Så då var det över..

Ullaredstrippen alltså... Men konstigt nog så längtar jag redan dit igen. Jag vet jag är knasig. I vilket fall som helst hade jag, Fia och Fi en toppendag. Fia kom hem till mig vid 6 i tisdagsmorse. Det var kallt satan ute och jag fick skrapa rutorna. Vi åkte upp och hämtade Fi o så bar det iväg.

Vi bubblade som bara den i bilen så det fanns ingen risk att man somnade.. Tur det eftersom det var jag som körde. Vi stannade till och fikade vår medhavda frulle vid Isaberg.

var framme i Ullared vid 9.30, sen var det shop til you drop som gällde. Med lunchpaus däremellan. Jag o de andra hittade mängder med fina saker. Bilen var välfylld till brädden när vi åkte hem. Stannade o fikade på kaffe o smarrig räkmacka några mil innan Jönköping.
Vi var hemma nångång efter kl 19. Rejält trötta men myyyyycket nöjda med dagen. vi är alla fast beslutna om att detta ska vi göra om. kanske redan till hösten. Då har ju även Lollo pratat om att hon vill hänga med. Hmm 4i vår bil kan bli trångt, det får kanske bli en busstripp istället. Kan ju vara mycket trevligt det med. Det är ju alltid trevligt om man har kul sällskap.

Imorron blir det hårklippning/färgning och på kvällen ska jag och Tomas gå på Big Comedy i Linköping ska bli skoj det med. Mormor är barnvakt då.

Håhåjaja...

Vad det blåser i träden idag... o igår. Det har stormat hejdlöst. Lite synd för om det inte blåst så mycket så hade det varit väldigt varmt o skönt. Men icke.

Gårdagen gick i städningens tecken. Försökte att röja lite i röran o jag lyckades lite granna. Men det ser ju lika jäkligt ut efter bara nån dag eller två.

Idag tog vi en snabb tur in till LInköping, jag var mest med som sällskap o hålla koll på laban sällskap. När vi kom hem så var det lite fix innan det var dags att gå till familjen Fleming. Vi grillade lite korv o käkade lite potatissallad till det. Enkelt men gott. Laban o Abbe ömsom lekte o ömsom slogs.. Jag fattar inte varför de måste slåss när de egentligen gillar att leka med varandra.

Det var en trött o snorig kille som gick o lade sig förut. Han drack upp sin välling o däckade fullständigt. Vi får se hur pigg han är imorron när det är dagis tidigt på morronkvisten.

Vågen var återigen denna vecka snäll mot mig. -0,6 totalt 2,7 så jag är på G igen. Visst var det mycket gottigt igår o idag men en får la skärpa te sig imorron så ordnar det sig. Måste ju "ladda" inför Ullaredstrippen som går av stapeln på tisdag ;-)

Nu ska jag se vad tv:n har att erbjuda.

Solen är underbar

Äntligen äntligen verkar solen ha kommit för att stanna. Min födelsedag som kan vara antingen snöstorm eller försommarvärme bjöd detta år på solsken och värme. Jag hade en lugnt födelsedag. Det var ju meningen att familjen Fleming skulle ha kommti på en fika. Men mamma Sofie ringde mig på morronen o berättade att Abbe var sjuk, så det blev inget.  Tog det istället lugnt o fixade lite ute innan det var dags att åka o jobba.

När jag hade varit på jobbet i ett par timmar så ringde laban o tomas o sa att de stod utanför jobbet och att de hade liten överraskning till mig. Då hade de varit o handlat massor med käk och det dukades upp i fikarummet, så jag kunde bjuda mina arbetskompisar på gott käk. Det blev en liten fest så där en söndagkväll. Mysigt.

Just nu sitter jag ute i solen o skriver detta blogginlägg, hur gött som helst. Var också o tog en promenad på en timma. Svettigt och underbart. Jag ska verkligen ta tillvara mina lediga timmar nu o ge mig ut på lite mer promenader. Eftersom det är svårt att gå längre stunder med laban i vagnen så får jag passa på då han är på dagis. Jag har nu 7 dagars ledighet framför mig. På tisdag bär det av till Ullared.. Här ska shoppas.

 Nu ska jag sätta mig o njuta mer av solen.. ett I-landsproblem, det kan vara svårt att se vad det står på dataskärmen när man har stark solsken ute. Det glimmar så mycket på skärmen. ;-)

 

 

En god lördag

På alla sätt och vis blir det idag. Jag blev väck av Laban vid 6 tiden i morse när han sätter sig upp i sängen o säger att han ska ge mig en present som han o pappa hade köpt till mig. Lyckades att få honom att somna om en stund till.. Men vid 8 var det kört.. Då fick jag en påse med ett antal chokladtryfflar.. Mumma... Laban ser fram emot min födelsedag, fast den är imorron. Så jag har inte en aning om Tomas har något annat i bakfickan o "surprisa" mig med imorron.

Idag kommer mamma o pappa på lite middag. Ska fixa till en varm smörgåstårta o till kaffet blir det en köpe-snickerstårta. Orkade inte att baka nån tårta. Ska dock göra lite hallon/lemon curd grottor. (Tack Mie för inspirationen att använda denna underbara citronkräm)

Tomas o grannmannen ska på Ölmässa i Linkan idag. Grannfrun skjutsar in dem till kvällningen och jag ska hämta dem. Så jag får en lugnt hemmakväll med kanske lite chips o dipp.... Mmmm idag blir det som sagt en god lördag.
Ställde mig på den "digitala vännen" som var juste o visade -2,1 inte illa på 5 dagar... Hoppas så klart på minus resultat även nästa vecka men inte lika stort.. men alla minus är bra minus.

Ha en lika god lördag som jag..

Photoshoppande

Det verkar otroligt skoj att photoshopa lite.. Micke Grahn min arbetskamrat på blaskan har suttit o lekt lite med hans ansikte o mitt ansikte.. Kan ni se vem som är vem, eller vad som är vad... Typ Finn 5 fel...

Nu vet jag hur jag skulle se ut som kille, eller inte...

En o annan

Verkar vara inne på min blogg, det är skoj att se det i statistiken. Men det är inte så mycket väsen bland kommentarerna. Ni som läser får mycket gärna skiva nån rad så jag vet vilka ni är.

"Avgiftningen" på kolhydrater går bra. Jag äter ju nån frukt o lite bröd men i det stora hela undviker jag pasta, potatis mm.
Åt förvisso en 8bitars sushi igår för jag var så sugen. Men de säger ju att vinägern som finns i riset sänker GI:t något så jag tror stenhårt på det. Man blir lagom mätt på sushi.

Funderar på att göra egen sushi nån dag. Vi har ju en kalasbra fiskdisk på Citygross så man kan köpa garanterat färsk firre där.  Köpa lite tonfisk, lax, räkor o "slänga" ihop lite risbollar. Mmm det vattnas i munnen.

Får kolla med Tomas om han vill vara med på detta eller om jag ska göra det nångång han är bort på kvällen. Vilket inte händer så ofta... men jag kanske kan ha tur.

Vi köpte en ny bältesstol till Laban igår. Nu får han åka framåtvänd i bilen o det var myyycket spännande. Han vara så ilsken på mig idag att vi inte tog bilen upp till dagis. Men vi ska iväg o handla lite imorron så då får det bli en kort bilfärd.


Så här ser den ut... Fast den är beige där det är blått på denna bild.

Mamma o pappa kommer hem till oss på lördag. Jag ska bjuda på lite käk eftersom jag fyller på söndag. Orkar inte med någe större baluns. På söndag kommer lillkompisen Abbe med mamma o pappa på en fika. Jag jobbar på eftermiddagen så helgen kommer att gå snabbt. Fast jag jobbar ju bara sön-tis sen så det är kort vecka.

Jag sitter på jobbet o hör hur det regnar ute. Hoppas, hoppas på bra väder i helgen så att vi kan vara ute en del. Blir ju roligare då.

På återhörande.... o glöm nu inte bort att kludda ner nån rad eller två.

halv 8 hos mig, -dröm



Jag är riktigt förtjust i programmet halv 8 hos mig. Tycker att Helge Skoog är suverän som speaker. Inatt när jag sov så drömde jag att jag skulle vara med i programmet. Jag hade förberett en meny in i minsta detalj och jag var ute o fixade med en del saker.
När jag sen kommer in så har Tomas börjat med att laga maten o säger att han bara ska hjälpa mig litegranna. Han hade ändrat fullständigt i menyn o inget var som det skulle.
Jag blev såååååå förbannad o sa att då får han fixa detta för jag skiter i det o så tog jag bilen o försvann iväg ett par timmar.


Jag vaknade o var så ilsken. Det var riktigt skönt att vakna o upptäcka att det bara var en dröm.

Det skulle vara kul att vara med i detta program men vilken ångest jag skulle ha innan. Alla andra som är med har så flådiga lägenheter o kåkar o alla är så fint. Jisses om ett kameraream skulle komma hem till vårt renoveringsobjekt till hus.. Då skulle nästa tv-projekt för oss vara "Bygglov" eller "Äntligen hemma"... eller ännu värre "Sveriges fulaste hem", med Simon o Tomas...

Idag börjar min jobbvecka igen.. Men jag jobbar fram till nästa tisdagkväll o sen är jag ledig i 7 dagar igen.. Jag är mycket ledig så här på vårkanten. Gött..

För oss som jobbade på City 90,2... de övriga kommer nog inte att förstå så mycket.

Jag satt o bläddrade igenom lite fotoalbum häromdagen o drabbades av stor nostalgi. Jag hittade bla ett häfte som Cissi och jag påtade ihop till en fest som vi hade i min lilla etta.. Det är lite verser om några av Cityanhängarna. Läs o fnissa för det gjorde jag. Det blev rätt långt så jag hoppas att ni orkar att läsa det hela.

Jonas "Gones" Törnström
Hur Gones fick sitt namn är en lång historia,
runt honom finns ingen änglagloria.
Du har ett visst datatyckte, & enligt ett ihärdigt rykte,
har du raderat en hårddiskenhet,
men vem vet?
Vad är det som rör sig i din huvud-knopp,
det tar ju aldrig stopp.
Du var en hjärnorna,
bland Gones Cornstroni-stjärnorna.

Jerker
Jerker var vår långa prins,
tills han blev ihop med ett annat kvinns.
Du gillar att fiska
& kanske på Fia piska?
Städa är inte din starka sida,
tur att du har Fia.
Abborren Bosse var dig kär,
du försökte återkalla honom till denna sfär,
med mycket besvär.
Vägskylten du äger betyder "Varning för annan fara",
vem det nu kan tänkas vara.
Du tyckte den var så söt, så söt,
efter en fest så blöt.

Anette
Med Anette har man aldrig tråkigt,
hon råkar ofta ut för något dråpligt.
Halkar och ramlar, på arslet ofta hon hamnar.
Pratar på till timmarna två.
I Varamon hon skrek ut sin förtvivelse,
vem kunde undgå att höra hennes lidelse.
Tar sig gärna en flört eller två,
men oftast blir det inte mer än så.
På fester kan hon ge sig på både det ena & andra,
& snart säger dom inte så snälla saker till varandra.

Jonas Jerner
När Jonas traskar hem på vingliga ben,
får han lätt trottoareksem.
Du blir tyst & tiger när det pratas om hästar & vattenskider.
När du är i fjällen & åker "haschpulka",
händer det kanske att du på
afterskín får ulka.
I både varmt & blåsigt väder, du smörjde ditt munläder.
Vår smale Beach-mix idol,
emellan snacken sa du nog "SKÅL".
När du drog till Nokia,
blev vi alla som tokiga.
Vem skulle vi nu gnälla på,
när de bra låtarna blev för få?

Cecilia P
Bakom Cissis tysta charm,
finns en bitch som vill komma fram.
Detta brukar oftast ske,
efter en bira eller tre.
När du bjuds på bål,
tar du tacksamt emot varenda skål.
När drycken är uppdrucken, så ger du dig på kiwifrukten.
Om du har något huvudbry,
 så sätter du dig ner för att sy.
När du hör blippa-bloppa blir helt knas,
du går upp i extas.
Armarna går runt, runt,
detta kan inte vara sunt.

Mats
Mats har en röd skinnkepa
& den har han kär ska ni veta.
När det gäller kaffebrygd,
är sparsamheten en dygd.
Om man diskade hans mugg,
fick man genast mothugg. (schnusck)
My girl Josefin,
säger du med ett flin.
Dansar med armar & ben,
& tar fram helt sonika
din harmonika.
När du sände skrek du ofta "POPPA"
& strax däreftervar du opp & hoppa.
Sluta nu & vela,
du vill ju bara kela.
(YY AAN)

Sofia
Fia kan man beskriva som ett kinderägg.
Du är spännande, "någon man kan leka med"
& kan vara fylld med choklad.
Du är en stor charmör,
& kan ha ett häftigt humör.
Tackar inte nej till en fest,
du blir ingen pest.
Blå fisk shots kan vara "gött",
men man blir ju så trött.
Däckade på en soffa efter lite lek,
med en pojke som såg ut som en sparbanksek.

Peder
Peder gillar gruppen S.P.O.C.K,
& talar ofta om att ge stock.
Du är vårt lilla synthfreak,
kan du slå i en spik?
Det vet vi att du kan,
du fixade vår "lottvagn".
Man kan inte sticka under stol med att du försökte fixa en pool,
i en bil av märket Fiat Uno,
som man strax därefter döpte om till Juno.
Helikoptermannen har du ibland på besök,
fast inte i ditt kök,
han kommer till sängen,
när du varit ute i svängen.

Sörling
Sörling känner sig kallad till av högre makter,
att förmedla punkens takter.
Ditt program Hour of power,
gick inte av för hacker.
Tur att du gett upp frisyren som inte vatten tål,
för den var stylad med hjälp av tvål.
I ditt kök,
hänger säkert massor av vitlök.
Du äter nog en om dagen,
vi märker alla av den.
Vart du än går,
lämnar du små snusspår

Daniel
Daniel gillar att ut & röja,
& sig själv förnöja & att plöja
över tjejer & andra grejer.
När skägget av misstag rakades av,
från din haka,
blev den väldigt kal.
Redan efter en vecka sa du
 -Nu får det räcka.
Så nu är stråna tillbaka.
Du lirar i en grupp, som så gärna vill ta sig upp.
Sitt inte där med din gura,
& tjura.
Anmäl dig till "Sikta mot stjärnorna",
& du blir en av tävlarna.
Om du tror på det hela,
kan du ställa upp som Tomas Dileva.

Robert
Robert har en kort stubin,
men har också nära till ett flin.
När du tog över SGT Pepper,
blev det much, much better.
Du blandade friskt i rockdjungeln,
& mättade vår musikhunger.
Du bangade inte för en bärs,
efter 10 går ögonen i tvärs,
& då kan du bli en riktig pärs.
Att Red hot chili peppers är
ett av världens bästa band,
är det inte många som vet,
men så är det.

Andreas
Andreas började hos oss på praktik
& med sin framgångsanda & taktik,
fick han sig ett eget program
& det var att den nya musiken få fram.
Du tycker om det mesta i genren pop,
men du ratar neger-rapp & blipp-blopp.
Du försvann inte för gott från linda din kära,
när du "röck" in i det militära.
Nu får hon bara se dig en gång i vecka,
men det kanske kan räcka.
När du dricker alkohol,
får du fram ditt modersmål.
Bort försvinner de breda öö:na,
fram kommer Halmstads-dialekten den sköna.

Bosse var vår kära "city-mobil",
den hade säkert gått många mil,
& den hade sin egna stil.
Mats blev mast i en hast,
& Anette blev döpt till antenn,
av ingen vet vem.
Var julglöggen spetsad,
eftersom terrortomten var upphetsad?
Han sprang runt på torg & trottoarkanter
& skrämde gamla tanter.
På Statt gick det vilt till,
vi hade svårt att sitta still.
-Nä, nu får det vara färdig-söpet,
vi måste bli klara med mötet,
sa våran militärfantast,
& då var det bara att lyda i all hast.
Nu har ni nog fått höra vad ni tål,
därför höjer vi glasen till en skål.

I´m alive...

Jorå jag lever o mår gott. Alldeles för gott. Tänk vad lätt det är att hitta på ursäkter för att kunna frossa i godsaker. Påsken är ju bara ett liiite undantag för att kunna käka loss på godsaker. Har ätit godis tills det sprutat ur öronen.

De kilon jag hade gått ner innan jag spårade ur har jag gått upp upp igen med råge. Men man är ju inte mer än människa o omstarter kan man aldrig få för mycke av. Nu är det så dags för omstart nummer ??? Min frulle har idag bestått av stekta ägg, kalkonpålägg och lite majonnäs. Jag ställde mig på vågen idag och den var inte så munter, men förhoppningsvis tappar man en del under första veckan o det är peppande till att fortsätta. Man har ju beach 2010 att tänka på... Tomas har ju precis inköpt en liten båt och jag vill ju inte riskera att man överstiger maxvikten på den ;-)

Om ca 2 veckor åker jag och två tjejkompisar till Ullared och det ska bli så skoj. Jag har skrivit en lång lista på nödvändiga och onödiga saker.. Och mer än så slinker säkert ner i vagnen.

Jag har varit långledig över påsken. Från onsdagen till imorron tisdag. Har varit en lugn o skön påsk med bra väder. I onsdags var jag, laban, Sofie och Abbe till Busfabriken i Linköping och det var full fart i tre timmar.

På söndag fyller jag år. Men jag ska ju jobba på eftermiddagen så det kommer nog inte att bli så mycket till firande. Tomas och grannen Stefan ska på ölmässan på lördagen så det blir väl lugna gatan här hemma... Ja så pass lugnt det kan bli med huliganen laban här hemma.

Jag lovar att jag ska uppdatera bloggen lite oftare. Men som sagt jag har inte varit så inspirerad den sista tiden. Men nu jädrar.. Jag ska inte gömma mig i vassen denna sommar.. Har för mycket sommarkläder som jag vill komma i.

Mitt liv i bloggform

Mitt liv o min matdagbok blandad med familj & jobb.

RSS 2.0