Helgen som var...

Jahopp då har den stora Motalafesten varit. Det var så skoj. Jag kom in till Motala vid 11 o gick upp till frisören satt o tittade på alla som blev stylade o sminkade. Blev sminkad o sen fixad i håret. Eftersom jag klippte mig för ett litet tag sen så stylade vi bara till det med vax o grejer. Håret skulle ha pallat en storm i orkanstyrka. 
 
Sen blev det lite tid över innan jag skulle ner till butiken Blåklinten för att byta om så jag traskade lite på stan. Det var liv o rörelse överallt. Kul att det händer lite i Motala även hösttid. 
Kl 13 gick jag till butiken o träffade de andra modellerna o vi svidade om till första bytet med kläder. Byxor, väst, o en swagger.. Upp till torget där vi stod o trängdes med 70 andra modeller bakom scenen.. Jädrar så varmt det var. Svetten rann.. Men när showen började så glömde man liksom bort värmen.  Det var lite nervöst att gå in första omgången o pilligt att få av sig swaggern så att jag kunde vissa plaggen under. Men på någe vänster gick det. Det var precis knökafullt i tältet o publiken applåderade som tokar. Av från scenen på med nästa plagg nu en klänning.. Puh vilken lättnad att få av sig vinterkläderna.  In på scenen igen o nu var man lite mindre nervös. 
 
Vid 15tiden var vi "klara" för första omgången.. O nu då?? 3 timmar kvar tills det var mingel på torget. Åka hem kändes lite meningslöst eftersom det tar ca 1 timme t/r med bil o bensinen är inte gratis. Försökte att ringa en kompis men hon svarade inte o dessutom var två av hennes nr i min mobil inte i bruk längre... Hmm ska nog uppdatera min mobil lite på nummer.  Som tur var så träffade jag på två andra kvinns som hade gått visningen o jag hakade på dem o vi gick ner till Motormuseet i hamnen o tog en fika o satt o pratade. Efter ett par timmar så blev det återigen dags att gå upp till torget o mingla lite. Det skulle bjudas på tilltugg o det var lite torra snittar men även lite god lax mm ... Men det mättade ju inte mycket.  Men det sägs ju att modeller inte ska äta för mycket.. ;-)
 
Vid 19.30 hade vi bestämt att komma ner till Blåklinten igen för klädespåtagning. Tillbaks till torget. Fix med sminket som hade ramlat ner lite grann o så mer spray i håret.. Nu jädrar var alla mer taggade o varma i kläderna. Publiken hade fått lite vin o öl i sig så det var rena rama partystämningen från första början. Man vågade svänga loss lite mer o en kille från Dressmann slet av sig kläderna för att visa kalsongerna.. Publiken jublade..
 
Det var såååå kul.  Jag har fått lite blodad tand o vill göra fler sånna här grejer. Kläder, smink, frisyrer.. You name it.. Jag är allt en liten linslus som tycker om att få lite uppmärksamhet, samtidigt som jag kan vara grymt nervös. 
 
Här kommer iallafall en bild på mig på min sminkning o frilla. Klänningen är min egen o jag fotade när jag kom hem. Kan ju bara säga att jag inte orkade med nån "efterfest" dels körde jag ju bil o så ville jag komma hem till Tomas o Laban. 
 
 

Pirrigt

Sitter nu med fjärilar i magen.. Om en stund ska jag in till Motala o bli sminkad o stylad för att sen traska ner till butiken som jag ska representera idag; Blåklinten för att ta på mig kläderna till första bytet som ska visas. Sen blir det promenad upp till torget där stora tält är uppsatta. O vi ska gå på catwalken 70 modeller ska visa upp sig. Min butik ska ha två byten med kläder så i röran bakom scenen ska vi svida om till byte nr två.
Lite nervös är jag allt.. bara jag inte ramlar av scenen eller krockar med någon så ska det nog gå bra...
Framförallt ska vi se glada ut.. o det brukar ju inte jag ha några problem med..
Le o vinka.... Som Pingvinterna från Madagaskar säger..


 

Är hösten på G?

Från att ha varit varmt o skönt så har det nu slagit till o blivit kyligt på mornarna... Helt plötsligt måste jag leta reda på vantar o mössa till Laban så att han inte fryser på skolan. Det är många barn o föräldrar som inte riktigt fattat att det slagit om. På skolgården så går var o varannan unge o fryser med uppknäppta jackor, tygskor o inga vantar. Man blir lika överraskad av kylan varje år. 
Men det har varit en helt underbar sommar o höst. Inte mycket till regn o många soliga o varma dagar.  Jag har inget att klaga på. Även om jag har en o annan i min omgivning som alltid hittar ett liiiitet att klaga på. Om det inte är fel på det ena så är det fel på det andra. Fast sånna energitjuvar försöker jag att fjärma mig från. Slår dövörat till helt enkelt. 
 
Här kommer ett litet potpurri av bilder från sommaren som var. 
 
 

Tröögt

Nu går det trögt med pluggandet.. Men det är nog bara för att det är 3 eller 4 olika ämnen samtidigt o man vet inte riktigt i vilken ända man ska börja. Detta med skelettet, leder o muskler är ju en röra spec. när det ska vara på latin. Men jag tragglar på o ett o annat sätter sig varje dag så visst gör jag framsteg. Men jag har redan nu ångest inför provet som är om ca 2 veckor. Men det ska nog ordna till sig.

Imorron kommer jag att vara ledig från jobbet för det är rep. för modevisningen som jag ska gå på. Det ska bli spännande att vara med. Bara jag inte snubblar på scenen. Måste rota fram lite skor också som jag ska ha. Hmm var nånstans i min röriga garderob har jag skorna. Riva riva..

 

Laban står o fiskar vid bryggan. Tyvärr inget napp, men det är ju spännande att bara testa på. 
 
Den här lilla larven satt o "gonade" sig bland fläderbären när jag o Laban plockade häromdagen. Visst är det söt så säg.. 
 
 

Saft, saft, flädersaft...

Jag o Laban plockade av lite fläderbär nyssens.. Ska dumpa dem i frysen ett litet tag o sen senare i veckan så tänkte jag koka saft på dem. Fläderbärssaft är jättegott.. För att inte tala om marmeladen.. Blir mängder med bär i år så det är lika bra att vara hemmapysslig o göra lite.

Plugg o modell..

Ojojoj, den senaste skolveckan har varit mycket teoriplugg.. Det har varit an salig blandning på anatomi, fysiologi o grundmedicin. Efter ett par dagar har skallen känns som en enda gröt o jag var nog inte ensam om att känna ett visst tvivel på sig själv.. Kommer en att någonsin kunna lära sig allt detta. 
Men nu är det en pluggvecka hemma så det är väl nu man ska sätta sig ner o dela upp allt så en ser lite struktur i det hela. Men jag tycker att tiden fram till de första proven rusar fram. Lugn o fin.. andas lugnt...
 
I fredags fick vi testa på detta med idrottsmassage. På ett enkelt sätt kan man förklara det som att det är hårdare, snabbare o mer intensivt för att få kroppen att tagga till o kicka igång adrenalinet. I klassen fick halva klassen lägga sig på bänkarna.. Sen körde vi 5 min rygg. Sen skifte till nästa bänk där det blev 5 min baksida ben o så byte igen o vända på personen o köra 5 min framsida ben.. Sen fick de som masserat lägga sig på bänkarna o så blev det samma sak igen. Skitskoj.. Det blev stimmigt men jäkligt skoj. Vi testade även på bindvävsmassage o det är ju en hel vetenskap det med. 
 
Jahopp, skuttar till nästa ämne.. Modell.. Nästa lördag ska det vara jippo på torget i Motala. För ett tag sen efterlyste min frisör modeller o jag anmälde mig kvickt till detta. I veckan fick jag besked att jag kommer få vara med. Nästa vecka ska jag gå till butiken välja ut kläder, sen traska till en optiker o välja ut glasögon för att sen gå till frisören där hon ska kolla hur jag ska stylas i håret. Såå nästa lördag ska jag göra min "modellkarriär". Ska bli skoj o en aningens nervöst. Vill ni se mig så får ni väl bege er till Motala o torget. 
 

Första veckan

Nu har det gått ca 1,5 veckor av min utbildning. Första veckan var vi ju på skolan. Ujuj mycket nya intryck o kunskaper. Vi har varvat antaomiteori med "Manuell medicin" eller massage med andra ord. I anatomin är det mycket latin som ska tryckas in. Det är muskler, leder, ligament, bindväv mm mm.. Känns som en redig soppa. 
 
Massagen är desto trevligare. Mer praktiskt. Första dagen (tidagen) var de flesta lite blyga osäkra o obekväma i det här med att dra av sig klädern inför varandra. Man ser ju en del hud innan man lägger sig på massagebänken. Men efter ett tag så släpper det där o det är en "baggis" att dra av sig brallor o tröja. Dag 1 gick vår lärare igenom kroppsdel för kroppsdel o olika grepp inom massagen. Sen var det bara att öva på varandra. I början kände jag mig lätt stressad o hastade igenom saker lite för fort. Dag 3 (torsdagen) skulle vi massera varandra i 45 minuter.. Jisses vad jag svettades, det är ju som värsta gympapasset. Vår lärare berättade då att på fredagen skulle vi minsann ta o massera varandra 70 minuter var.. Whaaaat!! Hur tusan ska vi få ihop det.. det är ju en evighet. MEN Conny gav oss papper med de olka kroppsdelarna o sen berättade att man lägger upp det i olika tider.. Tex rygg/nacke 15 minuter, benen 10 minuter etc etc, tills man fått ihop så lång tid som man ska massera. Då blir det lättare att ha koll på klockan o kroppen. 
 
Sagt o gjort i fredags parade jag ihop mig med en kille som heter Tommy. Han började o det var supergott att bara ligga o få massagen. Sen var det min tur.. Visst det var ett evigt sneglande på klockan. Men de 70 minutrarna gick o jag kände att det funkade bra. En del kroppsdelar är lite kluriga att få till. Men vaddå vi har ju bara masserat i 4 dagar så vi är ju nybörjare än så länge. 
 
Har fått hem min massagebänk så det är bara för mig att sätta igång o öva här hemma. Tomas o Laban har varit först ut. Laban är dock svår.. det där med att ligga o slappna av är inte så lätt.. Såå det får bli lite lätta strykningar i 5 minuter det får räcka. 
 
Den här veckan har det varit hemmaplugg.. Och som sagt det teoretiska är inte alls lika kul att försöka att klämma in. Latinet är klurigt o kroppen överhuvudtaget är klurigt.. Men jag läser på o något litet fastnar ju. Förhoppningsvis ska vi inte kunna allt på en gång. Så nån dag kanske jag får en AHA-upplevelse. 
 
 
 
 

Nu har det börjat

 
Jajemen nu är jag på G.. I går måndag började skolan. O inte lite lugnt o fint.. Nääråå första timmarna var det mycket info om skolan o kursplanen. Sen på eftermiddagen så satte vi igång med manuell medicin dvs massagen. Vår lärare visade lite lätt olika grepp som man använder sig av inom massagen.
 
Jag var lätt luddug i skallen när jag sen kom till jobbet på kvällen. Idag tisdag så startade vi med Humanbilologin dvs Antatomin..Som bilden visar så ska vi lära oss alla muskelgrupper, fästen, leder mm mm på latin.. hej o hå. Vissa namn är krångliga att läsa. O jag som tycker det kan vara nog så krångligt att läsa polska speedwayförares namn..
Eftermiddagen kom o det var nu dags för massagen. Två o två vid varsin massagebänk.. Av med kläderna o lägg upp dig på bänken.. ;-) Läraren Conny visade först hur man ska göra, vad man ska tänka på o framförallt hur man ska stå utan att knäcka ryggen av sig. Jisses... det var svettigt. Jag var klippt genomsvett efter dessa timmar. Men sååå kul.
Nu längtar jag efter att få hem min egna bänk så att jag kan börja öva på mina nära o kära o andra i min omgivning. Det är bara att höra av sig till mig om någon är intresserad av att vara "försökskanin"
 
Om några veckor ska vi ta emot våra första kunder. Huvva vad det kommer att kännas pirrigt när vilt främmande person kommer till mig för en behandling..
 

Mitt liv i bloggform

Mitt liv o min matdagbok blandad med familj & jobb.

RSS 2.0