Yesss..

Jag är ju en stor Peter Lemarc fantast. Han är inte nån flitig turnéräv som L Winnerbäck är. Senast han var ute på vägarna och spelade var 2007 o innan dess 1993. Nu ska han ut på en kort turné till hösten och jag har länge hoppats på att han skulle komma tillbaka till Linköping. Men så verkar inte vara fallet utan idag släppte de biljetter till en konsert i Stockholm och jag fick tag på två stycken...

Men innan jag lyckades få tag på dessa biljetter var det snurrigt värre för mig. Man skulle ha login på sajten som man beställde biljetterna o sen när jag skulle betala dem så strulade mitt lösenord till kortet. MEN det berodde mest på min egen klumpighet. Jag försökte nämligen att logga in med min E-legitimation och det gick ju inte så bra.. Ringer helt förtvivlad till Tomas som förklarar läget för mig.. Det var ett lösenord som är kopplat till mitt betalkort som skulle skrivas in.... duuuhhh... Faen vad trött jag blir på alla koder och grejer som man ska ha i huvvet o ha koll på. Det enklaste är ju att ha samma kod till allt.. Men se det går inte, ur säkerhetssynpunkt. Men då skulle man ju kunna vara ordentig o skriva upp alla dessa olika koder. Men se det gör jag ju inte, jaja då får en skylla sig själv.

I vilket fall som helst så ordnade det sig. Tomas betalade med sitt kort o kod och sen förde jag över pengarna till hans konto... Jihaaa... Så detta betyder att den 28e oktober kommer jag o Tomas att vara på Cirkus i Stockholm o lyssna på mannen med den mest underbara sångrösten ever.... Iallafall i mitt tycke.

Fick också ett brev från min husläkare. Hon har ju skickat en remiss till ortopeden i Linköping och de har i sin tur kontaktat henne om att de vill att jag ska göra en skiktröntgen innan jag kommer till dem. Så hon har nu skickat en remiss till röntgen så de ska väl kalla mig inom sinom tid. Tur att jag inte lider av klaustrofobi med tanke på att man blir "inrullad" i denna röntgen medans den "scannar" hela min kropp. Hoppas det inte drar ut för länge på tiden för som sagt vissa dagar är inte roliga.

Håller på att spela Betapet med Tomas och nu ska jag koncentrera mig lite så jag kan spöa honom.

Frågan är, bil, buss eller övernattning??

Ja till Ullared alltså.... Jag är ju en Gekåsfantast och jag brukar åka dit två gånger per år. Vår o höst. Jag tycker det är kalas eftersom de har bra o billiga barnkläder. Mycket bra plagg till mig med. Eftersom Laban avskyr att vara i affärer så brukar det inte bli så mycket av den varan under veckorna.  Så det gäller att passa på när man väl är inne i en stor butik.

Så nu har jag kommit till mitt "dilemma" om jag denna gång ska ta bilen, en bussresa eller t o m slå till på en övernattning nästa gång jag åker.
Fördelar o nackdelar med resp. alternativ.

Bil
+
frihet om när man vill åka dit o hem.
+ Man väljer sitt eget sällskap.

- Bilen kan pajja o så står man där.
- Kan bli trångt i bagaget.

Buss
+
Behöver inte tänka på att koncentrera sig på trafiken.
+ Sova i en buss kan vara skönt.
+Man behöder inte snurra efter en parkeringsplats.

-Man kan ha oturen o få rediga gnällkärringar o gubbar som sällskap
-Bussen kan pajja o då står man där.

Stuga med övernattning
+ Man slipper köra 52 mil t/r på en dag.
+ Man kan handla både under dagen som man kommer dit o sen shoppa loss dagen efter, då kan man också åka hem lite tidigare den dagen, mer utvilad.
+ Man får en trevlig kväll i stugan med lite god mat, dricka o trevligt sällskap.

-Kostar några kronor mer.
-Kan vara en sunkig stuga/rum
-Härjiga grannar.

Jaaa ni ser  man kan hitta för o nackdelar med alla alternativ. Men jag ska fundera lite till o framförallt ska jag kolla med vänner o bekanta som kan tänka sig att vilja följa med och de har ju en åsikt om vad de kan tänka sig.
Är det nån av er som läser detta som vill följa med o i sånna fall vilket alternativ föredrar du???

På återhörande.

 

 

 

 

Vad är hemligheten?

Jag fick en fråga från en kompis om hur det kan gå så bra för mig när det gäller min viktminskning... Jaaaduu, jag är själv förvånad över att det går bra. Men jag har mina "teorier"..

Under veckodagarna är jag rel. strikt. Jag håller nere på kolhydraterna. äter inte mycket till bröd, pasta, ris, potatis. jag undviker att äta "sockerfria" produkter såsom lightläsk och läkerol eller liknande.
Jag dricker mycket vatten.
Den mat jag äter gör jag på smör, grädde fet creme fraiche.. Inga magra produkter där heller.  Jag äter mycket proteiner.  Håller mig till att äta en portion vid varje måltid. Grundar också med mycket grönsaker, dock inte så mycket till rotfrukter.

Nuförtiden äter jag en eller två frukter om dagen just för att det är gott o nyttigt.

När helgen kommer så "släpper" jag på det strikta en av dagarna möjligtvis 2 dagar. Då tillåter jag mig det där som jag inte äter under veckorna. Men så fort det blir vardag igen så återgår jag till min "vanliga" kost. På detta sätt behöver jag inte "tycka synd" om mig själv.

Jag har ju själv tendenser att överäta o har jag väl börjat att slarva så känns det ibland som om "dagen ändå är förstörd" Jag försöker nu istället tänka att dagen inte alls är sabbad bara för att jag råkade äta fel.. utan det är bara att gå vidare o njuta av detta lilla misstag.

Det finns ju inga mirakelkurer. Man tappar inte 10-20-30 kg över en natt. Man har ju inte heller gått upp dessa kilon över en natt. Det är bara jag själv som kan göra något åt saken och det är ju dumt att överäta bara för att man tänker att "jag börjar om på måndag" Risken för återfall blir ju bara större då om man misslyckas.
Jag tar ett steg i taget. Jag vill inte ha en "qick fix" utan jag kör på detta sätt för att hitta en livsstil.

Jag kommer alltid att vara en sockerråtta o kolhydratjunkie. Men jag kan ju försöka att vara det under mer kontrollerade former. Jag vill inte ge upp godiset eller chips, men jag kan äta mindre av det när jag äter det o sen vara nöjd med det.

Jag har också mycket "skit i bagaget" som dyker upp ibland och jag deppar ner mig. Men istället för att ta till maten o godiset som tröst försöker jag istället att hitta alternativ som att läsa bra böcker, lyssna på musik eller bara prata med sina nära o kära. Man gillar ju inte sin kropp mer när man frossat loss på för mycket onyttigheter i onödan.

Nä man får ta ett steg i taget, ibland trillar man dit, men det är bara att borsta av sig o gå vidare.
Det som inte dödar, härdar.

Så vännen min som ställde frågan hoppas du hängde med lite i mitt svammel.
Kramar om.

Å så var det lördag

Fick sova länge idag. Laban sov till efter 9. Han är ju fortfarande snorig och hostig så han sover längre. Skööönt, men samtidigt tråkigt att lillskrutten är krasslig. Hoppas han mår bättre på måndag så han kan gå till dagis.

Var till Citygross o handlade en del. Ikväll blir det mumsig lövbiff med pommes o vitlökssmör. Sen blir det säkert ett eller två glas rött till det.

Klev upp på vågen imorse o den ler verkligen mot mig.. -1kg till denna vecka. Går ju som smort detta. Nu är jag nere på 74.5 o har tappat -8.2 sen starten sen början av december.  Tänkte väl stanna runt 69-70 så det är ju inte så många kilon kvar tills dess.

Nu blir det att gosa lite med sjuklingen han sitter o tittar på Monsters inc..

Målar

Nu äntligen har jag kommit igång med målandet i Labans rum. Men jag har ju så taskigt tålamod. Varför ska det ta så lång tid innan man kan måla lager två.. 4 timmars torktid... *suckar* o så detta med att maskera med tejp o ditten o datten.. Jag vill att det ska täcka fullt på en gång o så ska det vara färg som inte fastnar där det inte ska vara. Men men så bra är det ju inte utan man får göra ett lager o sen vänta o så om o om igen. Om ett par dagar eller så är det väl klart och det kommer nog att bli kalasfint.

Var hemma igår med Laban för han var o tog svininfluensa spruta nr 2 i måndags o han hade feber igår. Jag var en tur till tandhygienisten i morse o under tiden var L på dagis, fröknarna sa att han var lessen o gråtig under den tiden så jag kände att han kunde lika gärna vara hemma från dagis på eftermiddagen idag med. Jag skulle visserligen ta en semesterdag från jobbet just för att hinna måla, men nu blev det en VAB-dag till istället. Imorron blir det förhoppningsvis dagis och jobb, annars stryper min arbetskamrat mig. ;-)

Tandhygienistbesöket var rel. smärtfritt. Visst det är väl ingen höjdare att skrapa tandsten, men det finns ju de som har det värre. Jobbigare har jag det med ryggen o benet.. Det värker ständigt och jag är så trött på min slitna kropp. Från att ha varit en person som klarat det mesta själv o kunnat hålla på länge, har jag nu blivit en som inte klarar av så mycket o jag ska def. tänka efter hur jag lyfter, sitter, står.. Det är ett skit. Jag blir sur, gnällig och lessen när det är så här. Råga på allt så har jag dessutom mensvärk... Jag önskar att jag kunde vakna upp en dag och vara totalt värkfri.

Nu ska jag sätta mig o gosa lite med laban innan det är dags att börja med kvällsmaten. Idag blir det kålpudding och det är inte helt fel.
Kram på er, ni som läser detta.

Rajraj..

Nu sitter man här mätt i magen av nachos, grönsaker, färs o annat smått o gott.. Lite smålullig av några glas vin är man allt också. Det slog mig förut att efter nästan 2 glas vin så har mina krämpor i ben o rygg gått över.. Såå varför har man gått o käkat Ipren som inte hjälp ett dugg?? Jag ska nog banne mig köra med vinmetoden istället..en två tre glas vin om dagen kommer nog att göra underverk.. Men frågan är ju hur jag ska klara av mitt arbete?? Läsningen kanske går bra liiite sluddrigt kanske.. men hur tar jag mig till o från jobbet. Köra småvägar kanske.. kan funka så länge jag inte krockar eller kör av vägen. ;-) Nääää jag bara skämtar.. drink and drive är inte min paroll. O alkohol hjälper nog inte i längden. Men det är ändå skönt att få "bedöva" sig ett litet tag. Nu börjar det bli dags för sonen att få sin dos välling för kl är efter 20. Så nu börjar jakten med tandborsten. På återhörande.

jippikayey... eller hur det nu stavas.

Men det var iallafall ett minus på vågen.. 1 kg minus.. Nu är jag tillbaka på den vikt jag hade dagen innan jul eller
någe sånt.. Gött om det fortsätter så här så kommer jag snart vara nere på det jag hade innan det började att plussa på igen.

Det är skönt att det börjar att bli liiiite varmare ute nu, man går ut mer frivilligt o man behöver inte bylsa på sig mängder med kläder. Visst det är ju fortfarande kallt men inte antarktiskallt..

Jag har sovit illa inatt. Jag har inte haft så ont i benet eller ryggen men däremot har jag sovit jäkligt oroligt o jag har snurrat en hel del. Vaknade dessutom nångång under natten över att jag var genomblöt av svett o det rann längs med halsen o ner mot bröstet... isch snacka om att man känner sig ofräsch när man är kall o klibbig. Det blir till att byta sängkläder idag till nya fräscha lakan mm.

När Tomas vaknar såsmåning om så ska han lägga ut golvskummet o sen börja lägga golv. Jag vill att det ska vara klart nuuuuuu, jag vill börja att måla. Attans att allt ska ta sån tid. O det blir ju inte lättare när en annan jobbar hela veckan ut på kvällarna. Men det är ju som sagt snart ändring på det....

O så avslutar jag det hela med lite bilder..


Vi har satt lite gräs så att katterna har något att tugga på innan det börjar växa ute igen. Men pussel verkar längta efter våren så att han kan känna lite gräs under sina tassar för han sover mest på vår lilla gräsodling.

Efter en slitsam stund på Ikea sitter det kalas med en 5 kronors korv.. O sen lite dricka på det. Sen är man redo att åka hem o snickra ihop sina Ikeainköp.



Så skoj det är att åka gräsklippartraktor med morfar.
O så en sista bild som blir på mina två älsklingar... Stora o lilla herr Krüger

 

Veckovill

Blir man lätt med ett kvällsarbete o spec. när man läser in morrondagens tidning + att jag har varit ledig så jag kom ju tillbaka till jobbet i tisdags. Jag har lite svårt att fatta att det är fredag imorron. Vilket i och för sig är skönt då jag sen har en ledig lördag, men sen är det bara att gå påt igen.. Men jag ser veeeerkligen fram emot nya schemat som startar 1a februari.

Veckan har varit bra. Jag har fortfarande ont på olika ställen av kroppen. Just nu sitter det mest i högerbenet. Knäet värker jag har nedsatt känsel i smalbenet o taskig muskelstyrka i samma ben. Jag tror ju att allt detta grundar sig i mitt ryggproblem och jag väntar på en remiss från ortopeden i Linköping. Min husläkare sa att det kan ju ta tre månader innan jag får en kallelse, men jag hoppas verkligen att det kan gå fortare än så. Tills dess biter jag ihop o hoppas på att det går över av sig själv.

Idag tog jag mig i kragen o lagade en del bra mat. En god morotssoppa och en lövbiffgryta, allt enligt GI..
Jag kör en veckovägning på lördag och jag hoppas på liiite minus igen. Jag har iallafall skött mig skapligt under veckan.

Nu ska jag återgå till lite korr..
Ajökens.

Efter helgen

Kommer måndagen, men en ledig sådan. Skönt, imorron ska jag jobba igen och det kommer bli ett par veckor med bara ledig lördag för nästa ledighet gick om intet då vi ska börja med nya schemat i februari. Och för att komma i rätt fas så blir det att jobba lite extra. Så jag kommer sannerligen få känna på att jag lever ett tag framöver. Men inget ont som inte har någe gott med sig.

Jag och Laban har varit över till grannen o tittat på bebisen Texas. Men det blev inte så mycket snusa bebis där inte för han bara sov o sov. Hade liksom inte hjärta att slita upp honom ur barnvagnen för att jag skulle få ta i honom. Nog för att jag gillar småbarn men jag är inte så desperat ;-)

Folk brukar fråga mig om när det är dags för laban att få ett syskon.. jag kan genast säga att just nu känns det väldigt avlägset eftersom jag har haft en grym värk i min rygg de sista månaderna och att bära på en baby o sen allt runtomkring denna känns ju som att min rygg inte kommer att klara av. Jag känner att det absolut inte är värt det.... Med ryggvärken får jag sämre humör, taskigare tålamod o mindre ork så jag känner att det faktiskt får vara nog med ett barn. Laban får bli vår lilla prins som vi kan "skämma" bort på alla sätt o vis.
Jag beundrar verkligen de personer som orkar skaffa o ta hand om fler än två barn, antingen är de supermänniskor eller också är de galningar (missförstå mig rätt nu). Näää jag är nog inte en sån person som klarar av mer än ett barn eftersom jag känner mig alldeles för egotrippad. Jag behöver ha min egna tid också inte bara vara morsan hela dagarna.

Nu börjar det bli dags att plocka iordning lite här hemma för det ser ut som kriget. Städa är verkligen inte min starka sida.


 Lite bilder på badpojken Laban o katten Pussel.

Pussel tycker att vi har alldeles för lite fönsterbrädor så han sitter o balanserar på fönsterlisten o elementet när han ska spana på fåglar.


Laban i bubbelbadet.....Jorå det finns en kropp därunder.

Kylan..

Har verkligen slagit sina klor runt Sverige. Lite mysigt är det allt med det kalla o den vackra solen. Så länge man är inomhus vill säga. Men så fort man ska gå ut blir det ett projekt. Kläder i mängder ska på, inte bara på mig utan även Laban som oftast ska med på saker o ting. Puh man blir ju genomsvett innan man klivit ut genom dörren. Sen ser oftast bilen ut som ett igenfrostat frysskåp o det tar åtskillig tid att avfrosta denna. Väl på vägen är det glashalt så man kan bara puttra fram i ynka 40-50 km i timmen på vägarna hemma.

Näää som sagt det är mysigare att sitta inne o gosa. Vi eldar som tokar för att få bra värme i huset. Är så glad över braskaminen. Hade vi bara kört med elementen skulle vi inte göra annat än betala dyra kronor till elbolaget. Fasen jag tycker ändå att skivan till elmätaren snurrar i ett fasligt tempo, påminner lite om en skärmaskin som mamma o pappa hade i affären när jag var ung.

Matmässigt har det funkat okej denna vecka... Visst jag har inte kunnat låta bli julgodislådan i skafferiet men det har inte varit någe frosseri. Vågen var även på min sida denna vecka -1,6 på några dagar o det tackar jag ju inte nej till. Hoppas på lika bra nästa vecka när jobb o allt kommer igång mer ordentligt igen.

Jag har nu fått reda på att nya schemat för vår del startar den 1a februari och det kommer att bli så skönt med det schemat. Jag kommer att jobba:
v1 mån-ons
v2 tis-fre +söndag
o sen rullar det på så.. det innebär att jag kommer att vara ledig 5 dagar på raken varannan vecka och det ska bli sååååå skönt. Det sociala livet med familj och vänner kommer att bli så mycket lättare då.

Schemat som varit innan dvs med 4 dagar ledigt var tredje vecka har varit plågsamt. jag har inte träffat kompisar på hur länge som helst iallafall inte kvällstid, för när jag väl är ledig så varken vill jag eller haft ork med att träffa kompisar.

Renoveringen av Labans rum fortlöper som den ska. Tomas håller just nu på att slipa spackel och jag hoppas på att han kommer att bli klar med det idag så att vi kan börja att lägga golvet. Så skönt när Labans rum är klart så att han kan få egen säng o att alla hans leksaker kan bäras upp dit. Är jobbigt med att ha hans leksaker i ett enda kaos i vardagsrummet.

Vi har sagt det att när rummet är klart så ska vi inviga det genom att ha ett litet rumkalas med en eller ett par stycken kompisar. En given gäst enligt Laban är Abbe en kille som går på hans dagis. Och sen är även Agnes Åsenheim med på ett hörn, men inte samtidigt som Abbe.... svårt att leka 3 kanske ;-)

Näää nu ska jag samla mod till att ge mig in till duschen.

Börja om från början...

Börja om från nytt, varför ska man sörja.....
Japp, jag har ju mått gott de sista 2 veckorna. Började ju med ett litet plus precis innan jul o avslutade med ett plus efter nyår..

Men det är bara att bita ihop o ta nya tag. Den nya vikten för dagen var på 78,1 så det är några kilon plus... ujujuj så snabbt det kan gå ibland att lägga på sig.

Jag börjar att jobba idag men det blir en mjukstart. Så veckan ser ut så här... jobb mån, ledig tisdag, jobb ons o tors, sen ledig fre-mån. Men jag ska klara av att sköta min kost även då jag är ledig. Tomas skulle må gott av att tappa några kilon han med, han påstår att jag krympt hans kläder men det är han själv som ätit till sig dessa kilon. Han säger också att jag lagar alldeles för god mat...Mmmm det är lätt att skylla på andra.

Så hädanefter ska jag bara laga ickegod mat till honom för då äter han mindre.

Nu ska jag ta tag i en sopkvast o städa bort lite slipdamm så att Tomas kan stöka till lite mer senare.

Ha det gott.

Bilder

Här kommer lite bilder från månaden som gick.


Pussel tycker om att ligga i alla möjliga konstiga positioner.


Pussel på vinteräventyr ute, det var kallt.


Labans kusin Alea på julafton med pappa Jimmy.


Fin tunga


Tomten har kommit, ögonen lyser.


Mycket paket blev det.


Snygga blommössan ett inköp på Ikea


Man bör ha bygghhjälm på när man badar.


Så här kan det gå om man lämnar en hushållspappersrulle på bordet och går ut från rummet en stund. Då kommer en galen Pussel och demolerar rullen fullständigt.


Siså, det var en del bilder, fler kommer säkert senare.

Imorron...

Är just nu labans ord som han använder till mycket. Vi håller på o tragglar med pottan o bajseri med honom. Han förhalar hela tiden denna träning genom att säga.. jag ska bajsa när jag gjort detta eller detta...  Jag ska bajsa imorron är också en bra kommentar.
Jag försööööker säger han ilsket medans en annan suckar...

Inte trodde jag att det skulle vara så svårt att få honom redo att bajsa på potta eller toaletten.. Han är ju superduktig när det gäller kisseriet.. men nummer 2 är svårt...

Ja ja, vi tragglar vidare..

Mitt liv i bloggform

Mitt liv o min matdagbok blandad med familj & jobb.

RSS 2.0