Jämna plågor

Faen vad jag är less på min kropp. Eller min rygg iallafall. Igår gjorde det så förbannat ont att jag bölade så fort någe gick mig emot. Tomas sa försiktigt att jag kanske borde ringa VC för att få någon typ av piller som gör att det lättar lite granna. Jag som egentligen avskyr att ta till läkarhjälp och pillertrill. Jag är väl av den "skolan" att bit ihop och tig så går det över. MEN jag tog iallafall maken min på orden och ringde. Jag har nu fått ut två typer av tabletter. En som ska vara muskelavslappnande och en som påminner om Ipren men som är lite starkare och som ska dämpa det onda. Jag tycker nog att de redan har hjälpt för jag kan iallafall gå någorlunda upprätt idag. Om det nu inte är "inflamationen" som börjar att dämpas igen. Men jag knaprar väl på med dessa tabletter i ett par dagar o hoppas att det är bättre efter helgen.
Jag ska även ha en telefontid med min husläkare för att kolla om hon kan skicka en remiss till ortopeden mm, för att kolla om en utredning ang mina besvär ska tas upp igen. Förra gången jag var till ortopeden så ansåg de att en operation inte var aktuell. Operation innebär en steloperation långt ner i ryggraden/svanken för att staga upp mina skadade kotor. En operation är ju egentligen det sista jag vill göra för det känns inte så lockande att ge sig in i ryggraden o rota på mig. Det ska tydligen göra väldigt ont efteråt och det är inte garanterat att det blir bra. Men men jag har kommit fram till att mina besvär kommer oftare och oftare så om detta är det ända som kanske hjälper så är det kanske bäst att lägga upp sig för läkekonsten.
Helgen för övrigt blir lugn. Just nu sitter Laban och Tomas o spelar ps3, Harry Potter lego o jag slösurfar. Imorgon blir det kalas. En liten killa fyllde 5 förra veckan och han ska ha kalas imorron. Det skulle vara riddartema så vi får hitta på något som skrutt kan ha på sig.
På återhörande, nu ska jag se om tvätten kan ta sig upp från källaren och sen om den kan vika sig av sig självt. Kanske för utöva lite Harry Potter-trollkonst.

Ryggont och noll motivation

Just nu känns allt såååå trist. Jag tycker jag kämpar på bra med maten o träningen men det händer NADA på vågen. Mer år plushållet än minushållet. Visserligen känns det som om kroppen tajtar till sig och kläderna känns rymligare men det är så frustrerande när det inte händer något på vågen. Jag bestämde mig ju för att bara väga mig varannan vecka. Men just nu känns det som om jag helt ska strunta i siffrorna o bara känna efter på kläderna. Kanske ska ta vågen en gång i månaden bara. Jag tränar 2-3 ggr i veckan och det är kalasbra. Tyvärr kommer de spinningpass som jag gått på upphöra nästa vecka för då kommer räddningstjänsten att göra annat. Men jag får ta o kolla igenom träningsschemat o se om jag hittar några andra pass som kan passa mig.
Min rygg spökar igen... o igen o igen. Därför är det lite svårt för mig att köra alla de pass som finns på Campushallen. Vissa dagar känns det som om jag skulle klara av både dansinsirerade pass eller stepup. Men som det är just nu så får jag ont bara av att stå rätt upp o ner. Det är tur att jag har ett höj o sänkbart skrivbord på jobbet så att jag kan variera mig.
Som sagt min motivation är i botten just nu, men jag biter ihop och äter som jag ska. På helgerna "fuskar" jag lite men det är inga bulimifrossor det handlar om. Jag kommer att blogga som vanligt men jag kommer inte att uppdatera med så mycket siffror. Jag borde ha mätt mig när jag började min viktnedgång bara för att se om det händer någe på de måtten.
Kram från ett vintrigt Normlösa

Helgen som gick

Invägning i fredags o denna vecka blev det -0,7. Alla minus är bra minus. Fast efter helgens kolhydratsfrossa så är det säkert ett redigt plus. Plus att jag har mensen på gång o då samlar jag på mig en del vatten i kroppen. Jag ska överväga om jag kanske ska ta en viktkoll varannan vecka bara för att inte känna denna stress. Jag ska ju neråt men det behöver ju inte ske på x-antal veckor.

Jag och Laban åkte upp till systra mi i helgen. Det gick bra att köra även om jag inte gillar att köra i Stocksholm, blir så nervös på all trafik är när det är tre filer i bredd. Som tur är så bor ju de på rätt sida om stan så det är inte så extrem trafik där jag ska köra. Men det är ändå så det räcker för att göra mig lite stirrig.
Vi hittade på lite allt möjligt. Det hade kommit mycket snö så vi bylsade på oss mycket kläder o gick ut o åkte pulka en stund, det var skoj. På söndagen var Alea bjuden på kalas på ett lekland och Laban fick följa med. I tre timmar lektes o busades det. De åt pannkaka, käkade glass o på slutet fick de en godispåse att ta med sig hem.
Vi åkte hem i måndags på förmiddagen. Kom hem vid 15tiden o två timmar senare så var laban på gymnastiken. Jag skulle inte ha pallat en timme gympa, ungarna måste gå på helt andra batterier än vad vi vuxna gör.
Nu är vi tillbaka i vardagen igen. jag är ledig idag och Laban ska snart iväg till dagis. Jag känner mig fortfarande helt matt o trött, men det kan bero på att min rygg är lite knas igen. Den tyckte inte om att leka o klättra på leklandet. Förhoppningsvis går det väl över om en dag eller två.

Sveriges Mästerkock

Mycket bra program. Undrar hur en annan skulle bete sig om jag fick vara med. Nu tror ju inte jag att jag har dessa otroliga kunskaper som de har. Visst jag kan laga mat o jag kan en del rent teoretiskt. Men sen att utsätta sig för den pressen stressen och alla jävulska utmaningar skulle nog göra mig till ett monster. Jag gråter, svär o slänger redskap omkring mig. Per Morberg är lugnet själv om man jämför med mig.
Mina favoriter just nu i programmet är:
Killarna: Mattias Jeppson
Mattias Jeppsson. Foto: Linus Hallsénius/TV4
Tjejerna: Josephine Lindqvist. Eller Sigrid
Josephine Lindqvist. Foto: Linus Hallsénius/TV4
Sigrid Bárány. Foto: Linus Hallsénius/TV4
Fast jag tror nog att vinnaren kommer att vara Mattias eller Marco. Marco håller sig trots allt kvar fastän han har varit med i två stycken utslagningsfajter.
Bra program är det iallafall, för det är ingen förnedringstv a´la Big Brother etc.

Going blonde...

Har blondiner roligare. det vete tusan. Jag har ju haft alla möjliga färger och frisyrer. För det mesta vill jag vara röd åt vinterhållet men jag vill vara blond på sommaren. Så i fredags var jag till min frisör och nu börjar projekt blond igen. jag blev supernöjd med både färg o frisyr. Min frisör camilla är en redigt bra klippare.I helgen blir det Stockholm. OM inte det blir snöstorm och OM inte laban blir ännu mer snorig o förkyld än vad han redan är. Jag håller alla tummar och tår som jag har.

Två spinningpass har det blivit denna vecka och jädrar vad skönt det är att svettas o ta ut sig på ett sånt pass. Ska bli spännande att se vad vågen visar på lördag. Jag hoppas så klart på ett rejält minus. Ja vaddå, drömma kan man ju alltid göra.  

Mitt liv i bloggform

Mitt liv o min matdagbok blandad med familj & jobb.

RSS 2.0