Imorron är det gyn.besök

Jahapp.. Imorron ska jag då till en överläkare på gyn. med ett spanskklingande namn. Det ska bli bedömning av "bifyndet". Det är lite nervöst. Främst är det nervöst över om det är en godartad eller elakartad grej. sen att det är en manlig gynekolog o sen är det ju inte kul att lägga upp sig på dessa britsar. Jag har inte en aning om det är "vanlig" gynkoll eller om det blir med ultraljud.. jaja, det märks.
Det är bara att hoppas att det är godartat o att allt kommer att bli bra.

Min rygg har varit nästintill smärtfri den sista tiden o det är sååå skönt. Ska på massage på jobbet på tisdag för det var ju så skönt o välbehövligt.

Har slarvat hejdlöst med maten o godiset. Men jaja, det är lugnt. det har ju smakat gott om inte annat. ;-)

Lite bloggtorka

Har jag just nu. Snön den kommer från alla håll just nu. Stora drivor i trädgården. Visst är det vinter o det är rätt mysigt. Ungarna har sportlov nu så det är ju kalas att det är mycket snö. Men jag hoppas verkligen att det blir en vår snart. Framåt mitten av april hoppas jag verkligen att det börjar att bli grönt igen. Visst när jag fyller så är det antingen vår eller snöstorm så vi får väl se hur det ser ut denna april.

Imorron ska jag, Laban, Abbe o Sofie på Anki & Pytte i Linköping om det inte är full snöstorm o fullständig kaos på vägarna. Då får vi väl bita i det sura äpplet o se nästan 400 kronor åt fanders. Men det ska nog gå bra. Plogbilen har ju kört i ett par omgångar nu under kvällen o jag hoppas att den tar ett par rundor imorron med.

Laban har lite problem med att somna så Tomas är uppe hos honom nu. Hoppas han kommer ner snart så att vi kan titta på en film o moffa i oss lite semla. Annars får jag ta bägge ;-)

Har slarvat hejdlöst denna helg.. Men jag skärper till mig om en dag eller två.

Min rygg känns faktist bättre har inte lika ont längre och det är skönt. Kan nästan gå som en vanlig människa. Ska till massören på jobbet den 2a mars hon gjorde verkligen gott för min rygg senast så det är självklart att jag fortsätter att gå nu när hon kommer till jobbet.

På återhörande.

Svar från röntgen

Om jag var låg igår så är jag ännu mer låg idag.. men samtidigt lättad över att jag fått svar på varför jag har ont i ryggen. Jag fick som sagt var svar från min läkare idag ang. magnetröntgen som jag gjorde förra veckan. Så här lyder brevet.

"Bästa Anette
Jag har nu fått svar på MRT-undersökningen av Din ländrygg. Man ser som tidigare Din spondylolistes (kotglidning) övergången ländkotor och sacrum. Dessutom ser man lite högre upp i ländryggen ett discbråck som skulle kunna ge påverkan ut i Ditt högra ben. Dessutom hittar men som bifynd en sannolik cysta på ena äggstocken.

Avseende det senare skriver jag en remiss till gynekologen för en undersökning och bedömning.
För själva ryggåkommorna skrives nu en ny remiss till ortopeden med förhoppning att de snart träffar Dig och diskuterar fortsatt behandling.

MVH.... (läkarens namn)


Jahapp... det kom lite som en överraskning detta med disckbråcket. Men det förklarar ju mer varför jag har de symptom som jag har dvs muskelsvaghet i benet o domningar. Jag googlade lite förut o såg att det var symptom.

Men detta med den troliga cystan kom lite som en chock. Jag fick också idag en kallelse till gynekologen i Motala, jag ska vara där den 1a mars. Förmodligen är det en ofarlig grej som är lätt att åtgärda men det kommer ändå att vara lite oroligt fram till detta datum. Har inte haft några direkta känningar av detta. Joo ibland vid viss tid i månaden har jag fått rätt grym "mensvärk" men jag har ju trott att det just berott på mensvärk, men det kan kanske ha sin förklaring. Jaja, nu ska jag inte måla fan på väggen.

Jag är glad att jag lyssnade på Tomas som fick mig att ringa till läkaren så att detta uppdagades. Jag är annars rätt bra på att "förtränga" min krämpor.

Nu ska jag återgå till mitt jobb. Korra inrikes härnäst.


Lite låg

Har jag varit ett par dagar. Det började väl i samband med mitt andra plus på vågen..  Nää jag vet att man inte ska haka upp sig för mycket på det. Men det är ibland lättare att säga saker i teorin än att kunna uppfylla dem i praktiken. Jag hade ett par dagar med felätande, men nu har jag återigen tagit mig i kragen o kör på i mina vanliga spår. Jag har kommit fram till att jag inte ska köra med veckovägning utan jag kör istället med en gång i månaden. Då blir inte pressen o stressen lika hård. Jag ska ju i vilket fall som helst sköta mig o inte slarva för mycket så det kommer nog visa minus i långa loppet.

Nästa onsdag ska jag klippa mig. Börjar verkligen få behov av det nu. Det blir ju tjockt o tungt mitt barr så det faller bara ihop. På torsdag på eftermiddagen ska jag o Laban hem till Abbe o hans mamma. Det blir första gången som jag träffar Sofie lite mer ordentligt och det ska bli skoj att prata med henne.

Kylan håller i sig och imorse när jag klev upp så var det en sisådär -19 grader *burr* jag matar fåglarna så gott det går hemma och vi har en del roliga pippisar på besök.

Jag har målat återigen i Labans rum men jag börjar att se ett slut på det. Snart är hans rum klart och det ska bli såååå skönt. Tomas ska fixa med lite el i helgen och sen är det nog inflyttningsdags. Vi har inte köpt nån ny säng än men det kommer. Det viktiga är att hans leksaker kommer på plats först.

Bowling o bärs

Blir det ikväll med ett par arbetskamrater. Vi ska till bowlinghallen i Motala o välta lite käglor. Efter det går vi till Chill out o svullar lite buffé, ska bli kul o gott. Tomas ska följa med så det blir mormor som är barnvakt.

Jag var till lasarettet i torsdags på magnetröntgen. De ringde till mig på förmiddagen o sa att det fanns en återbudstid. Jag kan ju säga att det var en ny erfarenhet. Jag fick ligga på en brits i ca 40 minuter o jag var tvungen att vara helt still hela tiden. Fyyyy satan vad jobbigt det är att ligga helt stilla så länge. Efter en stund gör det ont överallt o att man dessutom blir inrullad som i en stor tunna där det är trångt gör det inte lättare. Man ska inte lida av klustrofobi. I pappret stod det att det kan låta lite granna. Det var nog bara en underdrift... Satan det lät som om de körde 2-3 slagborr o en slipmaskin samtidigt. Det kändes som om jag låg i ett arvegods från 70talets Sovjet. Men tydligen var det en hypermodern röntgen. De måste låta sådär sa läkaren. Jag fick ju ett par hörlurar med lite musik, men jag hörde inte mycket av musiken.

Resultatet ska de skicka till läkaren i Skänninge o sen kallar hon mig på en genomgång. Hoppas de kan se någor konkret så det inte är en "inbillad smärta"

När det gäller vågeriet så är jag så irriterad på vågen. Jag tycker jag har varit ordentlig under veckan. Ätit som vanligt och inte "syndat" o ändå visar vågskrället på 0,6 plus denna vecka med. Visst det kan vara som så att jag samlat en del vatten i kroppen för jag känner mig lite svullen o jag vet att PMS:en är antågnade. Såå jag kämpar på o hoppas på ett minus nästa vecka. Det går ju upp o ner så det är bara att bita ihop o inte deppa ner sig.

Nu ska jag hoppa in i duschen.

Vintern fortsätter

Att ha oss i sitt grepp. Det började återigen att snöa o blåsa igår kväll. Det var redigt spännande att åka hem från jobbet på kvällen. Det drevar igen rätt ordentligt på slätten så långa sträckor var det bara att växla ner o gasa sig igenom långa drivor o be till nån makt o hoppas på att man inte fastnade eller körde ner i diket. Jag tog mig hem iallafall och det var sannerligen en adrenalinkick.

Det ser ut att bli minst lika spännande idag att komma till o från jobbet. Det är bara att se till att ha med sig lite bra kläder ifall man skulle ha oturen att köra fast nånstans så att jag blir tvungen att traska.

Igår var jag på familjefika till försalingshemmet och det var fullt ös som vanligt. Tänk vad tre gossar i åldern 3-4 år kan låta mycket. Men skoj har de iallafall.

Jag har börjat att få väldigt bra kontakt med en mamma från dagis. Labans "bästa" polare" Abbe pratas det mycket om här hemma o Abbe pratar mycket om Laban så nu har jag o Sofie börjat att lära känna varandra, vi har en intensiv mailkontakt. Vi ska ta med oss våra huliganer på Anki & Pytte i Linköping den 21a februari och sen ska vi också åka till Busfabriken nån vardag. Det komer verkligen bli fullt ös.

Jag skrev ju att jag pratade med röntgen i Motala i måndags och redan igår kom det en kallelse till en magnetröntgen. Den 24e feb. ska det ske. Det var ett långt frågeformulär med som jag ska fylla i innan jag får lägga mig på röntgenbåren. Det var också no no med smycken, linser, smink, parfym... you name it. Skönt att det ändå gick så pass fort att få en tid till röntgen, hoppas bara det går lika fort att få en tid till ortopeden sen också.

Var på massage på jobbet igår. Mycket välbehövligt kände jag. Det är en tjej som kommer en gång i månaden och hennes tider brukar bli fulla rätt så snart. I och med nya schemat så har jag lättare att ta en massage tid. Kändes ju inte så lockande att åka in till jobbet kl 14 om man började jobba kl 16. Men som sagt igår fick jag en tid och det gjorde gott i min kropp.

Nu ska jag avsluta skrivandet o lägga in lite bilder istället. På återhörande.Vad gör du??? Ser det ut som om Pussel tänker där han balanserar på tavlan.Det är kul att måla med fingerfärg.O här har vi grabbarna grusbus... Laban o Abbe. Det är ju inte lätt att få nån skärpa i bilden när båda två rör sig åt olika håll.  Det är full fart hela tiden när dessa är på dagis.Men ibland så får man lite skärpa...Å så avslutar jag med en balanserande Pussel. Jag tror han har lite bergsget i blodet..

 

Helgen som varit

Jag har varit ledig i ett par dagar. Torsdag-söndag och det har varit skönt. Idag börjar nya jobbschemat. Ska nu få in i skallen att Laban ska börja på dagis 13 istället för 14 och så börjar jag jobba 14.00. Det kommer ta ett par dagar innan jag är med på detta. Men det kommer bli så skönt med nya schemat.

Helgen har varit skön. Vi har pysslat lite i Labans rum.. eller d v s Tomas har fixat med Labans rum o jag med lite annat. Kallt som satan har det varit. Vi hade nästan -31 grader natten mellan fredag och lördag. Visst det är supermysigt med en rejäl vinter men nu kan vi nästan få lite varmare igen tycker jag.

Jag klev upp på vågen i fredags och denna vecka var det inte lika muntert. Ett liiitet plus på 500 gram. Ett halvt mjölkpaket eller 1 paket kaffe.. Såå det är ju ingen katastrof. Bara att bita ihop o se till att det inte blir nån fortsättning på plussen.

Har idag bokat biljetter till Anki & Pytte föreställning i Linköping den 21a februari. Jag, Laban och så Albert o hans mamma Sofie ska gå. Abbe är en kille på Labans dagis. De leker jättebra ihop och brukar prata om varandra när de inte är på dagis. Så nu har jag o hans mamma börjat att lära känna varandra. Kul att umgås med lite folk i byn. Har ju "bara" bott här i snart 7 år, kanske dags att integrera sig ;-)

Har också pratat med röntgenavdelningen i Motala o fått klarhet i vilken typ av röntgen jag ska genomföra. Satte också upp mig på en återbudslista. Så jag kan bli kallad allt från en dag till 6 veckor. Skönt att det börjar hända något. För det är ju inte kul att ha ont.

Nu är det dags att börja med lite mat eftersom allt är framflyttat en timma hädanefter.


Mitt liv i bloggform

Mitt liv o min matdagbok blandad med familj & jobb.

RSS 2.0