pappa för att fylla på tvättmaskinen. Vi har ju fortf. inte nån tvättstuga. Pappa ska förmodligen operera sitt knä på tisdag så det är bäst att jág är lite snäll mot honom.

Jahapp, nu kräver huliganen lite uppmärksamhet så innan kåken rivs är det bäst att jag kollar vad han vill.
See ya..

Mitt liv i bloggform

Mitt liv o min matdagbok blandad med familj & jobb.

RSS 2.0