Makens blogg..

Tomas har skaffat sig en blogg o jag får säga att jag tycker den är riktigt rolig.. Gå gärna in o läs den.. O lika bra att säga innan... Nää jag är inte så hemsk som han vill få mig till ;-) Jag är bara hemsk när jag är hungrig, inte fått mig mitt kaffe eller vissa tider i månaden. Däremellan kan jag vara riktigt snäll.. Nästintill mjäkig. ;-)

http://tomaskruger.blogg.se/

Biodags

 
Idag var det premiär för "Dumma Mej2" Jag hade ju egentligen tänkt att vi skulle gå på den nästa vecka så att Tomas kan följa med. Men det har varit så enormt trist väder hela dagen. Det har nog regnat klippt hela dagen så Tomas sa att jag o laban kunde åka till Linköping o se den själva. Filmen var verkligen bra. Både barn o vuxna skrattade högt över den. Allra roligast är ju dessa gula Minioner.
 
En sak sm förundrar mig är att så många personer är så respektlösa o håller på o bläppar med sina mobiltelefoner under filmens gång. Hur jäkla vikigt kan det vara att fejsbooka eller sms:a när man är på bio. Man betalar iallafall mellan 75-100 kronor för att se en film då kan man faktiskt låta bli telefonen under ca 90 minuter. Det satt en tjej bredvid mig som lekte med sin telefon när hon för tredje gången lyser upp mitt fejs o börjar sms:a så säger jag till henne att hon stör mig med sin telefon. Jädrar vad snabbt hon fick ner telefonen i fickan o sen lät hon bli den. 
 
Det kommer att komma en del roliga filmer under hösten. Monsters Inc 2, Flygplan, Smurfarna 2 och Turbo så jag har en känlsa av att det kommer bli lite fler biobesök under hösten med Laban. 
 

Jahopp

Har återigen haft stillestånd här på bloggen. Men det har hänt en del skoj trots allt o jag har ändå inte haft ork att uppdatera. Men nu så...
Först o främst så har jag kommit in på den utbildning som jag sökte i mitten av april.
 
Jag kommer i början av september att börja en YH-utbildning som Massage- friskvårdsterapeut. Jag ska både jobba o plugga fram till sista december då mitt arbete upphör allt för att kunna spara ihop lite pengar. Terminen efter är min tanke att jag ska leva enbart på studiebidraget och sen så får Tomas stå för inkomsten. Så det är därför jag ska lägga undan så mycket jag bara kan dessa sista månader. det blir tufft men det är ju så trist med studielån. Utbildningen är på 2 år och det ingår mycket praktik vilket jag tror kommer att passa mig alldeles utmärk.
 
Vi har haft midsommar och vi åkte ner till stugan på midsommarafton o stannade kvar till söndagen som avslutades med ett 11årskalas. Det var riktigt mysigt denna gången. Tomas snickrade ihop en säng o så hade vi köpt nya madrasser så jag har sovit riktigt gott. Äntligen så har kanske min kära svärmor förstått att om vi ska vara där lite mer i sommar så måste vi få vara med o bestämma lite. Allt kan inte vara som det alltid varit dvs sängar från 70talet med tillhörande skumgummimadrasser.
 
Här kommer en liten bildkavalkad från stugan o midsommar.
Sysslingar o kusinbarn
 
Victoria o Moa Wallin
 
Som vanligt brukar det liras brännboll på kvällen
 
Cilla o Victoria
 
en fin fjäril som jag lyckades fånga på bild
 
Coola kossor
 
 
Laban är ingen badkruka.
 
Några dagar innan midsommar åkte Labans fritis till ett ställe som heter Fiskarp och jag följde med under dagen för jag skulle jobba på kvällen o kunde inte vara med då. Så jag fotade lite då med.
 
Glass på Torpön
en av Labans fröknar hade med sig sin hund Elliot
 
Bad i kaaaallt vatten
 
På färjan över till Torpön
 
 
Fin mås.
 
Nä nu får det räcka med bilder för denna gång.
Hur har det gå gått med vikten.. Hmmm jag känner att det är superjobbigt med att vara skötsam så här på sommaren. Man fikar, äter o mumsar gott om dagarna. Jag börjar morronen med att regga min frukost men ju längre in på dagen jag kommer ju mer slarvar jag. Har inte väg mig på nästan två veckor. Hitintills har det ju visat minus sen Teneriffahemkomsten men det är segt o går sakta. Men jag har ju sagt att det är bra att det går sakta för jag vill ju njuta lite under tiden.. men som sagt.. Det är kanske lite för mycket njutning. Jag ska iallafall skutta upp på vågen på fredag så får vi se.. Om det visar plus så är ju inte det så konstigt med tanke på att midsommarhelgen bjöd på mycket gott.
 
På lördag ska vi ner till stugan igen för det är 140års kalas.. Näää ingen i släkten är så gammal utan det är tre personer som har fyllt o ska fylla 40+40+60=140. Ska bli trevligt o gott...
 
På återhörande.

Skolavslutning

Sommaren är allra bäst.. Ingen klocka ringer mer.. Nu har Laban sommarlov. 10 långa veckor kommer han att vara ledig. Inget fritis o förhoppningsvis massor med solsken. Det var avslutning i kyrkan på morronkvisten o det var fint. Barnen sjöng o vi vuxna försökte att sjunga med i en del sommarvisor/psalmer.. Ja precis FÖRSÖKTE för varför envisas de som lirar pianot att lägga tonarten så högt. Det är ju bara unga pojkar som inte hamnat i målbrottet eller kastrater som klarar av att sjunga dessa höga toner. Vi vanliga sitter mest o mimar med i texten.

Jag hade planer på att åka o äta glass ute med Laban idag. Men det spöregnar o är kallt ute så jag kommer istället att åka till Brunneby Musteri med honom + min mamma för att käka lunch. Kanske att det blir en pinnglass där istället efter maten.

Fick ett sms igår från Body Shop om att deras rea börjar så jag ska åka in till stan innan jobbet o se om jag kan fynda lite. Alltid bra att köpa på sig lite body butter och duschtvål.

Igår skrev jag på uppsägningspappren.. Så nu är det def. Den sista december är det slut med mitt jobb, Alla tidningar ska ju övergå till talsyntes så vi vanliga mänskliga röster är ett minne blott. Känns trist o jag har inte en aning om vad som händer med mig o min framtid.. Men det löser sig nog.

Å så var det gjort... Nu då?

 
Jahopp då har jag cyklat Tjejvättern och vilken härlig upplevelse det var. När jag kom i mål kände jag mig hur pigg som helst. Annars brukar jag vara så less på min cykel o ha ont i stort sett överallt men med min stora upprätta Skeppshultcykel så var det en barnlek att trampa. Visst lite ont i benen men det var det enda. Fast jag skulle gärna vilja ha en racercykel. För attans vad de susade om mig lätt på sina ställen där jag tyckte jag stod still. Jag tänkte att jag skulle skriva om varje delsträcka. 
 
Starten: Jag skulle cykla med mina svägerskor o Tomas två systerdöttrar. Jag sa dagen innan till dem att jag kommer att vara nere vid starten en timme innan o att vi skulle leta upp varandra. Sagt o gjort jag var på plats vid starten o ringer dem. Då var de på väg till Motala. Jag strosar omkrin o kollar på folk, går på toa o fyller min vattenflaska. 
Här är jag en stund innan starten. Solen den skiner o det är lagom varmt.  Tiden går o fortfarande inga cykelkompisar. Seeen ca 10 min innan start ringer de äntligen o jag letar upp dem. Då visar det sig att Sofias cykel hade blivit låst kvällen innan för den stod redan på flaket o sen glömdes nyckeln hemma. Som tur var så hade Johan (pappan) tagit med sig sin cykel så den fick i brådrasket sänkt sadel o Sofia fick trampa på den. Starten gick o vi for iväg. Vi kom överens att vi alla skulle cykla i vår egen takt ville nån dra ifrån så var det ok. 
 
Vi trampade på mot Vadstena o det flöt på bra. Efter Vadstena mot Borghamn var det helt ok också. Det jobbigaste var de bilister som ska om o som inte håller nere farterna.. De bara brakar förbi o ser sura ut för att det är cyklister på vägen. Jisses de som bor där vet ju att det är lopp just denna helg o även helgen efter. TA EN ANNAN VÄG om ni nu måste ut o åka. Väl i Borghamn hade vi avverkat 3,3 mil av 10 o första depåstopp. Den släta bullen o blåbärssoppan smakade himmelskt. I Borghamn kom de andra i mitt sälskap i fatt o jag pratade några ord med dem, sen for jag iväg igen. 
 
Borghamn-Rök. Såå nu var det dags för den del av banan som jag fasade mest för. Färden uppför Omberg. Jag blev glatt överraskad. När man väl tagit sig uppför de tre platåerna så var det himmelskt.. Jag fick kliva av cykeln i två omgångar o traska lite men det gick ändå oerhört lätt. Färden ner satt man mest med ett fånflin på läpparna för det var så vackert o mysigt. Det otäcka var de "elitcyklister" som kommer vrålandes bakom i backarna "UUuuundan vi ska förbi" då var det bara att hålla sig undan. Det är smalt o slingrigt. Efter Omberg bar det av mot Rök och det gick i ett flygande fläng. Återigen en bulle o lite att dricka o ett besök på toa. Upp på cykeln igen o nu tramade vi tillbaks mot mål mer än halva loppet var avklarat. Skänninge nästa
 
Rök-Skänninge. Huj vilket flyt. Jag trampade på med min klump till hoj o det var verkligen en tillfredsställelse när jag gång efter gång cyklade om snabba racerhojjar i 15000 kronors klassen. Jag såg hur många grinade ialla av att de hade ont i armar, ben, rygg o rumpa. En kvinna som hade fin cykel sa att jag pinnade på bra med min stora sak. Men jag är ju benstark o förbaskat envis. Sen växer ju hornen ut på mig, är det nån som trampar förbi mig så känner jag att jag bara måste försöka komma om henne igen. Kom igenom Vädersta o så småning om in till Skänninge. Stannade en snabbis i Skänninge o fyllde på flaskan åt en bulle o sms:ade Tomas att jag var "nästan hemma". Han ringer mig o säger att han ska ta med Laban, Johan o Mattias in till stan o möta mig i målet. Nu var det "bara" 2 mil kvar.. easy peasy... trodde jag.
 
Skänninge-Motala.. O jädrar här kom den segaste biten på hela loppet. Det blåste motvind å vi vara återigen på en större väg som var trafikerad med många irriterade bilister. En aningens läskigt när de kör om en med ca 20 cm marginal. Hur lätt är det inte att vingla till då när man är lite trött o det blåser motvind. Jaja, det var bara att lägga i en lägre växel trampa på o låta envisheten komma fram ännu mer. Det blev lite lättare när vi svängde av i Fivelstad det är förvisso mycket svaga uppförsbackar som suger orken ur en men nu var det bara 15 km kvar eller så. Väl ute på Vadstenavägen igen o de sista km in till mål gick toppen. Adrenalinet flödade och jag kom ini mål med ett leende på läpparna. Precis när jag susar över bron ringer Tomas o ville kolla läget. Jag hinner bara säga att jag är på väg in i mål o hade inte tid att prata. Tomas försöker att få ihop Laban o Mattias som springer omkring med varsin glass o samtidigt kommer vår förra granne o grabbar tag i honom.. Då passar jag på att komma i mål o han missar mig. Johan däremot hann se mig. 
 
Målet: Vi letar iallafall upp varandra o jag får ett grattis. Laban frågar genast efter medaljen som jag hade lovat att han skulle få. Det var viktigare att få den än att gratta att mamma tagit sig i mål. Vi prioriterar alla olika ;-)
Just denna medalj är inte min för jag kom mig inte för att fota den.. Men det är en exakt likadan. Tomas o Johan tog med grabbsen till lekparken o jag gick in till FH o käkade. Ojoj, aldrig har en torr kycklingfilé med bulgur o sås smakat så gott. O den kalla lättölen rann ner lätt. 
 
Såsmåningom kom vi hem till Normlösa o jag duschade. Jag var en salt böna. Var helt sträv av intorkad svett. Slöade lite på sängen o sen var resten av kvällen lugn åt o drack gott för det var jag värd. Somnade lätt efter kl 23.
 
Summasummarum... Ett helt underbart lopp. Skön stämning o det gav mersmak. Jag kommer nog att cykla nästa år igen. På kanske samma cykel eller om jag hittar mig en racer till ett bra pris. Man kan hitta mycket cyklar på Blocket ett par veckor efter Vätternrundan så då kanske man ska passa på . 
 
Hur det gick för de andra.. Joo de kom in i mål de med. Jag kom i mål på 4.23, Sofia 5,15, Malin 5,21, Cilla 5,29 och Katarina 5,40. Snyggt jobbat tjejer. Ni är väl med nästa år också?
 

Imorron är det dags

Japp, så har vi då kommit fram till den 8e juni.. Jag ska cykla Tjejvättern. 10 mil ska avverkas i lagom takt. Jag håller tummar o tår att det inte blåser motvind eller regnar småspik. Lagom är bäst. Första svårigheten kommer efter ca 4 mil eller så... Ombergsbacken.... Lång, seg o brant. Men men det är bara att lägga i 1an eller 2an i växel o sega sig uppåt. Jag ska ta mig runt för jag har ju lovat laban att han ska få min medalj som man får när man kommer i mål.
 
Jag har varit halvt som halvt ordentlig med maten denna veckan.. Har blivit en del extra men jag inbillar mig att jag kommer att behöva detta överskott under cyklingen imorron. Finns ju inget värre än att utföra något hårt o inte ha nån energi i kroppen. Man blir illamående o svag. Såå jag har ätit gott o njutit. Nästa vecka blir det nya tag igen. Kommer därför att avstå vågen imorron bitti o koncentrera mig på cykelrundan..

Kompisbesök

På lördagkvällen var ett par kompisar/grannar hem till oss för käk. Vi åt följande rätter: 
Förrätt: Papadums med tomat/chili/korianderröra med myntayoghurt och smördegssnurror. 
Huvudrätt: Grillade kräftstjärtar, lammkotletter, kyckling o barnen fick köttbullar till detta äggnudlar o smarrig sås.
Efterrätt: Key lime pie som fullkomligen smälte i munnen. 
 
Till detta dracks det bubbbelrosé, rött vin o öl.. Behöver ju inte säga att vi inte gick o lade oss hungriga. Vaknade upp under natten o var varm o lite däst. Jag sover verkligen inget vidare när man ätit o druckit för mycket. Men det är tur att det inte är så varje dag. 
 
 

Avslutning på fotbollslek

I lördags var det avslutning på fotbollsleken på Torpavallen. Det blev en match mellan barn och vuxna. Barnen vann med 4-2.
Här kommer lite bilder från matchen
 
Laban är beredd för match
 
Grabbarna bus hänger i målet. 
 
Domarsnack eller taktikupplägg
 
De vuxna är beredda på anstormningen av barn. 
 
Blir det mål tro?
 
Närkamp mellan David & Goliat
 
Efter fotbollen var det tipspromenad o lite lottköp. Vi vann lite leksaker o en flaska vin så på det stora hela en mycket bra Torpadag. 

Våga vågen

Jorå nu så klev jag upp på vågen i fredags och det visade minsann ett litet minus på 0,4. Har hitintills droppat 9,2 kilo o enligt VV fått 3 stjärnor. Gött. Det är ju lite segt när man tappar så lite varje vecka. Helst vill jag ju vakna upp o tappat alla kilon på en gång. Men det vet jag ju är en omöjlig historia. Såå det är bara att bita ihop o köra på. Bättre köra långsamt än krascha o inte komma i mål.

Mitt liv i bloggform

Mitt liv o min matdagbok blandad med familj & jobb.

RSS 2.0