Gårdagens mat..

Nänä, nu ska inte detta bli en matblogg.. Men det är skoj med mat o att laga mat. Jag har nu gått över mer till LCHF, lågkolhydratskost eller vad man nu kallar denna "diet"... Helt enkelt så slopar jag mycket kolisar.. dvs bröd, pasta, potatis, mjölprodukter överhuvud taget. Jag äter frukt o bär men inga mängder.. Jag känner att jag faktiskt mår bra på detta.. Jag triggas ju igång på kolisar o mitt sötsug blir kolossalt när jag t ex käkar pasta.. 
 
Sååå igår bestod min mat av följande:
Frukost:
 
Falsk ostkaka gjord på squash bl a.. Mycket gott ihop med lite grädde o hallon.. Jag öste på med mer hallon efter att jag tagit bilden. Ville inte att det skulle se ut som rena rama blodbadet på fotot ;-)
 
Lunchen:
 
En smarrig räksallad med ägg o ost.. Mumsigt värre
 
Kvällsmaten
 
Smarrig kålgott.. Dvs det är nästan som en kålpudding men man går den på spisen. Brun mat ser ju inte så gott ut.. Men med ett softat filter o lite lingon så är det nääästan så att den går att servera på fina restaurangen.. 
 
Om ni önskar recept på någon av rätterna så är det bara att hojta till....
 
När jag ändå håller på att lägga upp matbilder så kan jag tipsa om en annan liten godsak. Nämligen..
 
Baconlindade o ostfyllda champinjoner. Ser inte heller mycket ut för världen.. Men det var goda små rackare detta. 
 
Smaklig spis. 
 
 
 

Brev till Hemglass

 
 
Detta brev skickade jag iväg till Hemglass... Ska bli spännande o se om jag får någe svar.. 
 
 
Hej
 
Förr så kom glassbilen alltid genom Normlösa utanför Skänninge. Förvisso på en "idiottid" då en annan nästan aldrig var hemma. För antingen hade jag åkt till jobbet o min man hade inte kommit hem från jobbet.. MEN ni kom iallafall o man kunde ha turen att kunna köpa glass...
 
MEN nuförtiden så kommer ni inte genom denna lilla by överhuvudtaget. Jag kunde höra er melodi ett par ggr under semestern o säger med glad röst till sonen.. -Att idag minsann kan vi köpa glass.. Döm om min förvåning när melodin blir svagare o svagare för att till sist dö bort... 
 
VARFÖR stannar/kör ni inte igenom Normlösa längre??  Och om ni beslutar er för att göra det.. Ta en bättre tid för runt kl 15-15.30 är det inte så många hemma.. 
 
Hoppas på svar. 
mvh Anette

1 vecka kvar

Om en vecka sitter jag i skolbänken... Då börjar 2 års utbildning på Bergqvist Massage o friskvårdsterapututbildning. Ska bli så spännande att börja plugga igen. Var ju 15 år sen som jag läste sist. Visst det kommer att bli tufft att både jobba o plugga denna första termin. Men det är ju "bara" dryga 4 månader sen slutar jag ju jobbet.

Jag är ledig idag men sen jobbas det o så jobbas det lite till.. Kommer nog vara lite lätt förvirrad o trött men det ska gå.

Min nya last....

 
Är denna serie.. Som heter just Cake Boss.. En dokuserie om ett familjeägt bageri utanför New York. Killen Buddy på bilden är som sagt Bossen o han o hans anställda gör helt makalösa tårtor o andra bakverk. Jag kollar på dessa avsnitt via Netflix o det finns just nu 86 st så jag har att göra.
 
Liite jobbigt att sitta o kolla på massor av smarriga tårtor samtidigt som man ska hålla sig borta från sötsaker o kolhydrater.. Men det är ju inte förbjudet att titta ;-)

Nämen hoppsan

Long looong time ago.. Jag vet. Sommaren kom o gick.. Vill minnas att sist jag skrev något så var det visst när jag lycklig uppdaterade om att vågen minsann stod på tio tappade kilon.. Hmmm denna sommar har gjort någe med siffrorna.. För det kan ju omöjligen vara jag som har tuggat o slurpat i mig ett par extra kilon.. Meen det är ju så gott med mat, godis, glass o vin o allt däremellan.
Ja ja, nya ta o nya utmaningar.
Sommaren har varit helt underbar. Vi har tillbringat den i stugan, Trosa, Stockholm, hemma med simskola på kvällarna. Födelsedagar, Skåne, Ullared, Jönköping och avslutade med Kolmården.. En mycket mysig semester. Kan inte klaga på vädret heller. Lagom varmt o en har orkat att göra saker.

Men NU så är det allvar på G. Jag har börjat jobba och om 1,5 veckor så börjar även pluggeriet. Ujuj, det kommer blir tufft att sätta sig i skolbänken igen efter 15 år... Men det ska gå.

Ska försöka att återkomma oftare med mina uppdateringar. Så länge kan ni ju läsa min makes blogg istället. Den är rolig o uppdateras dagligen.. http://tomaskruger.se

Mitt liv i bloggform

Mitt liv o min matdagbok blandad med familj & jobb.

RSS 2.0