Spinning pulspass

Igår var jag på ett spinning pulspass, det går ut på att man har en pulsmätare som man ser sina pulsslag på en stor skärm. Efter passet får man sitt träningsresultat på mejlen. Även om jag inte bryr mig så mycket om procent o mjölksyranivå så tycker jag mycket om passet. Det är bra musik o peppande instruktör.
 
Varje gång jag kör ett spinningpass blir jag sugen på att cykla tjejvättern nästa år, Jag har ju cyklat den ett antal ggr men det var den förra sträckningen. Den nya som går upp över Omberg har jag inte vågat mig på. Nu när Laban går i skolan om dagarna så har jag ju hut mycket tid i världen för att komma ut o cykelträna på vårkanten. 
 
Jag ska fundera ett litet tag o sen se om jag kan få med mig nån som vill cykla ihop med mig.  Om jag ska cykla så känner jag att jag vill köpa en ny cykel en sk racer. De är lättare att hantera o lättare överhuvudtaget. Min 7växlade Skeppshult är helt suverän när man är ute på familjeturer men det är ingen lätt cykel direkt. 
 
Som sagt ska fundera lite. 
 
 

Ouppss

Jag har visst glömt bort att skriva på ett par dagar. Jag lovade ju att återkomma med en Henrik Fexeus rapport. Fyyyy tusan så bra det var. I grund o botten vet jag ju att det finns logiska förklaringar till allt han gör o säger. Men man sitter ändå med hakan i knät när han "läser" andra personers tankar eller när han får fram siffror o namn på saker o ting som man tycker ska vara helt omöjligt.

En mycket charmig o karismatisk kille den där Henrik.

Nu har det slutat att snöa. Det kom ett sjok förut men som tur är så är det uppehåll just nu,. Hade blivit lite spännande att åka till o från jobbet annars med tanke på att jag har sommardäck på bilen.

Nästa vecka åker jag o laban upp till min syster i Stockholm. Vi kommer att ta tåget upp. Skönare att åka tåg och man vet ju inte om det slår till o blir snöstorm helt plötsligt. Det är ju mindre skoj då.

Snart ska jag upp till skolan/fritis för det är drop in fika idag o Laban ville så gärna att jag skulle komma dit.

Kram på er som läser detta

Ikväll...

Ikväll blir det Henrik Fexeus "I ditt huvud". Ska bli kul o intressant. Jag läste en recension i veckan när han hade varit i Växjö o det var idel bra betyg. Återkommer med en egen recension om en dag eller två.

Det är gråtrist o regnigt ute. Men varmt. Det är nästan så att jag längtar efter lite kyla o snö nu. Eller förresten det kan vänta nån månad till eller så för vintern blir ju så oerhört lång om det kommer snö nu.

Ett ganska blajigt inlägg idag. Men någe ska man ju skriva. ;-)

På äventyr i Kumla

Idag har barnen i Mjölby kommun haft studiedag och jag är ledig från jobbet. Så jag, Laban och mormor passade på att ha en utflyktsdag till Kumla/Sköllerstad. Vad finns då där på dessa exotiska orter...? 
Joo följande.
 
Lithells Fabriksförsäljning. Det såldes korv, pastejer, kött, ost o en del andra delikatesser. Jag kom ut med en kasse som innehöll div. godsaker o jag betalade "bara" 230:- Nu har vi mat som räcker ett tag framåt. Korv är ju alltid gott. 
 
Sen snurrade vi vidare mot Kumla. Att ha en GPS med inaktuella kartor är inte att rek. Det hade visst dykt upp en del nya vägar o rondeller sen dessa kartor kom. Denna apparat lurade in mig på småvägar, bostadsområden mm mm. Men efter ett tag o en del snurrande kom jag rätt. I Kumla finns bl a Kumlabunkern. MEN det var inte den vi skulle beöka utan det blev istället ett besök på 
 
Jag gillar denna outlet mycket. Man kan hitta skor till bra priser. Denna gång var jag på jakt efter vinterskor. Jag hittade följande skor till det helt "okeja" priset 928:- Det är tredje-sortering dvs kan finnas något skönhetsfel eller också är det förra årets kollektion. MEN vem bryr sig om sånt, det viktiga är ju att skorna är varma o håller borta vätan o kylan. Framförallt var dessa lätta att ta på o av. Snören och dragkedjor kan ju vara värdelöst för en ivrig 6åring som inte har tålamod när man ska ut o leka på rasten. Nu får det bli en redigt kall vinter för nu är vi rustade på fötterna iallafall. 
 
 
På väg hem så körde jag utan GPS för den vägen kan jag.. jag kan ha gett mig den annars att denna datoriserade kartapparat skulle ha lurat iväg mig på hela andra vägar annars. 
 

Träningsvärk

Ojoj idag har jag träningsvärk på nya ställen. Jag körde ett pass ToW dvs Tug of War som på svenska kan översättas till Dragkamp. På Campus ser ToW ut på följande vis. Ett långt rep är fastsatt i en talja i taket o ner till vikter. Man står en 5 meter bort o ska dra upp dessa vikter till taket o ner igen. Det är viktigt att stå rätt så att man inte knäcker ryggen plus att man ska använda klippt hela kroppen så att man inte bara drar med armarna. Det är verkligen en balansakt för kroppen.

Vi var 3 personer o vi drog 10 ggr var innan nästa tog över. Jag drog 52 drag sammanlagt de sista 12 var sittande där man gör på ett annat sätt. Ajajajaj, jag har valkar i händerna o blåsor på fingrarna o träningsvärk klippt överallt. Men kul var det, jag återkommer gärna på ett sånt pass. Jag var ensam tjej bland 3 killar men de var shyssta. De tyckte att det var kul med lite "nytt blod" i gruppen för annars brukar det tydligen vara en liten klubb för inbördes beundran.

Om jag ska redovisa vågen... Tjohooo säger jag. -2,1 första veckan o det är baske mig peppande om något. Vi kör på o hoppas på bra resultat även nästa vecka.

Morronfrost

Det är så otroligt vackert på morronen när solen skiner på frosten o morrondimman leker över vattnet o fälten. Här kommer några fina morronbilder. 
 
 

Mer lek med kamera

Återigen leker jag lite med min kamera. Denna gång med mobilen. Jag har laddat ner en collage-app o det är den jag pillar lite med. Nu blev det ju inte världens roligaste foton. Men det bjuder jag på. ;-)
Här är resultatet.

Är det jag som är överkänslig

En fundering. Är det jag som är överkänslig o tänker för mycket? Jag syftar på detta med barn o deras agerande. Jag följer ju med Laban till skolan varje morron och alla barn är inte snälla. Idag så kom tre grabbar framspringandes mot laban när vi kom. Jag gick in o lämnade Ls väska när jag sen kommer ut så säger han. "X sa åt mig att vara tyst, sa din jävel o sen försökte han slå mig" Allt L ville göra var att hälsa på en av kompisarna o kanske vara med i leken. Men denne X ville inte ha med L i leken o agerade på detta vis.

Jag gick bort o försökte att prata med killen o han ställer sig o håller för öronen, säger bla bla bla.. "Jag lyssnar inte på dig". När jag försöker förklara för honom att det är inte snällt att säga sånna saker till någon. Försöker också förklara att denne gosse inte skulle bli så glad om nån behandlade honom på sådant sätt. Varpå denne gosse säger "Det spelar ingen roll, jag är snabbare än honom". Suck... Det är inte första gången som denne kille gör utfall o säger "Du får inte leka med oss"..

Snart får konflikträdda jag ta tag i saken o prata lite med hans mamma för att se hur det låter hemma hos dom. Vem vet min son kanske är dum han med men det framkommer inte. Jag vet att min son inte är den snällaste alla ggr så jag tar honom inte i försvar. Men många gånger får man bara höra en sida av historien.

Leker lite

För ett tag sen skaffade jag Instagram för jag såg att många av mina kompisar på FB använder sig av det. Men det är först nu som jag har börjat leka med den appen. Nu såg jag att man kan lägga över Instagrambilder här på bloggen så det "leker" jag lite med nu. 
 

Laban har fotat

Det är så bra med digitalkameror. Man kan ju fota hur mycket som helst o blir det inte bra så är det ju bara att radera. Vi tog en kort cykeltur idag bara för att Laban skulle få träna på detta med cyklandet. Har blivit lite dåligt med det sista tiden. Men nu börjar han få in start o broms riktigt bra. Så snart kommer han att susa fram på vägarna. 
 
Jo foton var det alltså. Laban fick låna min kamera o fotade lite när vi stannade o tog en festis. Här kommer hans lilla galleri. 
 
 
 
 
 
 

Dags igen

Som jag skrev igår så har det varit alldeles för mycket godsaker o onyttighter den sista tiden. Eller rättare sagt hela sommaren o hösten har det varit godsaker vareviga dag. Nu känner jag att det är jobbigt med kläder. Jag är inte bekväm med mig själv o för min ryggs skull är det bäst jag tappar några kilon.

Det var med vånda jag ställde mig på vågen i morse o konstaterade att det är mins 5 kg som visade plus sen senast.. Såååå först o främst ska jag under 80.. Sen tar vi det hekto för hekto. Jag kör ingen spec. metod. Jag använder mig helt enkelt av SF = Sunt Förnuft. Lagom stora portioner. Ät allt men inte alltid. O motionera. Det är lika bra att hitta ett sätt att leva bra på.

Sååå då kör jag.. Kör vägning på fredagar eller lördagar så att man kan "njuta" lite extra på helgen. ;-)

Kattliv

Jag ska bli katt i mitt nästa liv. En bortskämd huskatt. Man får mat, kärlek o man kan sova hur mycket man vill.
Jag undrar hur katter är funtade i kroppen. Om en annan skulle somna på detta vis så skulle jag inte kunna gå på flera dagar efteråt.

Lugn helg

Helgen här hemma har varit lugn. Igår lördag var kompisar här med sina två barn. Vi frossade i ost, kex o vin. Till efterrätt hade jag gjort en "kolapaj" . Enligt receptet skulle man koka en burk kondenserad mjölk i 3 timmar. Vilket jag gjorde. Meningen var att den skulle bli som en kolasås när den svalnat. Sagt o gjort den sjöd i tre timmar fick svalna av o sen när jag skulle hälla upp såsen över pajbotten så var den fortfarande lika rinnig som grädde... Hmmmm inte bra. Men "hemmaduktig" som jag är så kokade jag ihop en egen kolasås o det blev lika gott det. Mycket smarrig paj o kaloribomb.
Det är dags för mig att ta tag i kalolrierna o kosten. Har varit alldeles för mycket gottigheter den sista tiden vilket känns på kläderna. Men kanske inte just ikväll eftersom det blev paj kvar sen gårdagen ;-)

Klippt var det här.

Jahopp då har jag varit o klippt mig. Och som vanligt blir jag supernöjd. Min frisör Camilla är en toppentjej.
Här kommer en bild på senaste klippet.

Klippning på G

Har varit till Campus o kört ett svettigt PT-pass med Matte. Vi körde KB idag. Jädrar vad jobbigt det var. Följande program 40 snatch, 40 knäböj, 40 clean o 40 press. Sen 30 snatch, 30 knä, 30 clean o 30 press. 20 snatch, 20 knä, 20 clean o 20 press för att sen avsluta det hela med 10 snatch, 10 knä, 10 clean o 10 press.... Tid ca 17 minuter vikt 8 kg. Fyyyyy satan vad trött jag var efteråt. Det var mest flåset som tog stryk. Nästa gång kanske jag klarar lite tyngre men det kommer ta längre tid då. Jag älskar denna intensiva o snabba träning.

Alldeles snart ska jag åka o hämta Laban för vi ska åka till Motala o klippa oss. Vi ser båda ut som övervintrade björnar. Skönt att bli av med lite burr.

Laban har gympa till kvällen så han kommer få sin motion idag + att de har gympa på skolan imorron.

Kettlebell

Åhhh vad jag var trött o seg idag. Jag satt hemma o slöade o kände inte alls för att träna. Jag loggade t o m in på mitt konto på campus o avbokade passet. Men sen tog jag mig i kragen bokade upp passet igen o kom iväg. Satan vad slut jag var efteråt men sååå nöjd. Jag har så lätt att ta till latmasken ibland. Men jag vet ju att det är kul att träna och att det är så skönt efteråt.

Imorron kommer det att bli ett spinning pulse pass och det är också kul o svettigt. Man har en pulsklocka på sig o efter passet får man ett mejl där det står hur man har presterat. Skoj att få ett bevis på att ens kondis blir bättre.... eller sämre.

Återigen tagg i hjärtat

För några månader skrev ju jag om ett kalas som Laban inte blev bjuden på o hur ont i mammahjärtat det gör. Vi kom aldrig till skott o pratade med föräldrarna så vi har låtit det bero. Men nu har Laban sagt ett antal ggr att han inte tycker det är roligt på fritids, han har ingen att leka med säger han. De äldre barnen leker bara med varandra o de som han brukar leka med på skolan går ju hem efter skolan för de ha ingen fritidsverksamhet. Tomas o jag kände att vi kan inte bara låta det vara. Såå vi gick upp till fritidsläraren i morse o pratade med honom om våra känslor o Labans känslor o han var väl medveten om problematiken att Laban inte är ensam om att känna så. De kämpar med att få med alla barnen i leken o det känns ju skönt att ha pratat ut med dem.
 
Hoppas nu bara att det blir bättre. Detta är ju nackdelen med att gå på en liten skola. Det är ju bara ca 40 skolelever fördelat på 6års till 5an o det är ju inte mycket att hurra över. Det är nackdelar med både för små skolor o för stora skolor. I en liten skola är grupperingarna så starka i sig o på en stor skola ser man inte om en eller två barn går ensamma o inte har nån att leka med. Men som sagt jag hoppas att det blir bättre o jag tror verkligen på att lärarna kämpar med detta problem.
 
Fast det skär så i hjärtat på mig eftersom jag vet hur det känns att inte ha nån att leka med. Jag var ju själv ett ganska ensamt barn ibland på skolan. Man vill ju inte att ens skrutt ska bli behandlad på det sätt som jag blev behandlad.

Hemma igen

Ja jag har ju varit hemma i ett par dagar från Ullared. Det blev verkligen en lyckad tripp. Det var en salig tur att vi bara blev tre i bilen för det var fullsmockat med kassar. Jag såg inte ut genom bakrutan uta fick förlita mig på sidospeglarna. Jag kan säga att jag övertrasserade min budget med x antal kronor. Men jag kostade på mig att köpa 6 nya set med sängkläder o ett antal nya handdukar o de är ju inte gratis direkt även om de är billigare än i andra butiker.

Jag hittade för en gångs skull många tröjor till laban. De brukar oftast ha mycket t-shirts men inte denna gången så 5 nya långärmade tröjor blev det.

Jag är glad att jag klarade av barnkläderna första dagen för på lördag morron var det ganska tjockt med folk på barnklädesavdelningen. Vi åkte från Ullared vid 14.30 o jag klev innanför dörren strax före 19. Helgen har varit skapligt lugn. Igår söndag var det 5års kalas och sen på kvällen jobbade jag.
Nu blir det jobb mån-ons sen är det ledigt i 6 dagar.

Mitt liv i bloggform

Mitt liv o min matdagbok blandad med familj & jobb.

RSS 2.0