Träningsvärk

Jag var ju o svingade lite Kettlebell i min "ensamhet" på campushallen i tisdag. Jag hade gjort ett eget litet träningsprogram som bara tog ca 25 minuter. Jag kan ju säga att jag var trött o mör efter dessa 25 minuter. KB är verkligen effektivt. När jag kom till jobbet så kände jag trötthet i benen. Ojojoj, det här kommer bli träningsvärk.. Mycket riktigt igår hade jag ont i biceps, trapezius, latsen, benen you name it.. Är nog öm i varenda liten kroppsdel som användes.. Men det är en skön värk.
Visst det var lite jobbigt att ta mig nerför trappen nu på morronen. Men imorron vänder det o kommer inte vara lika ont längre. Nu har jag blivit sugen på att köpa mig en egen KB på 12 kg o kanske en på 16kg. Man kommer långt på enbart dessa två kulor. Sååå om det finns nån som undrar vad jag vill ha i julklapp... Ge mig ett järn(klot)..


Är jag lik en kändis??

Jag laddade ner en app på min telefon som heter Myheritage.com för jag hade läst att det fanns en kul grej där som heter "Min kändis"... Man laddar upp ett foto på sig själv o sen scannar appen av mitt ansikte o jämför med ett gäng med kändisar.. Detta var vad "de" kom fram till när det gäller mig o mitt fejs..
 
Hmmm, njaaee, inte spec eller?
 
Uj om jag var lika vacker som Kate... Varför har då inga modellagenturer ringt mig? De vet kanske inte att jag finns..
Hur tänker de nu...? Möjligtvis skrattrynkorna vid munnen.
Jo jag tackar ja... Skulle mer än gärna se ut som Halle Berry.. Är lite för blek... Men jag har haft henes frisyr ett par ggr.
O så sist men inte minst...
Här anser de ju att vi bara är 70% lika... Men det vete tusan..
 
Lite kul app är det iallafall.. Får nog finnas kvar i min telefon ett tag till.. Får ta fler foton o se vad som händer.
 
 

Hemglass igen...

Jag mejlade ju till Hemglass i slutet av augusti. Det blogginlägget kan ni läsa här:
http://nettanplattans.blogg.se/2013/august/brev-till-hemglass.html
 
Jag fick detta svar från dem:

Hej Anette,

Vi skickar ert ärende till Hemglass i Norrköping, som ansvarar för körningarna i ditt område.

Med vänlig hälsning

Hemglass

Jahopp, jag har nu väntat i nästan två månader o jag har fortfarande inte fått något svar från Hemglass i Norrköping. Så jag skickade ett surt mejl igen:

Hejsan
Nu har det gått 2 månader sen jag mejlade er.. Ni hade skickat mitt mejll vidare till  Hemglass i Norrköping men de har uppenbarligen ingen lust att kontakta mig för fem öre. Dålig med servicetänk.
Jag tycker det är uselt av er att skicka ut så mycket reklam för ert utbud men när inte glassbilen ens behagar att köra igenom den by jag bor i så känns denna reklam bortkastad.
 
Anette
 
Idag på eftermiddagen fick jag detta svar från Nestlé/Hemglass

Hej Anette,

Vi beklagar att ni inte har blivit kontaktad, eller fått besök av Hemglassbilen.

Vi kommer att kontakta Hemglass i Norrköping och be dem att kontakta dig.

Med vänlig hälsning Hemglass

Såå följetongen fortsätter. Kommer vi någonsin få se glassbilen köra genom byn igen? O jag kan ju ge mig den på att om de bestämmer sig för att köra förbi hos oss så kommer det att ske på vardagar runt kl 15.. Vem tusan är hemma då??
 

 

Naglar

Långa snygga naglar får nu vara ett minne blott. Det går inte att ha långa naglar när man masserar. Dels blir man väldigt handikappad o sen är ju risken stor att den man masserar inte tycker det är spec. skönt med naglar som river en o det är inte heller så snyggt att gå omkring med långa rivmärken på kroppen. 
 
Förra året vid ungefär denna tid hade jag dessa klor. Jag gick till en tjej o gjorde en förlängning.. 
 
Nu dags datum ser de ut på detta vis..
Lite skillnad... Men med dessa stumpar river jag inte nån iallafall. Får väl pigga upp dem med lite glans. Om jag orkar. Lack tar ju tid innan de torkar o det har jag inte tålamod till... 

Det kliar o sticks

 
Som Lotta på Bråkmakaregatan sa...
Varför o åter varför ska kläder som är mjuka o sköna ha så enormt sticksiga lappar i nacken för? De är fastsydda med någon typ av "fiskelina" sen är de gjorda i stickigt glittrigt plastmaterial. Jag kan ju gå och irritera mig som bara den. Det första jag gör är att klippa bort alla dessa lappar. 
För att inte tala om vissa tvättlappar som sitter i en sidosöm.. De kan ju vara som en hel postorderkatalog.. 4-5 olika lappar på olika språk. Men med samma symboler. 
Irriterande. 
 

Den perfekta avokadon

Detta med att köpa avokado är som ett lotteri. Antingen är de stenhårda o har inte en tanke på att mogna detta år. Eller också känns de mjuka o goa o när man delar på dem ser de ut på detta vis.. Klicka på länken för att komma till kaffemorsan. 
http://blogg.alltforforaldrar.se/kaffemorsan/2013/10/06/rutten-avokado/
 
Men i fredags hade jag turen att "min lokala lanthandel" Citygross sålde ätmogen avokado för endast 5an stycket. Köpte på mig några.. O tjohooo. Så HÄR ska en bra avokado se ut.
 
Det blev en mycket god "gucca". Vad har man då lärt sig av detta.. Köp aldrig mer påsar med avkoado för 30 spänn eftersom risken är stor att du får slänga alla dessa "frukter" för att de är ruttna. Köp hellre 2 ätmogna för samma summa som man vet är ok. 
 

Blond vs Röd

Jag satt igår o kollade på "gamla" bilder på mig. Jag är ju sån som inte vill ha samma hårfärg för länge. Jag är gärna blond på sommaren o röd på vintern. Ser däremellan är det en salig röra. Det är ju lättare att gå från blond till röd än tvärtom för man blir ju inte ljus i en handvändning. Risken är ju stor att man blir kanariegul. Been there done that. 
 
När folk frågar mig "Vad har du för hårfärg, egentligen??" Tjaaa, jag är en "klassisk" råtta. Gråbrunmatt... En oerhörd trist färg med ingen glans för fem öre + att jag får gråa hårstrån när det växer ut. MEN jag har MYCKET hår. Jisses vad min frisör få klippa o klippa när hon tar sig an mig. Ingen risk att jag blir tunnhårig inte. 
 
Men så nu är frågan. Fortsätta vara blond eller gå åt det röda igen?? Kan vara kul o veta vad ni mina kära läsare tycker. Fast å andra sidan så brukar jag ju gå min egen väg när det gäller frisyr o färg. Men kan vara skoj att få veta lite ändå. ;-)
 
 
Detta är jag just nu. Taget för nån vecka sen. 
 
O detta är nog från en höst för 2 år sen... 
 
Känner också för att köra på den röda frillan. Dvs skaffa längre lugg o klippa/raka mig på sidorna. 
 
 

I löööv you

Nu märks det att hösten är här för att stanna. Fast hur kan man stoppa den. Bara att acceptera o gilla läget. Hösten kan vara hur mysig som helst. Speciellt soliga o klara dagar när löven sprakar i massor av härliga färger. Men när det är grått, grått o åter grått med regn o blåst då är det mindre mysigt.

Just nu ser det ut så här i stora delar av vår trädgård.

Så jag önskar att det kan komma en rejäl höststorm som drar ner alla löv som är kvar på träden o samtidigt blåser ner löven åt rätt håll i ån så att jag slipper att räfsa upp allt. Det är ett par timmars jobb. Visst det ger motion. Men även ryggont o blåsor i händerna. Finns roligare saker att få sånt på.
 
Eller också låter jag allt ligga kvar (till min ena grannes förtret) o låter det vara gödsel o näring åt gräsmattan så att jag får klippa den dubbelt så ofta nästa sommar.
 
 

Imorron är det dags igen

För att ta emot kunder. Vi har vår andra kvällspraktik o det kommer garanterat att kännas lika nervöst då. Man har ju inte en aning om vilka personer som kommer. Hur deras hälsojournal ser ut eller om de har krämpor som en annan inte kan "rå på"
Denna vecka har vi visserligen lite mer kött på benen. Vi har lärt oss lite fler muskler o lite andra grepp. Lärarna vill gärna att vi skickar med "hemtöjar" med kunderna. Dvs instruera dem i olika typer av stretcher som de kan utföra hemma. Det är verkligen jättesvårt att instruera en person så att denne förstår mig. Jag vet ju själv hur den ska utföras men att förklara den kan vara så mycket svårare.
 
Det börjar också att bli dags att hitta en eller två praktikplatser till vår sk LIA-period (lärande i arbete) I den första perioden kommer vi ju att rikta in oss mest på massage. Jag har lite funderingar o ska ta tag i lite kontakter. Ska bli spännande med praktik för att få komma ut i det verkliga arbetslivet. På skolan blir det ju lätt en liten bubbla.
 
 

Fladder

Idag har jag fladder i magen o snömos i skallen. Japp dags för första provet. Jag tycker jag har läst o läst o läst.. Men när jag sitter o försöker att tänka på saker så känns det som om inget har fastnat. Men men.. om en stund när jag sitter där i skolan så kommer det förhoppningsvis att falla på plats o jag ser allt lite klarare. Eller också blir det som för Mr Bean.. klicka på länk
 
http://www.youtube.com/watch?v=9LhLjpsstPY
 
Återkommer senare om hur det gick..

Att åldras

Alla blir vi äldre. Men man kan ju åldras på olika sätt, både till det bättre o det sämre. Att jag kom o tänka på detta just nu var för att jag var till min "barndomsort" förra lördagen med sonen för han var med på en fotbollscup. Jag gick i skola där från 3an upp till 6an. Under dagen sprang jag på en o annan gammal skolkamrat. En del kände jag knappt igen för de hade blivit så "gamla". Gråa hår hade växt ut hos en o annan. Ett par trivselkilon hade lagts på. Det positiva med det hela är att många av dem som var dryga o kaxiga i skolan har vuxit till sig o blivit riktigt trevliga.
Eller också är det jag som har förändrat mig. Att jag ändrat mitt utseende en del är väl en grej. Men jag har också fått bättre självförtroende o skinn på näsan så jag är inte längre "rädd" för dessa personer.
Som en kompis till mig skrev på sin FB häromdagen.
 "Tänk om jag vore 20 år yngre men med det självförtroende jag har idag"  
 
Det finns så många personer i min omgivning som jag avskydde i skolan. De mobbade, slog o betedde sig allmänt illa. En del av dessa personer har jag träffat på senare tid o jag har berättat vad jag tyckt o tänkt om dem. De har visat ånger o sagt förlåt. Jag har förlåtit dem men jag kommer aldrig att glömma. Som klyschan säger. Det som inte dödar det härdar.
 
En annan intressant tanke har slagit mig. De personer som ansågs vara "snyggingarna" i skolan är nu ganska trista o beiga i sin framtoning. Många är sletna o rynkiga. Deras yttre är inte längre så vackert. Det är istället de "gråa mössen" som blommat ut o är de vackra nuförtiden.
 
Så här såg jag ut i slutet av gymnasiet.
Och så här ser jag ut nu..
Bättre sämre?.. Jag är en trevlig person i alla fall.. ;-)
 

Plugg o provvånda

För att sammanfatta senaste veckan lite kort..
 
Måndag: Jag o en kompis åkte till Ullared. L skulle hämta upp mig i Mantorp vid 6.30. När kl var några minuter över detta klockslag ringde hon mig o berättade att hon var lite sen. Jaja, ingen fara på taket vi har ju inga tider att passa. 10 minuter senare så glider hon in med sin bil o jag skuttar in.. Glada i hågen ger vi oss iväg på motorvägen. Straxt efter Mjölby blir det stopp. Låååånga köer som står still..  Jahopp bara att vänta o "gilla läget" Efter en 30 min börjar det att rulla igen. O när vi närmar oss orsaken till stoppet så ser vi detta.
 
Ett släp till en lastbil hade börjat att brinna. I släpet hade det funnits trävaror så det hade varit en rejäl brasa. Brandkåren hade nog tömt en hel del skum över elden. 
 
Jag kunde läsa i tidningen senare att branden startat vid ca 6.30 på morronen. Såå om vi ändå hade kommit iväg i tid så hade vi ändå fastnat i bilkön o kanske hamnat mitt i händelsernas centrum. 
Efter detta lilla äventyr tog vi oss ner till Ullared. Nån timme "sen". Vi haffar en varsin vagn och ger oss in i shoppingens mekka. Jag fyndade mängder med fina grejer i klädväg. Men det får nog bli ett annat blogginlägg. För om folket (kärringar) på Gekås är ett kapitel för sig. 
Kom hem vid 20tiden på kvällen.
 
Så kommer vi då till resten av veckan.
Tis-tors.. Nu var det dags att börja hemmaplugga. Jag har prov på måndag i Anatomi/Fysiologi.. Det känns som om ju mer jag läser ju trögare blir jag. Jag blandar ihop saker o ting o när jag försöker att redovisa saker för mig själv så känns allt som ett enda tomt "Jaha"..  Men men jag läser på o sen får jag hoppas på att jag inte får total hjärnstillestånd på måndag utan att det klickar o jag får en Aha-upplevelse. 
 
Hösten närmar sig med stormsteg o det är så mycket vackra färger ute. Det är ju ganska grått väder men det gör inte så mycket när träden ser ut på detta vis. 
 
 
Nu får detta räcka för idag.. Men jag lovar att återkomma om tanter o Gekås o kanske ett o annat. 
Kram på er. 
 
 

Äggande..

Jag bor ju på landet o på landet finns det många bönder. Just på "mitt" land finns det ett antal hönserier på stenkasts avstånd. Eftersom de flesta bönder tror gott om sina medmännsikor eller helt enkelt inte har tid att stå och ta emot kunder som vill köpa ägg så är det många som Har ett litet krypin där de säljer ägg o man får stoppa pengarna i en burk/låda o ta växel om man inte har jämna pengar.  Ett helt underbart system tycker jag som man inte ska missbruka o stjäla ägg. 
 
Jag brukar gå till en klasskompis till Laban. Denna flickas föräldrar har massor med hönor. O det känns faktiskt väldigt bra att köpa ägg av just dessa personer när man ser hur glada dessa hönor är o vilket bra liv de trots allt får leva. 
 
 
De får springa "fritt" på ett stort inhägnat fält. Men vissa av hönorna flyger över staketet o traskar omkring lite överallt.  Så gemytligt o härligt att komma dit. Äggen smakar så mycket bättre o hönorna är lyckliga. 
Sååå om ni vill köpa ägg från lyckliga hönor så ska ni åka till denna bonde i Normlösa. Fråga mig om vägen. 
 

Knåda knåda...

Imorron.. Ska vi ha vår första kundpraktik.. Vi ska hinna att massera 3 eller 4 personen var under kvällen. Vi börjar vid 15.30 o slutar vid 19.30. Det känns lite nervöst. Visst nu första gången ska vi satsa på en skön enkel massage. Men det är ändå nervöst. Vilka kunder får jag, kommer de tycka att jag är bra/dålig. Tar jag i för löst eller är jag för hårdhänt. O så detta med hälsodeklarationen o journalskrivningen.. Ja ja, det kommer att ordna sig. Vi har ju en handledare i rummet hela tiden som vi kan rådfråga. Det är hlt klart nyttigt att få öva på helt okända människor o inte bara sina klasskamrater.

Bröllopsdag nummer 8

Idag har jag o Tomas vår 8e bröllopsdag. Jag gick ju o tänkte att eftersom jag både går i skolan och jobbar under denna dag så skulle vi inte hinna med att fira den på någe spec. vis. Men se det hade Tomas redan tänkt ut. Igår så var han o köpte massor av goda saker till en hejdundrande frukost. Han hade tänkt att överraska mig men han var tvungen att avslöja det hela för jag var så inne i att jag skulle lämna in min bil på service till en viss tid på morronen så han berättade om denna överraskning så att jag kunde ändra min tidspessimism en aning.. jag är sån som alltid vill vara framme helt 10 minuter före utsatt tid.
 
Men men jag hann både äta frukost och få bilen till verkstan i tid..
 
Tack min älskade make för att du står ut med mina konstigheter.. Hoppas på att få fira många bröllopsdagar tillsammans.
 
Jag minns vårt bröllop som om det var igår. Det var kallt o blåsigt på för/eftermiddagen. Lollo fick gå o köpa sig ett par vantar när de gick på stan. Men sen framåt eftermiddagen någon timme innan vigseln så sken solen upp o sen var det fint väder resten av kvällen. Vigsel, middag, talen o salsan var helt magisk.. tack alla som var med o förgyllde vår dag. Ingen nämnd o ingen glömd...
 
Mycket ris blev det.. o mycket av det hamnade innanför klänningen..
 
Pirrigt...
 
Fotona är tagna av Andreas Åsenheim..
 
 

Mitt liv i bloggform

Mitt liv o min matdagbok blandad med familj & jobb.

RSS 2.0