Jag finns här

Jorå jag lever o har halvdan hälsa.. Förkyld med snorisboris på besök, hosta o allmänt trött. Men jag är ju kvinna så jag biter ihop o kör på.. Tentan i grundmedicin för 2 veckor sen gick bra. Över förväntan fastän det inte alls kändes bra när jag gick ut från klassrummet. Men 116 av 124 är inte illa alls. Nu på måndag är nästa prov, slutprov i anatomi o dagen efter slår de till o vi har praktiskt prov i manuell medicin. O återigen har jag panik, ångest o inbillar mig att jag kommer att köra fullständigt på detta. Men jag tränar så mycket jag bara kan o förhoppningsvis fastnar det viktigaste i skallen på mig.
Om nån timme ska Tomas skjutsa mig till Linköping för sen ska jag hoppa på tågen ner till Karlskrona. Jag ska på en sista fest med mina arbetskamrater. Sista natten med gänget. Ska bli kul att ses. Jag jobbar ju min sista kväll den 26e dec så det är inte många kvällar kvar.
På återhörande.

Vad ska vi äta....?

Är en oerhört vanlig replik hemma hos oss.. Och då är det inte maken eller sonen som frågar. Utan det är jag som ställer den frågan. Jag tycker om att planera vad vi ska äta. Helst skulle jag göra matlistor så att jag hade lite koll på vad som ska lagas till under veckan. Men som situationen är just nu eller har varit under många år så är det lite svårt.... Hmm svårt säger ni, varför då? 
 
Jo först o främst har jag haft kvällsjobb i många år. Och det betyder att många kvällar i veckan är jag inte hemma så maken o sonen får reda sig själva hemma. När det bara var pojkvän/sambo/ o sen så småningom maken o jag så levde han oftast på yoghurt o smörgås. Fast å andra sidan så lever de på fortfarande på yoghurt o smörgåsar om kvällarna. Maken avskyr att leva efter listor så detta med att se vad man kan tänkas äta o laga till under veckan går bort. Han öppnar kylskåpet o ser vad som hoppar ut. 
 
För något år sedan försökte jag lägga fram förslaget att vi skulle använda oss av någon av alla dessa "matkassar" som plockas ihop. Men det ratades. Han vill inte att någon annan ska bestämma vad vi ska äta.. Nää sant. Jag kan också vara sådan att jag kanske inte alls är sugen på rödbetsbiffar med basilikasås.. O då blir den rätten liggandes o kanske inte lagas. Så det är "bortkastade" pengar. 
 
Oftast får vi ihop något i matväg de kvällar jag inte jobbar. Men det kan ju vara så trist att göra "vardagsmat" o bara komma på något gott är jobbigt när blodsockret är i botten o jag känner att mina aggresiva sidor sätter in. För när jag är hungrig så vill jag ha mat NU... Inte SEN...NUUU...  Men det är då som mannen min kan sätta igång med ett långkok.. Det dras fram grytor, kryddor råvaror mm mm... Helst ska det vara något som gör att han känner sig extra manlig.. nämligen GRILLEN... o då pratar vi inte om några snabbgrillade lövbiffar.. Näää fram med den där spädgrisen som legat o väntat i frysen. .Här ska grillas... 
-Du kan ju göra lite, sås, sallad, grillsmör o gärna baka något gott bröd under tiden som Nasse snurrar runt där ute.. (säger maken) 
Gaaaah... Var är närmsta pizzeria?? Faen att vi bor på landet o de inte har utkörning till oss.. 
-Äh ta en frukt så länge... Du är lite ilsken nu.. 
 
 
Sonen vår har samma humör som jag när han är hungrig så det kan krocka fruktansvärt mellan oss. Det är ungefär som att jämföra Nord o Sydkorea vi ligger på gränsen till inbördeskrig. Shopping i affärer är krisfall för oss. Han har ju oftast turen att kunna få en banan vid fruktavdelningen så han klarar sig bort till brödet där det brukar finnas en liten smakbit av bulle.. Men jag då.. jag får ingen banan.. Jag kryper på knäna bort till brödet o norpar till mig en bullbit. 
 
Mannen min kan inte heller tänka på mat när han äter eller inte är hungrig. Jag är den som oftast vid frukosten på helgerna ställer frågan -Vad ska vi äta ikväll??  Men jag får inget svar då.. På sin höjd en trött blick o en suck..  Så nu har jag lärt mig att jag gör bäst i att fråga antingen kvällen innann eller ett par timmar efter frukosten. Att jag då går omkring som en tickande bomb är en helt annan historia.. Tur att vi har ett godisförråd att norpa av så att mitt blodsocker får sig en rush då o då.. 
 
Historien om, nödchoklad får bli i ett annat inlägg.. 
 
 

Blaha blaha inlägg

Först o främst.. Jäkligt nervös just nu. Om en dryg timme sitter jag i klassrummet o har tenta i Grundmedicin.. Detta ämne innefattar, celler, nerver, blodet, lungor, hjärta, mm mm.. Vi skrapar visserligen "bara" på ytan. Läkare o sjuksköterskor går nog ännu mer ner o skopar i sig kunskapen. Men för en annan som ska bli massör är det bara lite hudskrap. MEN det är inte så bara. Jag har pluggat i två veckor o jag vet inte om jag är så mycket klokare nu än för två veckor sen. Känner mig bara mer förvirrad. Jaja.. jag sätter mig ner andas o sätter igång med att skriva. Behålla lugnet o svara på det jag kan. Polletten trillar kanske ner precis kl 10.15..

Jag hittade dessa bilder. Det är en fotograf som heter Dina Goldstein som har fotat "sagoprinsessor" om hur det gick efter att Prince charming "räddat" henne. Fina bilder o många ganska tragiska. Kolla själv.
 
http://www.demilked.com/fallen-princesses-dina-goldstein/
 

Kläder som får ben

Jag blir så less. Jag vet att jag lämnade ett regnställ vid Labans krok på skolan. Byxor o jacka o namnade som man ska göra. Igår sa en av fritidslärarna att han måste ha ett par överdragsbrallor. MEN säger jag det ska hänga på hans krok...
I morse när jag lämnade huliganen på skolan gick jag med o kollade på hans plats.. Nähä, där hänger bara hans regnjacka.
-Laban, har du hängt dina byxor någonannanstans??
-Nääää jag har inte sett dem, har aldrig haft några byxor. Vet inte var de är...

Suck.. Antingen är min lille pojk väldigt virrig. Han har använt dem o lagt dem på något "bra" ställe. Eller också har någon annan lånat dem o glömt att hänga tillbaks dem. För på hans plats är de inte. O inte heller såg jag dem nere på fritids. Jahopp "bara" att köpa nya då. Snart sätter jag gps på alla plagg. Blir nog billigare i längden för jag vet inte hur många omaka vantar jag har här hemma.

Rött är sött

Japp, jag gick från blond till rött. Så skönt att bli av med den blonda mössan. Jag tycker om att vara en färgklick nu när det börjar bli mörkt o murrigt ute.

Bilder från Höstfesten

Jag var ju med på Höstfesten i Motala för en dryg månad sen. Nu har jag fått tillgång till bilderna som togs på mig. Dessa fina bilder är tagna av Anders Högqvist som har företaget http://hogqvistmedia.se/
En mycket trevlig kille som dessutom är gift med min frisör som också är ooooerhört duktig Camilla Högqvist.
 
 
Kläderna kommer från Blåklinten och glasögonen från Synsam. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sur på UPS

Här kommer ett surt inlägg. Jag muttrar o tjurar över UPS, kan lika gärna sura över DHL eller alla typer av leverantörsbolag. För de är alla lika usla på att leverera saker i tid.

Denna gång är det alltså UPS som är klantarna. Jag beställde lite massageprylar i veckan. Fick mejl om att det skickats o var på väg till mig. Fick sen mejl om att det minsann skulle komma under fredagen mellan kl 9-19... Håll dig hemma annars kan inte överlämnande ske. Hmm tur då att jag inte hade något planerat just denna fredag. Får et mejl om att leverans inte kunde ske för rätt adress måste lämnas.
-MEEEEEN vad Faen.. Rätt adress står ju på orderlappen och mitt telefonnummer.

Ringer till UPS o pratar med en kille... -jaha, den adressen stämmer det? Jaaaa, säger jag. MEN jag bor INTE inne i XXXXX utan utanför i en by som hör till denna ort.
Jaha, säger han det var därför vi inte kunde hitta den adressen. Då levererar vi på måndag är du hemma??
Nu är det ju så att jag kanske måste försvinna bort ett par timmar, går det att försöka bestämma en tid?? Näää det kan vara svårt säger han.. *suck* UPS får visst vara hur slarviga o nonchalanta som helst men en annan är "livegen" attans dig om du inte är fast i hemmet under hela dagen då blir det inget paket.

Var tvungen att fråga killen. -När jag söker på min adress via Eniro, Hitta eller Google så hittar jag mitt hus utan några problem. Vad har ni för uselt gps-system?? Det kunde han inte svara på.
Och om de nu får problem med att hitta vår adress från första början.. Varför tar de inte o ringer hem till mig o frågar var jag bor?? Näää fy för nonchalanta leverantörsbolag.

Inte konstigt att Tom Hanks inte kunde hittas i första taget när han spelade i Cast Away. FedEx är säkert lika usla på att hitta rätt adresser de med.

Mitt liv i bloggform

Mitt liv o min matdagbok blandad med familj & jobb.

RSS 2.0