Mer tävlingar.

Nu har jag hittat en ny blogg som heter,  http://kattasfett.se/ Även där kan man vara med o tävla om saker o ting. Denna gång en personlig almenacka. Klart jag vill prova o vinna detta.
Jag är med och tävlar om en personligalmanacka hos Kattasfett! Var med och tävla här du också!

Tävling hos Eleonore


Jag hade ju sån tur förra gången jag var med i en tävling på Eleonores blogg. Dessa burkar var ju så otroligt söta så vem vill inte vinna ett presentkort så att jag kanske kan köpa dessa sötnosar.
”Jag tävlar hos Fika Med Eleonore om fina plåtburkar från Lyxiga Plåtburkar. Jag har chansen att vinna plåtburkar och boxar från  Derrière la porte, Dixie och Blafre.”

Sisådär, nu har jag gjort min del i tävlingen. Då är det bara att hålla tummarna.


Helg i Mariefred

I helgen var jag och mina kära i Mariefred. Vi tog tåget från Mjölby o efter två byten 3 tåg o en buss så var vi framme. Jag hade letat upp ett B&B som heter Frelo. Vi fick husera fritt i en trerums lägenhet. Familjen som har detta ställe bor själva på övervåningen. Det var ett kalasbra ställe så vi kommer säkert att återvända dit till sommaren igen. de frågade oss om vi var kattallergiker eftersom de har en kisse som hade sin kattlucka i lägenheten. Kissen var superfin o snäll så det gjorde inget att den kom o sprang ibland.
I söndags var det så jul/adventsmarknad. Vädret var ju inte det roligaste. Regn o blåst och plusgrader. Men men det var okej ändå. Vi tog en tur med det gamla ångtåget Mariefred-Läggesta t/r.
Det fina gamla stationshuset i Mariefred.
Detta ånglok byggdes på Motala Verkstad
I Läggesta så vänder tåget för att sen vända tillbaka till Mariefred.
Och så var vi tillbaka igen.
På sommaren så går det att ta en längre tur med tåget. Då går det mellan Mariefred och till Taxinge. Där finns ett fint slott där de har en mycket smaskig kakbuffé. Vill man inte ta tåget tillbaka kan man alltid ta ångbåten från Taxinge tillbaka till Mariefred, det är också en mycket mysig utflykt. Vi tänker ta den rundan i sommar.
Efter tågturen så hade jag sett att Leila Lindholm skulle vara på bokahandeln i stan och signera sina böcker. Så jag smet ifrån männen mina o gick till bokhandeln och köpte en av hennes böcker och fick den signerad. Leila är en av mina favoritkockar/kvinnor. Vacker o duktig på att laga godsaker. Och som den "beundrare" man är så var jag självklart tvungen att få lite bilder på henne.
Hon frågade om inte jag ville vara med på en bild o det är klart man inte tackar nej till det fastän jag ser hur fånig ut som helst på det fotot. Men det är så jag ser ut, inte mycket att göra åt det.
Och så en enskild bild bara på henne. Skoj att hon var i stan samma helg som en annan. Men nu bor ju hon förvisso någonstans i denna stad så folk kanske springer på henne var o varannan dag. Men för mig var det ju rena rama turen.
I helgen som kommer jag ska jag och min arbetskompis +chefer ner till Karlskrona på julfest. Ska bli skoj det med. Jag har börjat att fixa med en del julklappar. Det största problemet är till Tomas. Vad fasen köper jag till honom. Han har allt och han är något kräsen att köpa saker till. Jag får fundera lite.
På återhörande.

Bosu

Bosu= Both Sides Up....





 




Ja jädrar idag körde jag alltså ett Bosu-pass. Jag vet ju med mig att jag har taskig balans i vanliga fall. Men att sen kliva upp på denna "boll" gjorde ju inte saken bättre. Instruktören pratade om att ha kontroll o hitta sin balans o styrka o core.... Jorå nog kunde jag hitta lite av det. Men det där med att ha kontroll i rörelserna och balansen var det sisådär med. Jag kände mig mest som en kombination av en vinglig kalv o en viftande fågelskrämma på detta pass. Men jäklar vad jag svettades och jag kämpade. Jag kommer garanterat att ha träningsvärk i morron för jag kommer upptäcka små muskler som jag inte hade en aning om  att jag har.

Det passet gick ut på var att dels träna upp balansen. Stärka bålmuskulaturen, ryggen, rumpan. Det var en del "plankan"-övningar som varierades en hel del. Även lite flås tränades men jag blev inte så flåsig eftersom jag inte hängde med så bra i rörelserna. Men jag ska ge detta pass fler chanser så till slut kommer jag kanske ha en superbalans.

Bara en sån här enkel övning

Stå på runda delen på bollen o sen samtidigt blunda var svårt, jag ramlade av efter säkert bara 10 sekunder. Men som sagt övning ger färdighet.

Spinna, spann, spunnit.

 



Innan jobbet idag var jag på ett spinningpass. Jag var för några veckor tveksam till om jag skulle palla med ett spiningpass för det stod nämligen att det skulle vara 6o minuter. Men jag vågade mig iväg o det visar sig vara effektiv cykling i ca 50 minuter o sen är det ca 10 min nedvarvning och stretch. Jag svettas verkligen floder under detta pass och det känns som om min puls är uppe i 180. Men det är så jäkla skönt att köra järnet.


En sak som är "märklig" när jag tränar spelar ingen roll vilket så blir min ansiktsfärg lila/rött som ett plommon/vinteräpple. Medans alla andra ser så svala och oberörda ut. Svettas inte dem överhuvudtaget, eller är det så att de inte anstränger sig det minsta?? Eller är det mig det är "fel" på. Jaja, skönt att svettas o känna att man gör lite nytta är det iallafall. Kom också på idag hur man drar igång bastun så jag satt o eftersvettades lite i den efteråt. Imorron blir det ett Bosupass. Återkommer med recension, om jag överlever.

Mariefred

Jag och Tomas gifte oss i Mariefred 2005. Vi har försökt att åka dit nångång varje år efter det. I år har vi inte kommit dit ännu. MEN på lördag nästa vecka tar vi tåget dit och ska bo på ett B&B i två nätter.  Det är julmarknad den 1a advvent och då passar även museijärnvägen på att ha öppet så det blir att åka lite gammeltåg. Det gillar ju både Laban och Tomas.
Mariefred är en väldigt mysig liten stad med små mysiga butiker o kullerstensgator. Nu har ju jag bara varit inne i "centrum" o har dålig koll på ytterområdena. Men när man har kollat på mäklarnas sidor över hus som är till salu där så är det dyyyyra kåkar så det är nog inte helt fel att bo där. Nära till Sthlm men ändå ute på landet.  Näää jag har inga planer på att flytta men det är alltid skoj att titta på lediga hus. Återkommer med bilder (förhoppningsvis) efter vår Mariefredsvistelse.
Här kommer iallafall några bilder sen 2009.

Träningsvärk

Jo det känns minsann att jag har kört på gymmet tre dagar på raken. Värmt upp lite i "trappmakinen" upptäckte häromdagen att det finns som en liten tv-skärm på maskinen så jag kan glo på tv samtidigt som jag svettas. Men det finns ju också en del annat roligt att titta på inne i den stora gymsalen. Fast än så länge har jag inte sett något ritkigt trevligt ögongodis. Det är oerhört mycket unga studenter o de är ju 20 år yngre än en själv så det är inte mycket att hurra över ;-)
Jag har ju inte något "färdigt" gymprogram så jag kör lite mellan olika maskiner. Jag har ju tränat rätt mycket i mina dagar så jag har ju rätt bra hum om vad de olika maskinerna gör. Men för att få lite mer struktur i det hela kanske jag ska ta kontakt med nån av gymvärdarna för att se om det kan hjälpa mig med ett mer skräddarsytt program till mig.
Jag tycker ju det är roligast att köra pass men vissa dagar kan det vara lite dåligt med någe pass för mig innan jobbet. Jag känner att jag inte kan köra vad som helst heller eftersom jag så lätt får ont i ryggen. Men detta är bättre än inget.

Vinbeställning

Jag tycker det är så roligt att köpa olika typer av viner. O det är skoj att hitta sånna som inte säljs på Bolaget men som går att beställa till sitt bolag. Igår beställde jag ett par flaskor av denna sort:
Jag har inte en aning om hur det smakar utan det var mest för den snygga etiketten som jag föll för. Men när man läser om det på vinsidan så tycker jag att det låter helt okej. Jag får återkomma med en recension senare när jag har smakat på det.

Maskerad

Söndag och denna dag bjuder först på ett maskeradkalas hos kompisen Agnes som fyller 6 år. Det kommer nog att bli hallaballo. Laban ska klä ut sig till dinosaurie. Jag köpte ju som tur var en sån dräkt när jag var till Ullared i september.
Ikväll jobbar jag. Kör sönd-ons sen är jag ledig i 6 dagar igen. På fredag ska jag, Laban förmodligen Tomas och sen min syster med barn åka till Bill&Bulls lekland i Motala. Ska bli spännande att se om det är bra. Det är lite mindre än Busfabriken i Linköping men det kommer nog räcka till alldeles utmärkt.
Under de tre vardagarna som jag jobbar tänkte jag också komma iväg o träna på Campushallen. Jag har bokat in mig på: Funktionell träning, Bosu och till sist spinning. Lika bra att köra ordentligt så att jag kommer in i den nya vanan.
Nähä dags att fräscha till mig så man är redo att möta dagen.

Träningskort köpt

Jahopp. Eftersom jag nu har låtit mitt gamla träningskort på gymmet i Skänninge har tagit slut o jag har inte besökt stället på säkert 6 månader så kände jag att det inte var nån mening att fortsätta med det. Det är ju så förbaskat trist att bara träna styrka med maskiner o lösa vikter.
Sååå jag satte mig ner o googlade på träningsanläggningar i Linköping o fann http://www.campushallen.se/ De har massor av olika pass och även en stor gymavdelning. Jag traskade dit o gjorde två provpass som man får gratis innan man bestämmer sig. Första passet jag körde var funktionell träning, dvs ett lättare pumppass. Jag fick en så grym träningsvärk så jag kunde knappt få på 4 dagar. I onsdags var jag på ett spinningpass. Även det sjukt jobbigt men sååå skönt att svettas ordentligt o känna att man fick upp pulsen ordentligt.
Igår så åkte jag dit o köpte ett träningskort på ett år. De kommer att dra pengar från mitt konto varje månad och jag kommer även att få ett friskvårdsbidrag via jobbet så i slutänden blir det inte så dyrt att träna. Eftersom det är "på vägen till jobbet" så kommer jag passa på att träna innan det är dags att jobba.
Idag var jag iväg på ett pumppass och det var jobbigt. Jag avskyr att göra knäböj o utfall och jag har en "viss" känsla av att jag kommer ha svårt att gå nerför trappor imorron. Men då känner man ju att man har gjort lite nytta iallafall.
Jag hoppas att jag tappar några kilon eller så på vägen. Om inte annat blir man kanske lite mer fast i fläsket.
Återkommer med mina träningseskapader.

Mitt liv i bloggform

Mitt liv o min matdagbok blandad med familj & jobb.

RSS 2.0