Pinsamma mamma

Nu tror jag att laban börjar komma i den åldern där han tycker att jag kan vara oooootroligt pinsam. Vi var till Systembolaget o jag väntade på att få några flaskor med vin som jag beställt. Under tiden höll Laban på o plockade med burkar mm.. Jag säger då till en av killarna "Om ni behöver en praktikant så har jag en 7årig grabb här som kan tänkas vara intresserad." Det tyckte laban var oerhört pinsamt o han bara ville komma därifrån. Stackars barn han kommer att skämmas över mig många gånger

Sol o blåst

Igår kom jag äntligen iväg på en cykeltur. Det blev till Mjölby o hem igen, en runda på ca 3,5 mil. Nästa lördag är det så dags att trampa runt 10 mil. Hade en fundering på om jag skulle ta en runda idag med. Men det blåser ju mer idag än igår så jag tror jag avstår. Finns en del annat som jag måste göra här hemma.. Kratta bort sten t e x så att jag inte tar allt med gräsklipparen. O på tal om gräsklippning så behöver jag göra det med. Men jag har ingen bensin.. Puh då slapp jag det idag iallafall. Får bli på torsdag tror jag.

Crappy week... Eller skitvecka på ren svenska

Eller nu är det ju inte hela veckan som varit skräp.. Utan det är mera att jag har slarvat så mycket med mat o godis. Har varit sugen på saker o ting o ätit alldles för mycket onyttigheter. Därför kom jag till beslutet att jag struntade i att väga mig i lördags o var slarvig under resten av veckan. Idag söndag så var vi hem till min mamma o pappa o käkade söndagsmiddag för labans kusiner har varit nere ett par dagar för min syster med sambo har varit på en weekend i Paris.  Sååå imorron kör jag igång igen o är ordentlig med maten o inget förbaskat slarvande med godis.
 
I onsdags var jag o käkade lunch med en kompis som jag inte hade träffat på 5½ år. Vi bor ju bara ca 3 mil från varandra o hon jobbar i Skänninge o det är ju bara nästgårds från mig. Men ändå har det gått så lång tid sen vi sågs sist. Men så kan det ju vara ibland. Tiden bara går o man går liksom förbi varandra av massor av olika anledningar. Vi lovade varandra att det inte ska gå lika lång tid tills vi ses nästa gång.
 
I fredags var jag o laban till Bill&Bull med småkusinerna Alea o Clara. Det var superskoj. Vi åkte rutchkana o busade runt.
 
Jag hoppas hoppas att det är lite bättre väder imorron för jag är sugen på att ge mig ut o cykla en runda. TjejVättern närmar sig ju och jag har inte så många mil i benen. Det är bara såå trist att det alltid ska blåsa motvind var man än beger sig här på landet. Om det inte spöregnar imorron så ska jag ge mig ut en tur. Kanske förena nytta med nöje o bege mig till Mjölby för att handla lite grejer på Lidl..
 
Som sagt.. Ny vägning på lördag o jag hoppas att min slarvvecka inte ger för dystra resultat på vågen.
 

Solen skiner

Jajemen idag verkar det blir toppenfint väder.. Jag sitter fortfarande o seggäspar.. Har varit så trött hela veckan o bara längtar efter att få en sovmorgon. Men jag kan ge mig den på att när det äntligen blir lördag så kommer Laban att vakna långt före kl 7 fastän han får sova så länge han bara kan. Slår liksom inte fel, de dagar han går i skolan för man väcka honom långt efter det att klockan ringt. Men på helgerna vaknar han tidigare än vanligt. Vore ju skönt om det var tvärtom...
 
I tisdags var jag o klippte o färgade håret. Jag var så trött på det röda och min flängiga lugg plus att håret var tjockt som en björnmössa.. Såå resultatet blev så här...
 
 
Jag ska alldeles snart ge mig ut o gå en promenad. Sitter samtidigt o funderar på om det inte är en cyketur jag skulle ta eftersom jag ska cykla Tjejvättern om ca 3 veckor. Men det blåser sådant, som vanligt och det är inte lika lockande att ge sig ut i motvind helt ensam. Är roligare att cykla tillsammans med någon. Nääää en promenad i solen får det bli istället. 
 
I helgen som kommer det att bli full aktivitet.. På lördag fotbollslek o tipspromenad på förmiddagen o till kvällen ska vi till Camilla o Anders med familj i Motala och det ska bli superskoj. På söndag ska jag o Tomas ta med Laban o hans kompis Valter på bio vi ska se på Croodarna. 
 
 
Nähäpp, det här duger inte.. Nu är det dags att borsta tänderna o ge sig ut o få lite sol o frisk luft. Imorron eller lördag blir det vågdags igen. Jag hoppas att den är snäll mot mig. Jag känner mig just nu lite svullen o stel men det beror på att jag fortfarande har en grym träningsvärk sen PT-passet i måndags. 
 
Kram

Speglar

Hur kan det komma sig att speglar kan vara så olika.. Jag menar här hemma när jag kollar mig i spegeln så ser jag mig så här..
 

Jag vet att jag inte är sylfidsmal men jag har ändå tappat nästan 9 kilo. Såå hemma ser jag en stark o någorlunda "slimmad" person. Men när jag sen kommer till Campushallen eller i olika butiker o kollar mig i spegeln så ser jag plötsligt ut på detta vis... 
Är det som så att jag har en glädjespegel hemma eller är det alla andra ställen som lägger på en 5 kilo i spegeln?? 
 
I vilket fall som helst så känner jag mig starkare o mer slimmad än vad jag gjorde för bara tre månader sen. Tappade ytterligare några hekton förra veckan o jag har nu nått min 10%iga viktnedgång. Det är bara 6,8 kilo kvar innan jag är "klar". 
 
Igår körde jag mitt sista pass med Matte. Det har varit ett mycket bra år för mig. Jag har lärt mig massor med nya övningar och jag har inte haft lika mycket problem med min rygg som jag haft tidigare. 
 
 
 
 

veckan som gått

Ja jag vet att jag inte är så bra på att uppdatera här... När jag väl sätter mig känns skallen alldeles tom o jag kommer inte på något att skriva om så det blir bara bladder.. Har det då hänt någe.. Det har varit valborg vi skulle ha åkt hem till ett par kompisar på em/kvällning men deras minsta grabb blev sjuk så det fick flyttas på. Istället grillade vi lite gott o åt tills det sprutade ur öronen. Senare på kvällen åkte vi till Skänninge o tittade på fyrverkerierna som de har där.

Eftersom det har varit en så knasig vecka med ledigt huller om buller så har det varit svårt med superduperbra kosthållning + att jag har haft ett sånt sug efter sött o annat onyttigt så var jag övertygad om att vågen skulle visa plus.. Sååå döm om min glädje när det var 0,4 ner.. Har just nu tappat 8 kilo så det är "bara" 7,5 kvar.. Det tar sin lilla tid men bättre att jag njuter lite under resans gång o inte bara kör racer o sitter o tycker synd om mig själv medans andra äter gotter.

Fast just nu sitter jag med en chipsbaksmälla. Käkade sour cream chips igår o det är ju gott då.. men när man vaknar mitt i natten o är törstig som en gnu o man har en eftersmak av sunkiga chips då bannar man sig själv.. Såå idag är back on track soom gäller.
Kram på er..Mitt liv i bloggform

Mitt liv o min matdagbok blandad med familj & jobb.

RSS 2.0